Fase 2 van de Leesclub met 'Liefde van je leven'

Fase 2 van de Leesclub met ‘Liefde van je leven' is alweer voorbij en voordat we overgaan tot fase 3 willen we jullie up-to-date houden over de Leesclub. In fase 1 hebben we de VIP-Readers een aantal vragen gesteld over het boek. De antwoorden zijn hier te lezen. Lees jij ‘Liefde van je leven’ ook? En ben je het eens met de antwoorden..?

We stelden de volgende vragen:

- Wat vind je van de personages tot nu toe?

- Wat vind je van de schrijfstijl?

- Wat vind je van het thema?

- Is het boek origineel?

- Zit er een goede opbouw in het boek? En een eventuele spanningsboog?

- Zitten er verrassende plottwists in het boek?

- Ben je iets opmerkelijks tegengekomen in het verhaal (en waarom)? 

- Wat is je favoriete quote of passage uit het boek tot nu toe?

Bron: Van Halewyck

Wat vind je van de personages tot nu toe?

Liefde van je leven’ draait vooral om de personages Liesl en Rebecca. De lezeressen vinden deze personages erg leuk en geloofwaardig overkomen. Lezeres Hilma vindt alleen wel dat Menno eigenlijk een beetje te popi-jopi is, waardoor hij niet realistisch overkomt. Verder zijn het allemaal erg fijne personages om over te lezen.

Wat vind je van de schrijfstijl?

Veel lezeressen lopen een beetje tegen het probleem aan dat er veel Belgische woorden in het verhaal worden gebruikt, die ze niet echt kennen. Lezeres Mariska vindt het wel iets speciaals hebben en vindt het eigenlijk helemaal niet zo heel erg dat er gebruik wordt gemaakt van Belgische woorden. Daarentegen vindt lezeres Jennifer het niet zo prettig lezen, ondanks dat je de betekenis meestal wel kan raden. Desondanks is de schrijfstijl van N.I. Monteny verder prettig en leest het boek lekker snel weg, mede door de korte hoofdstukken die in dagboekvorm zijn geschreven.

Wat vind je van het thema?

Lezeres vindt het thema van ‘Liefde van je leven’ top, omdat je als lezer stiekem ook weg gaat dromen bij de gedachte om zoveel geld te winnen, waardoor je nergens meer bij na hoeft te denken! Ook lezeres Ineke vindt het een leuk thema om over te lezen, je gaat toch bedenken wat jezelf met zo een grote geldprijs zou gaan doen! Hierdoor leeft het verhaal toch wel erg onder alle lezeressen.

Is het boek origineel?

Het plot van ‘Liefde van je leven’ is volgens de lezeressen niet heel erg origineel, maar dat maakt voor de meesten ook niet zo heel veel uit. Volgens lezeres Reina zitten er veel clichés in het boek, maar dat is vindt ze helemaal niet erg. Daar houdt ze namelijk wel een beetje van! Een boek hoeft niet altijd heel origineel te zijn, zolang het lekker wegleest vinden de meeste lezeressen het prima.

Zit er een goede opbouw in het boek? En een eventuele spanningsboog?

Het verhaal in ‘Liefde van je leven’ is volgens lezeres Mariska goed en chronologisch opgebouwd. Aangezien het een echt feelgood boek is, zit er geen hoge spanningsboog in. Volgens lezeres Eline zit er wel spanning in de vorm van een ‘guilty pleasure’ verwerkt in het verhaal. Dit zorgt er toch voor dat je het boek steeds weer oppakt en verder gaat leven! N.I. Monteny weet de aandacht van deze lezer dus wel goed vast te houden.

Zitten er verrassende plottwists in het boek?

De lezeressen weten eigenlijk allemaal wel een beetje waar het boek naartoe gaat en er zitten dan ook geen grote verrassende plottwists in het boek verwerkt. ‘Liefde van je leven’ is gewoon een lekker boek voor op het strand, waarbij je niet al te veel hoeft na te denken tijdens het lezen.

Ben je iets opmerkelijks tegengekomen in het verhaal (en waarom)? 

Eigenlijk zijn de lezeressen geen dingen in ‘Liefde van je leven’ tegengekomen die heel erg opmerkelijk zijn, behalve de erotische scènes die er af en toe inzitten. 

Wat is je favoriete quote of passage uit het boek tot nu toe?

Eline: “Gewoon zeggen wat ik voel en wil, en dan zien wat er gebeurt. Want wat is het ergste dat er kan gebeuren?”

Jennifer: ‘Plotseling beseft Liesl waarom ze hem zo leuk vindt. Hij heeft nog geen filter. Alles wat hij voelt of denkt zie je meteen op zijn gezicht’

Lees jij het boek ook? Wat vind jij er tot nu toe van?

Nieuwste artikelen

  • Blauwdruk van geluk - Petra Kruijt

  • De legende ontwaakt - Helena Dahlgren

  • Dingen die we toevertrouwen aan de wind - Laura Imai Messina

  • Tong - Marly van Otterloo

  • Kerst op het eiland Skye - Kirsty Ferry

Gerelateerde artikelen

  • Lisette Jonkman trakteert op GRATIS eBook van Festivalkriebels

  • Astrid Harrewijn trakteert op GRATIS e-boek: De Huisbaas!

  • Chicklit top-5: juni

  • Achter de schermen bij Chicklit.nl: maart

  • Geef je op voor de Chicklit.nl Leesclub met 'Liefde van je leven' 

Zoek in artikelen