Fase 2 van de Leesclub met Staalhart 

Fase 2 is alweer voorbij en voordat we overgaan tot fase 3 willen we jullie up-to-date houden over de Leesclub. In fase 1 hebben we de VIP-Readers een aantal vragen gesteld over het boek. De antwoorden zijn hier te lezen. Lees jij ‘Staalhart’ ook? En ben je het eens met de antwoorden..?

We stelden de volgende vragen:
- Wat vind je tot nu toe van het boek?
- Ben je iets opmerkelijks tegengekomen in het verhaal (en waarom)?
- Voldoet het boek aan je eerste verwachtingen?

Wat vind je tot nu toe van het boek?
Hoewel alle VIP-readers het er eerst over eens waren dat ze veel verwachtingen hadden over het boek en ze zin hadden om te beginnen met lezen, zijn de meningen nu iets meer verdeeld. De een vindt de schrijfstijl lekker vlot en vindt dat het boek lekker wegleest, maar de ander heeft iets meer moeite met de manier waarop het verhaal wordt verteld. Zo zijn sommige lezeressen razend enthousiast. Ze vinden het boek geweldig en de schrijfstijl vlot. Maar VIP-reader Inge vindt dat het wel wat makkelijker had gekund: “Ik vind het echt knokken om erdoor te komen. Soms zijn dingen zo uitgebreid beschreven terwijl het veel korter had gekund. Hierdoor zou het verhaal spannender zijn gebleven.” Lezeres Yvonne vult aan dat ze door de uitgebreide omschrijving nog niet echt een band heeft kunnen opbouwen met hoofdpersoon David. Toch zijn bijna alle lezeressen benieuwd naar hoe het verder gaat, want het verhaal, dat is zeker origineel! 

Ben je iets opmerkelijks tegengekomen in het verhaal (en waarom)?
Hoewel de meningen over het verhaal en de schrijfstijl verdeeld zijn onder de lezeressen, is hen wel allemaal een ding opgevallen. En dat is de schrijfstijl. Niet alleen is de uitgebreide omschrijving van de wereld opgevallen, maar ook het taalgebruik. In deze wereld worden ongebruikelijke scheldwoorden gebruikt, zoals slontze. Bij sommige lezeressen ontstond vooral verwarring rondom dit woord. Hoe moet je het woord zien? Is het überhaupt wel een woord? Of is het toch een naam. En zo kwam auteur Brandon Sanderson met wel meer vreemde woorden op de proppen. 

Voldoet het boek aan je eerste verwachtingen?
Tijdens fase 1 kon je lezen dat de lezeressen positieve verwachtingen had bij het boek, maar niet bij iedereen zijn deze verwachtingen waargemaakt. Yvonne is een van de lezeressen die wel blij is met het verhaal, al voldoet hij niet helemaal aan haar verwachtingen: “Je wordt meteen vanaf de eerste pagina meegesleurd in de actie van het verhaal.  Het boek voldoet nog niet helemaal aan mijn verwachtingen omdat ik nog geen band met David voel.” Daar waar Yvonne wat moeite heeft met zich binden, heeft Thyrze hoofdpersoon David in haar armen gesloten. “Ik vind Staalhart echt geweldig! Zoals ik al verwacht had, zit er weinig romantiek in, maar het kleine vleugje dat Sanderson erin heeft gestopt, vind ik ontzettend leuk. Ook VIP-reader Monique is blij met het boek. Ze heeft zelfs aan al uit te kijken naar het tweede deel dat in november uitkomt. 

Lees jij Staalhart ook? Zo ja, wat vind je ervan? 

Nieuwste artikelen

  • De schaduwkoningin - Marianne en Theo Hoogstraaten

  • Later als ik groot ben - Marian Keyes

  • Het Zijden Huis - Kayte Nunn

  • De vier windstreken - Kristin Hannah

  • Tokio voor altijd - Emiko Jean

Gerelateerde artikelen

  • Lisette Jonkman trakteert op GRATIS eBook van Festivalkriebels

  • Astrid Harrewijn trakteert op GRATIS e-boek: De Huisbaas!

  • Chicklit top-5: juni

  • Achter de schermen bij Chicklit.nl: maart

  • Geef je op voor de Chicklit.nl Leesclub met 'Liefde van je leven' 

Zoek in artikelen