Fase 1 van de Leesclub met Alles wat je lief is

Fase 1 is alweer voorbij en voordat we overgaan tot fase 2 willen we jullie up-to-date houden over de Leesclub. In fase 1 hebben we de VIP-Readers een aantal vragen gesteld over het boek. De antwoorden zijn hier te lezen. Lees jij ook ‘Alles wat je lief is’? En ben je het eens met de antwoorden?...

We stelden de volgende vragen:

- Wat is je eerste indruk van het boek?

- Wat zijn je verwachtingen (en waarom)?

- Wat vind je van de cover?

Wat is je eerste indruk van het boek?

Alle dames hebben een goede eerste indruk van het boek. Velen willen vooral zo snel mogelijk gaan beginnen met lezen. Zo trekt de quote op de voorkant van het boek “een aanrader voor liefhebbers van John Green en Rainbow Rowell”, heel veel meiden. Ook wordt er vermoed dat het boek nog weleens een dramatisch wending kan hebben aangezien de titel ‘Alles wat je lief is’.  

Wat zijn je verwachtingen (en waarom)?

Vele dames vragen zich af hoe iemand precies allergisch kan zijn voor de wereld en waarom. De meiden verwachten allemaal dat het een leuk boek gaat worden. “Ik denk dat het een mix gaat worden tussen een grappige liefdesrelatie en een verdrietig verhaal over een meisje dat eigenlijk niks van zichzelf of de wereld weet”,  voorspelt Fleur. Na het boek kort te hebben doorgebladerd, hebben de meeste dames opgemerkt dat er mailtjes in het boek zitten, kort geschreven stukjes tekst en leuke kriebeltjes wat sommige VIP-readers erg leuk vinden, maar anderen een tikkeltje rommelig. Van het verhaal verwachten de meesten veel en kunnen niet wachten om te beginnen met het boek, al wordt ook verwacht dat het misschien een beetje voorspelbaar is. “Het verhaal lijkt me wel mooi”, vertelt Milou ‘maar ietsjes cliché! Gelukkig hou ik wel van clichés.”  

Wat vind je van de cover?

De VIP-readers zijn het over de cover wel eens. Ze vinden ‘m clean en simpel. De een vindt de simpliciteit van de kaft prachtig, maar bij de ander wekt het geen interesse op. “De over is simpel, maar wel heel stijlvol”,  vindt Thyrze. Ook Magalie vindt de kaft mooi, maar is niet heel positief. “Hoewel deze cover prachtig is, spreekt het mij niet echt aan.” De roos lijkt ook bij de meesten wel nieuwsgierigheid op te wekken. De een ziet hier wiskundige tekens in en de ander denkt dat het te maken heeft met het sterrenstelsel. 

Conclusie

De Leesclub heeft erg veel zin om te beginnen aan Alles wat je lief is. Dat komt omdat ze erg nieuwsgierig zijn naar hoe het komt dat een meisje allergisch is voor de wereld en omdat het boek er van binnen heel leuk uitziet met alle leuke lijstjes en mailtjes. Het lezen kan nu écht gaan beginnen!

Lijkt het jou ook een leuk boek?

Nieuwste artikelen

  • Deze actrices verborgen hun zwangerschap niet op tv

  • Zo had de Harry Potter cast eruit moeten zien volgens de boeken

  • Deze acteurs vonden het vreselijk om elkaar te zoenen

  • Deze artiest maakt van Disney karakters echte mensen

  • Deze films en series verschijnen in juni op Netflix

Gerelateerde artikelen

  • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

  • 10 x mooie quotes uit boeken

  • Lisette Jonkman trakteert op GRATIS eBook van Festivalkriebels

  • Recensie: The Fault in our stars

  • Boek van het Jaar 2012: stem op jouw favoriet!

Zoek in artikelen