Fase 3 van de leesclub met Alles wat je lief is 

Met Fase 3 zijn we alweer beland bij de laatste fase van de leesclub. Ook tijdens deze fase hebben we onze VIP-readers weer een aantal vragen over het boek voorgeschoteld. De antwoorden zijn hier te lezen. Lees jij ook ‘Alles wat je lief is’? Ben je het eens met de meningen..?

Tijdens de laatste fase van de leesclub vroegen we onze VIP-readers het hemd van het lijf. We wilden onder andere weten wat ze van de personages vinden, of ze het boek een aanrader vinden en of het boek voldeed aan de verwachtingen. De antwoorden vind je hieronder terug!Over het boek
Je kunt misschien niet alles voorspellen, maar sommige dingen wel. Dat ik verliefd ga worden op Olly, bijvoorbeeld. En dat het op een ramp zal uitdraaien.

Madeline is allergisch voor de wereld. Zo allergisch dat ze al zeventien jaar niet buiten is geweest. De enige mensen die ze te zien krijgt, zijn haar moeder en verpleegster Carla. Madeline verdrijft de tijd met lezen en het schrijven van ‘spoilende’ boekbesprekingen. Tot er een nieuwe jongen naast haar komt wonen, met ogen in de kleur van de Atlantische oceaan: Olly. Hun vriendschap begint online, maar al gauw is dat niet meer genoeg… 

Alles wat je lief is gaat over het verlangen naar het onbereikbare, en over alles wat we op het spel zetten voor de liefde.

Eindoordeel
Wij hebben verschillende vragen gesteld aan de VIP-readers. We vroegen onder andere wat ze van de schrijfstijl vonden en wat ze leuk vonden aan het boek, maar ook of ze tegen teleurstellingen aanliepen tijdens het lezen.

Bij het beantwoorden van Fase 1 en Fase 2 kwam al naar voren dat onze 10 lezeressen enthousiast waren over het boek en ook tijdens deze laatste fase bleek dat maar weer. Ze vonden het verhaal leuk, de schrijfstijl vlot en het beviel de dames ook erg dat het verhaal werd afgewisseld met tekeningetjes, e-mailtjes, vliegtickets enzovoorts. Veel VIP-readers wilden het boek in een ruk uitlezen omdat ze zo benieuwd waren naar het einde. De meiden waren allemaal erg te spreken over de karakters, al zouden sommigen de vader van Olly en de moeder van Madeline wel een beetje willen veranderen als ze daarvoor de kans kregen. Al waren ze het er ook wel weer over eens dat het deze karakters waren die het verhaal maakten.

Alle lezeressen zijn het erover eens dat het boek een aanrader is. De een zou haar vriendinnen aanraden het te lezen als je op zoek bent naar een boek dat lekker wegleest op het strand, maar de meeste dames hadden de neiging om hun vrienden het boek onder de neus te duwen. Zo enthousiast waren ze erover.

We kunnen dus stellen dat het een geslaagde leesclub was met Alles wat je lief is!

De schrijfster
Hoewel alle meiden de schrijfster van het boek, Nicola Yoon, niet kenden, zijn ze allemaal fan! De meiden vonden de schrijfstijl heel prettig. Ze vonden dat de stijl vlot was en dat je makkelijk door het boek kwam. Het verhaal was niet zo dramatisch geschreven als sommigen dachten, wat het prettig maakte om te lezen. Door de vlotte stijl is het absoluut geen opgave om het boek snel uit te lezen. Doordat Madeline’s leven eigenlijk best saai is, de hele dag opgesloten zitten in je eigen huis, weet Nicola Yoon de lezer geboeid te houden door statussen, spoilende boekbesprekingen en andere kleine onderbrekingen toe te voegen. Veel van de VIP-readers kijken erg uit naar het volgende werk dat zij van Nicola Yoon zullen lezen.

Een aantal lezeressen over het boek
Milou: "Dit boek is een van mijn nieuwe lievelingsboeken. Ik ben helemaal verliefd op dit boek!”

Rebecca: “Ik vond het erg bijzonder om te lezen over de ziekte SCID en op de manier waarop Madeline in het leven staan en hoe ze met de ziekte omgaat. Het enige wat ik jammer vond, was dat er verder niet veel verteld werd over de ziekte. Ik vond de wending aan het einde van het boek wel echt geweldig!”

Ismay: “Ik vond het boek erg goed. De schrijfstijl was lekker vlot en ik vond het verhaal zo spannend dat ik het boek niet meer kon wegleggen.”

Thyrze: “Het was net alsof je echt over Madeline’s schouder meekeek en de dingen zag die zij ook zie en aanraakt. Ik vond het mooi om Madeline’s groet te zien, iets wat onder andere wordt gereflecteerd in de kleren die ze eerst draagt. Haar wereld is aan het begin van het boek minuscuul klein, maar wordt steeds groter en groter.”

Claudia: “De schrijfstijl van Nicola Yoon stond mij wel aan, dus ik ben zeker benieuwd naar andere boeken van haar. Het boek bleef boeiend en ik had het in een avondje uit.”

Heb jij het boek ook gelezen? Wat vond jij ervan?

Nieuwste artikelen

  • Koffers vol liefde - Marli Elisa

  • De affaire - Yvonne Doorduyn

  • De roep van de raaf - Mercy Ngeno

  • Boze zomer - Jan-Willem Anker

  • Op zoek naar roem - Soman Chainani

Gerelateerde artikelen

  • Lisette Jonkman trakteert op GRATIS eBook van Festivalkriebels

  • Astrid Harrewijn trakteert op GRATIS e-boek: De Huisbaas!

  • Recensie: Alles wat je lief is 

  • Achter de schermen bij Chicklit.nl: maart

  • Chicklit top-5: juni

Zoek in artikelen