Fase 3 van de Leesclub met Voor eeuwig en altijd

Met Fase 3 zijn we alweer beland bij de laatste fase van de leesclub. Ook tijdens deze fase hebben we onze VIP-readers weer een aantal vragen over het boek voorgeschoteld. De antwoorden zijn hier te lezen. Lees jij ‘Voor eeuwig en altijd’ ook? Ben je het eens met de meningen..?

Tijdens de laatste fase van de leesclub vroegen we onze VIP-readers het hemd van het lijf. We wilden onder andere weten wat ze van de personages vinden, of ze het boek een aanrader vinden en of het boek voldeed aan de verwachtingen. De antwoorden vind je hieronder terug!

Voor eeuwig en altijd

Over het boek

Ja ik wil! Een trouwerij op het strand, een huwelijk in een historisch pand, een jawoord in een sjiek hotel: Louna heeft het allemaal al gezien. Haar moeder is immers wedding planner. Maar zelf is ze vooral erg cynisch over sprookjesliefdes, omdat haar eigen eerste verliefdheid een ronduit dramatisch einde kende. Maar als ze de charmante Ambrose leert kennen, lijkt hij wél heel snel ervan overtuigd dat ze voor elkaar bestemd zijn...

'Voor Eeuwig en altijd' staat vol romantiek, vol humor en met een einde dat gelukkig én ongelukkig is: deze roman van Sarah Dessen is zoals het leven!

Eindoordeel

Over het algemeen viel Voor eeuwig en altijd van Sarah Dessen bij alle lezeressen wel in de smaak. Volgens lezeres Mariska is het een lekker luchtig, maar toch wel realistisch verhaal. Dit komt volgens haar omdat de auteur gebruik maakt van actuele thema’s waardoor het verhaal echt van deze tijd is!

De grote favoriet uit het verhaal was Ambrose! Hij heeft een plekje in iedereens hart verovert mede door zijn humor. Lezeres Erika vond Ambrose in het begin een beetje irritant, maar toen het verhaal vorderde en de weddenschap in het spel kwam is haar mening over hem totaal veranderd. Lezeres Kristen had wel graag willen zien dat Ambrose iets meer emoties had, nu leek het namelijk alsof hij niet echt verliefd was op Louna. Daarnaast kunnen een aantal lezeressen zich goed verplaatsen in Louna. Sarah Dessen weet ervoor te zorgen dat de lezeressen begrijpen wat Louna voelt, zonder dat ze zelf een soortgelijke situatie hebben meegemaakt!

In Voor eeuwig en altijd wordt er geschreven vanuit het heden en verleden. Deze afwisseling maakt het boek erg interessant om te lezen. Volgens lezeres Mariska zorgt dit ervoor dat Voor eeuwig en altijd een compleet verhaal is. Je begrijpt de keuzes van de personages hierdoor veel beter. Lezeres Hilma vindt dat de schakeling tussen het heden en verleden er vooral voor zorgt dat de lezer nieuwsgierig wordt. Hierdoor blijf je continue geboeid lezen.

Tot slot verschilden de hoofstuken qua lengte heel erg van elkaar. Het ene hoofdstuk was erg lang en het andere heel kort. Lezeres Kim heeft liever dat de hoofdstukken ongeveer dezelfde lengte hebben, zodat het overzichtelijk blijft. De rest van de lezeressen stoorden zich hier niet echt aan en raden het boek dan ook zeker aan om te lezen!

De schrijver 

De meeste lezeressen waren nog niet bekend met de auteur Sarah Dessen. Lezeres Hilma kende de auteur wel van naam, maar had nog niet eerder iets van haar gelezen. Met Voor altijd en eeuwig hebben ze voor het eerst kennis met haar gemaakt en bijna alle lezeressen zijn van plan om meer van Sarah Dessen te lezen!

Bijna alle lezeressen moesten wel even wennen aan de schrijfstijl van Sarah Dessen. Ze maakt gebruik van lange zinnen waardoor de lezeressen af en toe even de draad kwijt raakten. Niet iedereen kon er aan wennen, maar de meeste lezeressen wel. Lezeres Ayla vond Voor eeuwig en altijd lekker vlot lezen en vloog echt door het boek heen. Tot slot vindt lezeres Erika dat Voor eeuwig en altijd lekker simpel geschreven is. Dit past natuurlijk perfect binnen het Young Adult genre.

Een aantal lezeressen over het boek

Ayla: “Voor eeuwig en altijd is ontzettend origineel, want wanneer lees je nou over bruiloften in YA? Het was ontzettend leuk om over alle bruiloften die werden georganiseerd te lezen.”

Mariska: “Hou je van boeken in het Feelgood en Young adult genre met een lichte romantische sfeer, maar niet te veel, dan moet je dit boek absoluut gaan lezen.”

Nicole: “Voor mij was dit een perfect boek voor tussendoor; een boek dat ik makkelijk aan de kant kon leggen, maar ook net zo makkelijk op pakte om weer een stukje te lezen. Het heeft me positief verrast. Ik had een luchtig en romantisch verhaal verwacht en ik kreeg een verhaal met veel meer diepgang. Voor eeuwig en altijd is zeker de moeite waard om tussendoor eens te lezen.”

Heb jij het boek ook gelezen? Wat vond jij ervan?

Nieuwste artikelen

  • 10 Nederlandse Chicklit auteurs die je wilt volgen

  • Het boek van de galg - Thomas Enger

  • Seizoen 20 van Grey's Anatomy bevestigd ondanks vertrek Ellen Pompeo

  • Deze films en series verschijnen in april op Netflix

  • Een onverstandig huwelijk - Julia Quinn

Gerelateerde artikelen

  • Lisette Jonkman trakteert op GRATIS eBook van Festivalkriebels

  • Astrid Harrewijn trakteert op GRATIS e-boek: De Huisbaas!

  • Achter de schermen bij Chicklit.nl: maart

  • Chicklit top-5: juni

  • Geef je op voor de Chicklit.nl Leesclub met 'Liefde van je leven' 

Zoek in artikelen