Fase 2 van de Leesclub met Voor eeuwig en altijd

Fase 2 is alweer voorbij en voordat we overgaan tot fase 3 willen we jullie up-to-date houden over de Leesclub. In fase 1 hebben we de VIP-Readers een aantal vragen gesteld over het boek. De antwoorden zijn hier te lezen. Lees jij ‘Voor eeuwig en altijd’ ook? En ben je het eens met de antwoorden..?

We stelden de volgende vragen:

- Wat vind je tot nu toe van het boek?

- Ben je iets opmerkelijks tegengekomen in het verhaal (en waarom)?

- Voldoet het boek aan je eerste verwachtingen?

Voor eeuwig en altijd

Wat vind je tot nu toe van het boek?

Bijna alle lezeressen zijn het er over eens dat 'Voor eeuwig en altijd' een geweldig boek. Lezeressen Hilma, Yvonne en Nicole moesten wel even wennen aan de schrijfstijl van Sarah Dessen, maar daarna leest het verhaal toch wel lekker makkelijk weg! De afwisseling tussen het verleden en heden valt bij de lezeressen wel in de smaak. Hierdoor wordt je vooral nieuwsgierig naar het verleden van Ethan. Lezeres Mariska vloog echt door Voor eeuwig en altijd heen, omdat het lekker luchtig geschreven is. Ook de personages in het boek zijn goedgekeurd en de meeste lezeressen zijn vooral erg nieuwsgierig naar Ethan!

Ben je iets opmerkelijks tegengekomen in het verhaal (en waarom)?

Een paar lezeressen is het opgevallen dat Sarah Dessen soms erg lange zinnen schrijft en dat je daardoor soms een stukje opnieuw moet lezen. Ook opvallend is dat aan het begin van elk hoofdstuk de eerste paar woorden in hoofdletters zijn geschreven. De lezeressen vragen zich af waarom Sarah Dessen hiervoor heeft gekozen. Veel lezeressen vinden het fijn dat er ook humor in 'Voor eeuwig en altijd' verwerkt zit. Hierdoor wil je graag door blijven lezen! Tot slot zijn veel mensen nieuwsgierig naar Ethan en zijn verleden. Langzaamaan kom je hier steeds meer over te weten, al komt de ontknoping niet bij iedereen aan als een verrassing.

Voldoet het boek aan je eerste verwachtingen?

In de eerste fase hebben we gezien dat eigenlijk alle lezeressen een romantisch verhaal verwachten. Een paar lezeressen vinden dat er toch iets te weinig romantiek voorkomt in het boek. Lezeres Erika vindt dit niet heel erg omdat er toch wel veel mysterie in 'Voor eeuwig en altijd' zit. Daarnaast had lezeres Yvonne niet verwacht dat ze twee verschillende liefdesverhalen tegelijk zou lezen! Lezeres Nicole had verwacht dat Louna een vrolijke meid zou zijn, maar dat is niet zo. Ze worstelt met een aantal zaken, maar dit geeft juist wel weer diepgang aan het verhaal.

Lees jij het boek ook? Wat vind jij er tot nu toe van?

Nieuwste artikelen

  • Cold Case 2 - Countdown - Tina Frennstedt

  • Niemands Kind - Ingrid von Oelhafen & Tim Tate

  • Blauwdruk van geluk - Petra Kruijt

  • De legende ontwaakt - Helena Dahlgren

  • Dingen die we toevertrouwen aan de wind - Laura Imai Messina

Gerelateerde artikelen

  • Lisette Jonkman trakteert op GRATIS eBook van Festivalkriebels

  • Astrid Harrewijn trakteert op GRATIS e-boek: De Huisbaas!

  • Chicklit top-5: juni

  • Achter de schermen bij Chicklit.nl: maart

  • Geef je op voor de Chicklit.nl Leesclub met 'Liefde van je leven' 

Zoek in artikelen