Fase 1 van de Leesclub met Chemie

Fase 1 van de leesclub met Chemie is alweer voorbij en we zijn inmiddels overgegaan tot fase 2. Maar wij willen jullie  graag up-to-date houden over de Leesclub. In fase 1 hebben we de VIP-Readers een aantal vragen gesteld over het boek dat ze aan het lezen zijn. De antwoorden van de VIP-Readers zijn in dit artikel te lezen. Lees jij op dit moment ook Chemie? En ben je het eens met de antwoorden..?

Lees hier alles over het boek.

We stelden de volgende vragen:

- Wat is je eerste indruk van het boek?

- Wat zijn je verwachtingen (en waarom)?

- Wat vind je van de cover?

Bron: Clavis

Wat is je eerste indruk van het boek?

Veel lezeressen hadden een iets dikker boek verwacht en ze vonden Chemie dan ook eigenlijk een beetje aan de dunne kant. Maar dat neemt niet weg dat ze nieuwsgierig zijn naar het verhaal dat zich in Chemie zal afspelen. Eigenlijk hebben alle lezeressen dus wel een positieve indruk van het boek en ze kunnen niet wachten om er in te beginnen!

Wat zijn je verwachtingen (en waarom)?

Lezeres Jamie wil niet al te veel verwachtingen van het boek hebben, omdat ze verrast wil worden door het verhaal. Wel denkt ze, net als veel andere lezeressen, dat Chemie een boek zal zijn dat je even lekker snel weg leest. Dit komt doordat het ten eerste best dun is en ten tweede is het lettertype vrij groot. Lezers Nicole verwacht dat het een tienerboek is dat ze kan verslinden. Daarentegen vraagt lezeres Maaike zich wel een beetje af of de schrijfster een realistisch beeld kan schetsen van de verboden liefde, omdat Chemie zo dun is. Daarnaast denkt ook zij dat het een typisch tienerboek is, waarin alle gebruikelijke tienerproblemen aan bod komen. Tot slot verwacht lezeres Miriam nog dat het verhaal een verdrietig element zal  hebben, omdat een relatie tussen een leerling en leraar wordt afgekeurd door de omgeving.

Wat vind je van de cover?

Alle lezeressen vinden de cover van Chemie prachtig! Ze vinden het erg leuk dat er allemaal scheikundige tekens, in de vorm van een hart, op de cover staan. Dat past echt bij de titel en de omschrijving van het verhaal op de achterkant! Daarnaast past de cover volgens lezeres Tina perfect bij de middelbare schooltijd. Ook is zij, samen met lezeressen Nicole en Sjoukje, er heel erg blij mee dat het een hardcover is!

Wat is jouw eerste indruk van het boek?

Nieuwste artikelen

  • 10 Nederlandse Chicklit auteurs die je wilt volgen

  • Het boek van de galg - Thomas Enger

  • Seizoen 20 van Grey's Anatomy bevestigd ondanks vertrek Ellen Pompeo

  • Deze films en series verschijnen in april op Netflix

  • Een onverstandig huwelijk - Julia Quinn

Gerelateerde artikelen

  • Lisette Jonkman trakteert op GRATIS eBook van Festivalkriebels

  • Astrid Harrewijn trakteert op GRATIS e-boek: De Huisbaas!

  • Achter de schermen bij Chicklit.nl: maart

  • Chicklit top-5: juni

  • Geef je op voor de Chicklit.nl Leesclub met 'Liefde van je leven' 

Zoek in artikelen