Fase 3 van de Leesclub met Chemie

Met Fase 3 zijn we alweer beland bij de laatste fase van de leesclub. Ook tijdens deze fase hebben we onze VIP-readers weer een aantal vragen over het boek voorgeschoteld. De antwoorden zijn hier te lezen. Lees jij ‘Chemie’ ook? Ben je het eens met de meningen..?

Tijdens de laatste fase van de leesclub vroegen we onze VIP-readers het hemd van het lijf. We wilden onder andere weten wat ze van de personages vinden, of ze het boek een aanrader vinden en of het boek voldeed aan de verwachtingen. De antwoorden vind je hieronder terug!

Bron: Clavis

Over het boek

Nadat ze is gedumpt door haar vriendje Benno, kan de zeventienjarige Emma wel wat afleiding gebruiken. Ze verheugt zich enorm op haar klassenreis naar Griekenland. Vooral omdat meneer Vandevelde, haar jonge en knappe chemieleraar, meegaat als begeleider. Veel meisjes op school hebben een crush op hem en Emma stiekem ook. Tegelijkertijd beseft ze dat een relatie tussen hen onmogelijk is. Totdat ze begint te merken dat meneer Vandevelde misschien meer belangstelling voor haar heeft dan een leraar zou mogen hebben. Is er echt chemie tussen hen?

Eindoordeel

Chemie had zowel een paar positieve, als negatieve punten. Volgens lezeres Mariska las het verhaal snel weg en was het lekker luchtig. Ze bleef aldoor verder lezen, omdat je nergens bij hoefde na te denken. Echt een boek dat je volgens lezeres Hilma in een paar uurtjes uit kunt lezen! Ook lezeressen Nicole en Jolien zijn het hier mee eens. De zinsopbouw is lekker vlot en er komen geen haperende zinnen voor in Chemie. Lezeres Inge voegt hier nog aan toe dat het verhaal de aandacht van de lezer weet te pakken!

Bijna alle lezeressen zijn het er wel over eens dat de personages in Chemie enige diepgang misten. Ze bleven het hele verhaal een beetje oppervlakkig en ontwikkelden zich niet heel erg veel. Dit maakt Chemie juist heel erg geschikt voor de iets jongere lezer. Het boek is ideaal voor de leeftijdscategorie tussen de 12 en 17 jaar. Ook is het een lekker dun boekje dat makkelijk weg leest. Volgens lezeres Tina is dat zeker een reden waarom de jongere lezers aangetrokken zullen worden door Chemie

Vooral het hoofdpersonage Emma viel bij de lezeressen wel in de smaak. Je komt over haar het meeste te weten en je leert haar echt kennen. Hierdoor bouwt de lezer een band met haar op. Lezeres Hilma vond haar een leuk type: een beetje onzeker, maar toch met een sterke vrije wil en lezeres Mariska vond haar echt overkomen als een 17-jarige. Maar lezeres Maaike vond haar dan weer hypocriet, omdat ze andere meisjes bekritiseert over dingen die zij zelf ook doet.

Tot slot vindt lezeres Miriam het onderwerp in Chemie erg interessant en de omslag heel mooi vormgegeven. Lezeres Hilma is nog steeds heel benieuwd naar het verhaal waar Chemie op gebaseerd is. Zij denkt dat dit echt iets toegevoegd had aan het verhaal.

De schrijver 

De meeste lezeressen waren nog niet bekend met de auteur Kaat de Kock. Lezeres Hilma herkende haar naam wel van het boek Selfie, die ze weleens in de boekenhandel heeft zien liggen. Maar niemand heeft echt eerder een boek van Kaat de Kock gelezen.

Bijna alle lezeressen vonden de schrijfstijl van Kaat de Kock lekker luchtig, vlot en makkelijk. Haar schrijfstijl past dan ook precies bij de leeftijdscategorie van 12 tot 17 jaar. Daarnaast is het onderwerp ook erg interessant voor de doelgroep! Af en toe gooit Kaat de Kock ook een aantal Engelse woorden door het verhaal heen. Hierdoor wisselt Kaat de Kock het taalgebruik van de personages een beetje af. Lezeressen Hilma, Nicole, Miriam en Tina vonden wel dat het einde niet heel mooi is afgerond en daardoor komt het een klein beetje afgeraffeld over. 

Een aantal lezeressen over het boek

Mariska: “Kaat de Kock heeft een fijne, vlotte en luchtige schrijfstijl. Heel af en toe merkte ik wat Belgische woordjes op, woorden die je minder vaak in Nederland hoort, maar eigenlijk vond ik dat juist wel grappig.”

Hilma: “Aanbevelen zou ik het niet direct, maar als iemand mij zou vragen of het een leuk boek is, is mijn antwoord zeker bevestigend. Je vermaakt je best met het lezen van dit boek.”

Maaike: “Een pluspunt van het boek was de mooie hardcover. Het heeft een schoolse, romantische uistraling wat erg past bij het verhaal. Ik zou het boek aanraden aan iemand die snel een boek wil uitlezen, zonder er teveel bij te hoeven nadenken.”

Heb jij het boek ook gelezen? Wat vond jij ervan?

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • Lisette Jonkman trakteert op GRATIS eBook van Festivalkriebels

  • Astrid Harrewijn trakteert op GRATIS e-boek: De Huisbaas!

  • Achter de schermen bij Chicklit.nl: maart

  • Chicklit top-5: juni

  • Geef je op voor de Chicklit.nl Leesclub met 'Liefde van je leven' 

Zoek in artikelen