Fase 2 van de Leesclub met Phobos

Fase 2 is alweer voorbij en voordat we overgaan tot fase 3 willen we jullie up-to-date houden over de Leesclub. In fase 1 hebben we de VIP-Readers een aantal vragen gesteld over het boek. De antwoorden zijn hier te lezen. Lees jij ‘Phobos’ ook? En ben je het eens met de antwoorden..?

We stelden de volgende vragen:
- Wat vind je tot nu toe van het boek?
- Ben je iets opmerkelijks tegengekomen in het verhaal (en waarom)?
- Voldoet het boek aan je eerste verwachtingen?

Wat vind je tot nu toe van het boek?
De lezeressen zijn allemaal enthousiast begonnen met lezen en ze zijn het er allemaal over eens dat het een leuk boek is. Voor de een duurde het wat langer voordat ze erin zat en de ander verslond de bladzijdes. De meeste lezeressen waren al iets verder over de helft en ze zijn het er allemaal roerend over eens dat het boek steeds spannender wordt. De Chicklit.nl Leesclub lezeressen leren steeds wat meer over de deelnemers wat ervoor zorgt dat ze er meer een band mee krijgen en benieuwd zijn hoe het met ze eindigt. 

Ben je iets opmerkelijks tegengekomen in het verhaal (en waarom)?
Wat verschillende lezeressen opviel, en ook enigszins stoorde, wat het gebruik van uitroeptekens, die hadden wel wat minder gemogen. Gelukkig waren de lezeressen ook heel positief. Zo vielen de tekeningen in het boek goed in de smaak. “Een erg leuke afwisseling met de ‘gewone’ tekst”, noemt lezeres Rebecca het. Ook leesclub deelneemster Margo wat het hiermee eens. “Zo kon ik een duidelijker beeld vormen van wat er nu precies bedoeld wordt.” 
Sommige lezeressen moeten ook wennen aan de naam Kris. Dit zorgde voor verwarring met het personage Kirsten. De lezeressen zijn het erover eens dat duidelijker vermeld had moeten worden dat dit hetzelfde persoon is. 
Wat bijna alle lezeressen opmerkelijk vonden, was dat het boek veel spannender was dan ze hadden verwacht. Lezeres Nancy vindt het boek spannend omdat je als lezer meer weet dan de kandidaten zelf. “Ik vind het opmerkelijk dat de schrijver ons heel vroeg laat weten wat de toekomst van Mars zal zijn. Dat gaf een extra dimensie aan het boek.” 

Voldoet het boek aan je eerste verwachtingen?
Hoewel alle lezeressen positief zijn over het boek, waren de verwachtingen over het boek wel verdeeld. Zo vindt een aantal lezeressen dat het boek de verwachtingen overtreft. Zo zegt lezers Sandra: “Ik dacht dat het alleen vanuit de optiek van Leonor geschreven zou worden, maar er komen meerdere lijnen in voor en dat geeft het boek veel diepgang.” Ook Charlotte is positief verrast: “Ik ben helemaal geen fantasylezeres, maar door dit boek merk ik dat dat een gemist kans is!” 
Andere lezeressen daarentegen hadden verwacht dat er meer liefde in het boek zou voorkomen. Desalniettemin vinden ze het boek geweldig. 
Lezeres Hilma is verwonderd over het karakter Serana. “Ik had nooit verwacht dat ze een kind had! Daar lijkt ze me totaal het type niet voor.” Ook vraagt de lezeres zich af of Serena over lijken zal gaan. 

Lees jij het boek ook? Wat vind jij er tot nu toe van? 

Nieuwste artikelen

  • You seizoen 3 trailer: Joe heeft een nieuwe obsessie

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Bloemen van steen van Ilaria Tuti

  • Recensie: Dune

  • Winnaars Emmy Awards 2021

  • Recensie: Lucifer - seizoen 6

Gerelateerde artikelen

  • Lisette Jonkman trakteert op GRATIS eBook van Festivalkriebels

  • Astrid Harrewijn trakteert op GRATIS e-boek: De Huisbaas!

  • Chicklit top-5: juni

  • Achter de schermen bij Chicklit.nl: maart

  • Geef je op voor de Chicklit.nl Leesclub met 'Liefde van je leven' 

Zoek in artikelen