Fase 1 van de Leesclub Huisje, Boompje, Beest

Fase 1 van de leesclub met Huisje, Boompje, Beest is alweer voorbij en we zijn inmiddels overgegaan tot fase 2. Maar wij willen jullie  graag up-to-date houden over de Leesclub. In fase 1 hebben we de VIP-Readers een aantal vragen gesteld over het boek dat ze aan het lezen zijn. De antwoorden van de VIP-Readers zijn in dit artikel te lezen. Lees jij op dit moment ook Huisje, Boompje, Beest? En ben je het eens met de antwoorden..?

Lees hier alles over het boek.

We stelden de volgende vragen:

- Wat is je eerste indruk van het boek?

- Wat zijn je verwachtingen (en waarom)?

- Wat vind je van de cover?

Bron: Atlas Contact

Wat is je eerste indruk van het boek?

De meningen over de eerste indruk van Huisje, Boompje, Beest zijn erg verdeeld bij de VIP-Readers. De één spreekt de titel direct aan en bij de ander is dit juist helemaal niet het geval. Lezeressen Tamar en Nicole zouden het boek meteen meenemen uit de boekwinkel. Maar Lezeres Renske en Hilma zouden hem waarschijnlijk laten liggen, omdat de cover niet echt past bij een Chicklit. Tot slot vraagt lezeres Joke zich direct af of de schutting van de tuin is waar er rare dingen gebeuren.

Wat zijn je verwachtingen (en waarom)?

Veel lezeressen hebben niet echt een duidelijke verwachting van het boek. De meeste lezeressen verwachten wel dat het een boek is dat lekker snel weg leest door de grote letters die gebruikt worden. Ook spreekt het verhaal op de achterkant iedereen wel aan en maakt het hen nieuwsgierig. Zo denkt lezeres Joke dat het verhaal een schrijnende komedie wordt: ‘de achterkant geeft al een beetje aan, dat er humor in het boek zit, maar ook gebeurtenissen die pijn doen’. Lezeres Renske is vooral opgelucht dat het boek in de derde persoon geschreven is, dat vindt zij namelijk erg prettig lezen! Ook zijn er een paar lezeressen die in de eerste instantie dachten dat er gewoon ‘Beestje’ stond in plaats van ‘Beest’. Volgens lezeres Hilma is dit bedrieglijk en geeft dit aan dat het misschien toch een thrillerachtig verhaal is. Lezeres Elsbeth verwacht ook nog date r een twist in het verhaal zit!

Wat vind je van de cover?

De meeste lezeressen vinden de cover nogal simpel en lezeres Sandra vindt het zelfs ‘zakelijk’. Maar iedereen is het er wel over eens dat de cover mooie heldere kleuren bevat. Lezeres Nicole vindt de kleuren erg goed gekozen in combinatie met de achtergrondafbeelding. Ze vindt het wel iets weg hebben van een zomerse dag in de tuin met de gele letters als zon. Ook het woord Beest dat op het hek geplaatst is trekt gelijk de aandacht. Bij lezeres Hilma roept de cover ook een paar vragen op zoals: ‘Waarom rookt de barbecue? En wie of wat is het Beest?’. Daarnaast vindt lezeres Eline dat de cover heel goed past bij het verhaal dat op de achterkant beschreven wordt.

 

Wat is jouw eerste indruk van het boek?

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Lisette Jonkman trakteert op GRATIS eBook van Festivalkriebels

  • Astrid Harrewijn trakteert op GRATIS e-boek: De Huisbaas!

  • Chicklit top-5: juni

  • Geef je op voor de Chicklit.nl Leesclub met 'Liefde van je leven' 

  • Achter de schermen bij Chicklit.nl: maart

Zoek in artikelen