Fase 1 van de leesclub met 'Het laatste dat ze deed' 

Fase 1 van de leesclub met ‘Het laatste dat ze deed’ is alweer voorbij en we zijn inmiddels overgegaan tot fase 2. Maar wij willen jullie  graag up-to-date houden over de Leesclub. In fase 1 hebben we de VIP-Readers een aantal vragen gesteld over het boek dat ze aan het lezen zijn. De antwoorden van de VIP-Readers zijn in dit artikel te lezen. Lees jij op dit moment ook ‘Het laatste dat ze deed’? En ben je het eens met de antwoorden..?

Lees hier alles over het boek.

We stelden de volgende vragen:

- Wat is je eerste indruk van het boek?

- Wat zijn je verwachtingen (en waarom)?

- Wat vind je van de cover?

Wat is je eerste indruk van het boek?

Alle lezeressen zijn het er wel over eens dat de eerste indruk over ‘Het laatste dat ze deed’ vrij positief is. Lezeres Ineke vindt een nieuw en fris boek altijd fijn aanvoelen. Daardoor heeft ze nu meteen zin gekregen om ‘Het laatste dat ze deed’ te gaan lezen! De eerste indruk van lezeres Silvia is dat het weleens een heel spannend en mysterieus boek kan worden, mede door het verhaal op de achterkant!  Daarnaast spreekt het verhaal de lezeressen aan en dat doet de eerste indruk natuurlijk erg goed. 

Lezeres Hilma is vooral nieuwsgierig naar degene die Liz in de gaten houdt. Ze denkt dat dit een hele grote verrassing kan worden! Ook lezeres Sandra is, na het lezen van de achterkant, erg benieuwd naar Liz. Is zij paranoia, heeft zij iets te maken met de verdwijning of is zij de enige die alles ziet zoals het werkelijk is?

Tot slot vraagt lezeres Marloes zich af of Gregg Olsen de quote van Lisa Gardner ‘Angstaanjagend goed’ waar kan maken! Het laatste boek van Lisa Gardner, Vind haar, kreeg van ons maar liefst 4 hartjes. Dat belooft dus veel goeds voor 'Het laatste dat ze deed'.

Wat zijn je verwachtingen (en waarom)?

Iedereen verwacht eigenlijk wel dat ‘Het laatste dat ze deed’ een spannend boek gaat worden. Lezeres Hilma denkt zelfs dat het verhaal misschien ook wel een beetje dramatisch zal worden, met plotwendigen! Op de achterkant staat namelijk vermeld dat de verhaallijnen kundig zullen worden afgewisseld. Ook lezeressen Tina, Erika en Jolanda verwachten dat ze omver geblazen zullen worden door onverwachte plotwendingen! 

Omdat ‘Het laatste dat ze deed’ aangeraden wordt aan de fans van Gone Girl en Het meisje in de trein verwacht lezeres Sylvia dat het boek een beetje in dezelfde stijl geschreven is! Het meisje in de trein vond ze een erg goed boek en daardoor liggen de verwachtingen voor dit boek wel hoog!

Wat vind je van de cover?

Alle lezeressen waren erg verrast bij het zien van de cover van ‘Het laatste dat ze deed’. Bij de aankondiging van de leesclub stond er namelijk een andere cover in het artikel, uiteindelijk heeft de uitgeverij besloten om toch de originele cover te gebruiken. Gelukkig maar, want de meeste lezeressen vinden deze cover mooier en vooral mysterieuzer.

Ook maakt de cover de lezeressen nieuwsgierig naar het verhaal van ‘Het laatste dat ze deed’. Lezeres Ans ziet de spanning op het gezicht van de vrouw. Daarnaast geeft de verlaten omgeving met het water het geheel een mysterieus tintje!

 

Wat is jouw eerste indruk van het boek?

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Lisette Jonkman trakteert op GRATIS eBook van Festivalkriebels

  • Astrid Harrewijn trakteert op GRATIS e-boek: De Huisbaas!

  • Chicklit top-5: juni

  • Geef je op voor de Chicklit.nl Leesclub met 'Liefde van je leven' 

  • Achter de schermen bij Chicklit.nl: maart

Zoek in artikelen