Fase 1 van de Leesclub met 'Liefde van je leven'

Fase 1 van de leesclub met ‘Liefde van je leven’ is alweer voorbij en we zijn inmiddels overgegaan tot fase 2. Maar wij willen jullie graag up-to-date houden over de Leesclub. In fase 1 hebben we de VIP-Readers een aantal vragen gesteld over het boek dat ze aan het lezen zijn. De antwoorden van de VIP-Readers zijn in dit artikel te lezen. Lees jij op dit moment ook ‘Liefde van je leven’? En ben je het eens met de antwoorden..?

Lees hier alles over het boek.

We stelden de volgende vragen:

- Heb je al wat over het boek gehoord? Heeft dit bepaalde verwachtingen geschept?
- Don’t judge a book by it’s cover. Maar als je er toch wat over moet zeggen wat is dan je mening?
- Nu je net bent begonnen met lezen, heeft het boek gelijk je aandacht gepakt?
- Vind je het boek moeilijk om weg te leggen? En pak je het daarna weer snel op?
- Wat vind je tot nu toe van het boek?

Chicklit Leesclub Liefde van je levenBron: Van Halewyck

Heb je al wat over het boek gehoord? Heeft dit bepaalde verwachtingen geschept? 

De lezeressen van deze leesclub hadden allemaal nog niet eerder van het boek gehoord. Pas toen zij de aankondiging van de Chicklit Leesclub zagen, maakten zij kennis met ‘Liefde van je leven’. Hierdoor heeft eigenlijk niemand bepaalde verwachtingen van het boek, maar zijn ze wel erg nieuwsgierig naar het verhaal door de samenvatting op de achterkant. Sommige lezeressen kenden de schrijfster wel al. Zo had lezeres Mariska al een boek van N.I. Monteny in de boekenkast staan, namelijk: ‘Weg van jou’.

Don’t judge a book by it’s cover. Maar als je er toch wat over moet zeggen wat is dan je mening?

De meningen over de cover van ‘Liefde van je leven’ zijn redelijk verdeeld. Lezeres Eline vind de cover een beetje aan de saaie kant, maar denkt dat het verhaal daar misschien nog wel verandering in kan brengen. Lezeres Hilma vindt de cover er juist meteen erg mooi uitzien met het landhuis en de zomerse avondsfeer. Het doet volgens haar een beetje romantisch aan en ze vraagt zich af of dit ook is wat ze kan verwachten van ‘Liefde van je leven’. Daarnaast vragen meerdere lezeressen zich af waar de sticker met ‘Jouw niet-zo-guilty pleasure’ opslaat, maar daar komen we vast pas achter na het lezen van het boek.

Nu je net bent begonnen met lezen, heeft het boek gelijk je aandacht gepakt?

Eigenlijk heeft ‘Liefde van je leven’ de aandacht van alle lezeressen wel meteen gepakt. Het leest lekker vlot weg en daardoor blijf je ook doorlezen. De hoofdpersonages spreken de lezeressen heel erg aan. Lezeres Mariska vindt dat Liesl en Rebecca meteen erg vertrouwd aanvoelen, waardoor je benieuwd wordt gemaakt naar het verdere verloop van het verhaal. 

Vind je het boek moeilijk om weg te leggen? En pak je het daarna weer snel op?

Zoals hierboven al aangegeven willen de lezeressen lekker door blijven lezen in ‘Liefde van je leven’ en daardoor is het boek best moeilijk weg te leggen. Lezeres Reina blijft over het verhaal nadenken als ze het boek niet aan het lezen is en bijvoorbeeld even boodschappen gaat doen! Ze vraagt zich aldoor af hoe het verhaal gaat aflopen. Lezeres Hilma kan het boek iets makkelijker laten liggen, maar dat heeft helemaal niks met het verhaal te maken. Ze leest namelijk twee boeken tegelijk.

Wat vind je tot nu toe van het boek?

Alle lezeressen vinden ‘Liefde van je leven’ tot nu toe een erg leuk boek, dat moeilijk weg te leggen is. Het leest lekker snel weg en je wilt graag weten hoe het verhaal van Liesl en Rebecca verdergaat. Wel valt het een paar lezeressen op dat er veel Belgische woorden gebruikt worden, maar dat went eigenlijk best wel snel.

Wat is jouw eerste indruk van het boek?

Nieuwste artikelen

  • Deze tv-series worden in 2021 gecanceld o.a. Lucifer en Brooklyn Nine-Nine

  • Recensie: WandaVision

  • 7x de leukste bookish items met kaarten uit fantasy boeken

  • Vrij uitzicht - Anya Niewierra

  • De makkelijke keuken - Karin Luiten

Gerelateerde artikelen

  • Lisette Jonkman trakteert op GRATIS eBook van Festivalkriebels

  • Astrid Harrewijn trakteert op GRATIS e-boek: De Huisbaas!

  • Chicklit top-5: juni

  • Achter de schermen bij Chicklit.nl: maart

  • Geef je op voor de Chicklit.nl Leesclub met 'Liefde van je leven' 

Zoek in artikelen