Fase 3 van de leesclub met Staalhart 

Met Fase 3 zijn we alweer beland bij de laatste fase van de leesclub. Ook tijdens deze fase hebben we onze VIP-readers weer een aantal vragen over het boek voorgeschoteld. De antwoorden zijn hier te lezen. Lees jij ‘Staalhart’ ook? Ben je het eens met de meningen..?

Tijdens de laatste fase van de leesclub vroegen we onze VIP-readers het hemd van het lijf. We wilden onder andere weten wat ze van de personages vinden, of ze het boek een aanrader vinden en of het boek voldeed aan de verwachtingen. De antwoorden vind je hieronder terug!

Over het boek
Tien jaar geleden verscheen Calamity aan de hemel en ontwikkelden sommige mensen ineens bijzondere krachten. Deze zogeheten 'Epics' kregen niet alleen een gave, maar ook een onstilbare honger naar macht en destructie. Niemand durft de Epics een strobreed in de weg te leggen. Niemand, behalve de Wrekers. Die geheimzinnige groep heeft al meerdere onverslaanbaar geachte Epics uitgeschakeld. David is vastbesloten de Wrekers op te sporen en ze te overtuigen hun vizier te richten op de wrede Epic Staalhart. Die regeert als een tiran over Newcago en is verantwoordelijk voor de dood van Davids vader. Staalhart staat erom bekend onsterfelijk te zijn, maar David is de enige die Staalhart ooit heeft zien bloeden. En hij zint op wraak.

Eindoordeel
De meeste van onze VIP-readers waren erg te spreken over Staalhart, al was de een wel wat enthousiaster dan de ander. Zo vond de een het superspannend en geweldig, maar vond de ander dat het boek zijn pieken en dalen had. Aan de originaliteit lag het zeker niet, alle lezeressen vonden het verhaal van Brandon Sanderson origneel, maar op sommige momenten was er veel actie wat weer werd afgewisseld met lange uitgebreide stukken die wat droog aanvoelden. Waar de meeste lezeressen ook aan moesten wennen waren de nieuwe woorden die de schrijver introduceerde zoals ‘spraks’ en ‘slontze’. Maar over het algemeen viel het boek in de smaak bij de lezeressen. Voor mensen die wel van dit genre houden, is het volgens onze readers een aanrader. 

Het boek was volgens de dames best wel een mannenboek, wat helemaal niet erg is. Toch trokken de meeste lezeressen daarom toch wat meer naar Megan toe. Zij was het favoriete karakter van de meeste lezeressen. De dames vonden haar stoer en dat gaf het verhaal toch even een vrouwelijke touch, maar natuurlijk vonden ook velen hoofdpersonage David leuk. Ook de Prof viel in de smaak bij een aantal lezeressen, met name door zijn heldenrol aan het einde. De meest VIP-readers zouden niets aan de personages willen veranderen, al vonden sommigen David soms een klein beetje irritant, maar dat maakt het boek wel tot wat het is. 

Hoewel alle lezeressen vrij positief begonnen aan het boek, voldeed het niet bij iedereen aan hun verwachtingen. Het boek kakte volgens sommigen eventjes in en anderen konden helaas niet altijd hun aandacht bij de les houden. Anderen daarentegen konden het boek niet wegleggen en kijken uit naar het tweede deel van de serie. Wel blijven de dames benadrukken dat ze het einde verrassend vonden en dat het verhaal origineel was. 

De schrijver 
Nog niet alle dames waren bekend met auteur Brandon Sanderson. De meesten kenden hem nog niet, een enkeling had slechts weleens van hem gehoord. Wel heeft de schrijver een aantal van onze lezeressen overgehaald om het volgende boek uit de serie te lezen.

De schrijfstijl van Brandon was voor sommigen in het begin even een heikelpunt. Brandon creëert absoluut een interessante wereld, maar zijn lange omschrijvingen is voor velen even wennen. Ook duurt het even tot zijn nieuwe woorden bij de lezeressen geland zijn. Hij laat merken veel over de wereld te hebben nagedacht, waardoor hij soms te uitgebreid vertelt. 

Een aantal lezeressen over het boek
Thyrze: "Ik vond het boek echt geweldig! Ik was echt toe aan een superspannend boek vol actie en avontuur. Ik vind dat Brandon Sanderson een geweldige wereld heeft neergezet die hij bovendien enorm goed heeft uitgewerkt."

Yvonne: "Het verhaal had echter de eerste helft van het boek niet mijn volledige aandacht, maar toen ik eenmaal verder was kon ik het niet meer neerleggen!"

Inge: "Ik vind de originaliteit erg leuk aan het boek maar ook dat het helemaal niet voorspelbaar is. Verder vond ik het boek wel tegenvallen, het duurt erg lang voordat het boek op gang komt."

Heb jij het boek ook gelezen? Wat vond jij ervan?

Nieuwste artikelen

  • De 12 populairste reality series van het moment.

  • Top 10 Dreamworks films die nog steeds geweldig zijn

  • Deze Fan Art laat ons het verdere leven van bekende personages zien

  • The Bodyguard remake in de maak, Lizzo pitcht zichzelf en Chris Evans

  • Einde in zicht voor Grey's Anatomy

Gerelateerde artikelen

  • Lisette Jonkman trakteert op GRATIS eBook van Festivalkriebels

  • Astrid Harrewijn trakteert op GRATIS e-boek: De Huisbaas!

  • Chicklit top-5: juni

  • Achter de schermen bij Chicklit.nl: maart

  • Geef je op voor de Chicklit.nl Leesclub met 'Liefde van je leven' 

Zoek in artikelen