Fase 3 van de leesclub met Phobos

Met Fase 3 zijn we alweer beland bij de laatste fase van de leesclub. Ook tijdens deze fase hebben we onze VIP-readers weer een aantal vragen over het boek voorgeschoteld. De antwoorden zijn hier te lezen. Lees jij ‘Phobos’ ook? Ben je het eens met de meningen..?

Tijdens de laatste fase van de leesclub vroegen we onze VIP-readers het hemd van het lijf. We wilden onder andere weten wat ze van de personages vinden, of ze het boek een aanrader vinden en of het boek voldeed aan de verwachtingen. De antwoorden vind je hieronder terug!

Over het boek
Zes meiden en zes jongens gaan aan boord van een ruimteschip op weg naar Mars. Hoewel er al niets gewoons is aan een enkeltje Mars, bevinden zich overal aan boord ook camera’s die elke stap van de jongeren vastleggen. De reis is namelijk niet zomaar een, maar een datingshow die wordt uitgezonden over de hele wereld. Het is de bedoeling dat de jongeren allemaal hun levenspartner vinden aan boord zodat ze op Mars de eerste menselijke kolonie kunnen beginnen. Maar gaandeweg komen de deelnemers erachter dat er meer aan de hand is… 

Eindoordeel
Zowel alle deelneemster van de leesclub waren het erover eens dat het boek Phobos van Victor Dixen een fijn boek was om te lezen. Velen hebben het in een ruk uitgelezen omdat het boek ze wist te pakken en ze nieuwsgierig waren naar hoe het af zou lopen.  Ook de plotwendingen die de schrijver toevoegde zorgde ervoor dat het moeilijk was om het boek weg te leggen. Het was een verhaal dat je volle aandacht trok, maar ook verdiende. Een datingshow dat zich in de ruimte afspeelde was volgens menig lezeres ook een keer wat anders. Wel zijn sommige dames van mening dat het jammer is dat er niet wat meer interactie was tussen de dames en heren aan boord gezien het toch om een datingshow ging. Ook was het soms een gemis dat je de kandidaten niet allemaal beter leerde kennen, zo wisten de lezeressen niet zo veel over de jongens wat ervoor zorgde dat ze geen compleet beeld van hen hadden. Toch was er voor elke lezeres wel wat wils door de combinatie van spanning en romantiek. Toch had een aantal lezeressen iets meer liefde verwacht in het boek. Gelukkig was het boek alles behalve eentonig. Ook het feit dat de schrijver Victor Dixen tussen ruimte en aarde switchede was erg aangenaam. Het einde van het boek, een ware cliffhanger, zorgt er bovendien voor dat de dames staan te popelen om aan het volgende deel te beginnen. Volgens de Chicklit.nl Leesclub is het boek een absolute aanrader, iets waar de lezeressen het unaniem over eens waren. Gemiddeld krijgt het boek van de dames een waardering van 4 hartjes. 

Léonore
Het hoofdpersonage van het boek was Léonore. Op internet heeft dit karakter wat stof op doen waaien. Mensen vonden haar raar en stonden niet achter haar rare capriolen. We waren  benieuwd naar wat onze lezeressen van haar vonden, maar over het algemeen viel Léonore erg goed in de smaak bij onze dames. Ze was van menig lezeres zelfs het favoriet. De deelneemster vonden haar soms ook wel een beetje gestoord, maar niet onsympathiek. Het was juist iets wat ze interessant aan haar vonden. Een tikkeltje anders, maar niet te gestoord. Léonore wordt door een aantal lezeressen juist omschreven als een persoon met een eigen wil dat op onderzoek uitgaat als ze nattigheid voelt. Slechts een van de lezeressen had Léonore graag iets anders gezien. Rebecca zegt hierover dat ze haar opvliegendheid te veel van het goede vond, maar dat Léonore ook wel werd weggezet als een gewelddadig persoon, terwijl ze dat helemaal niet was. 

De schrijver 
Alle dames die deelnamen aan de leesclub waren nog niet bekend met Victor Dixen, maar de schrijver heeft het hart van de meeste dames wel gestolen. Zo zijn vele lezeressen benieuwd naar wat de schrijver nog meer voor hen in petto heeft. Niet alleen de nieuwe datingwereld die Victor creëerde viel in de smaak, maar ook zijn schrijfstijl. Hij weet je scherp te houden en zorgt ervoor dat je je koppie bij het verhaal houdt. Zijn schrijfstijl is toegankelijk en zuigt je als het ware in het verhaal. Het verhaal leest zo makkelijk en fijn weg, dat het moeilijk is om het boek niet in een ruk uit te lezen. 

Een aantal lezeressen over het boek 
Margo: "Dit boek zou ik zeker aanraden bij vrienden, het is een boek dat veel mensen zullen appreciëren. Ook mensen die niet vaak young adult of science fiction lezen."

Hilma: "Phobos van Victor Dixen is een van de mooiste boeken die ik de laatste tijd heb gelezen, dus het boek krijgt van mij 5 hartjes! Als er meer hartjes te vergeven waren, kreeg dit boek die ook:). Ik ben superenthousiast over dit boek."

Nancy: "Ik kende de schrijver niet, maar ik wil nu zeker meer van hem lezen. Ik ben benieuwd welke ideeën hij nog allemaal heeft. Volgens mij heeft hij voldoende fantasie om nog meer nieuwe werelden en verhaallijnen te bedenken."

Heb jij het boek ook gelezen? Wat vond jij ervan?

Nieuwste artikelen

  • One of us is lying binnenkort te zien bij Netflix

  • Winterzon - Jackie van Laren

  • Herfstrood - Jackie van Laren

  • Mijn dikke vette zombiegoudvis 2 - Mo O'Hara

  • Eerste trailer Pinocchio is uit

Gerelateerde artikelen

  • Lisette Jonkman trakteert op GRATIS eBook van Festivalkriebels

  • Astrid Harrewijn trakteert op GRATIS e-boek: De Huisbaas!

  • Chicklit top-5: juni

  • Achter de schermen bij Chicklit.nl: maart

  • 9x Science-fiction boeken die je zeker niet wilt missen

Zoek in artikelen