Fase 3 van de Leesclub met 'Liefde van je leven'

Met Fase 3 zijn we alweer beland bij de laatste fase van de leesclub. Ook tijdens deze fase hebben we onze VIP-readers weer een aantal vragen over het boek voorgeschoteld. De antwoorden zijn hier te lezen. Lees jij ‘Liefde van je leven' ook? Ben je het eens met de meningen..?

Tijdens de laatste fase van de leesclub vroegen we onze VIP-readers het hemd van het lijf. We wilden onder andere weten wat ze van de personages vinden, of ze het boek een aanrader vinden en of het boek voldeed aan de verwachtingen. De antwoorden vind je hieronder terug!

Over het boek

Wanneer Liesl een fortuin wint in de loterij, maar een koude douche krijgt als ze dat aan haar man Geert wil vertellen, loopt ze weg van huis. Ze vertrekt halsoverkop naar een luxueus landhuis in de buurt van Rome, waar ze snel nieuwe vrienden maakt. Een Amerikaanse wetenschapper en zijn nichtjes nemen haar onder hun vleugels en dan is er nog de (te?) jonge maar aantrekkelijke telg uit een illustere Italiaanse familie die haar charmeert zoals alleen een Italiaan dat kan. Geerts dochter Rebecca heeft ondertussen wel wat anders aan haar hoofd dan een vermiste stiefmoeder. De liefde, uiteraard, en wel van twee jongemannen. Ze moet een keuze maken. Niet alleen over met wie ze verder wil, maar ook over wie ze wil zijn.

Liefde van je leven N.I. MontenyBron: Van Halewyck

Eindoordeel

Alle lezeressen vonden ‘Liefde van je leven’ van N.I. Monteny een leuk boek om even tussendoor te lezen en hebben het dan ook best snel uitgelezen. Volgens lezeres Mariska is het gewoon een heerlijk niet-nadenk-boek dat ideaal is voor de zomer! Er zit geen hele sterke verhaallijn in het boek verwerkt, maar dat hoeft natuurlijk ook niet bij een Feelgood. Lezeres Hilma vond het wel erg leuk een winnaar van een grote geldprijs te volgen in het verhaal. De lezeressen vroegen zich dan ook regelmatig af wat ze zelf zouden doen als ze zo een geldbedrag zouden winnen!

Het favoriete personage uit ‘Liefde van je leven’ is van de meeste lezeressen toch wel Liesl, en dat komt vooral omdat zij de meeste groei in het boek heeft doorgemaakt. Liesl is een gewone vrouw, die hoopt dat ze de liefde van iemands leven is, maar zichzelf eigenlijk wegcijfert voor haar familie. Totdat ze de loterij wint, dan begint de groei die dit personage doormaakt. Volgens lezeres Dionne realiseerde Liesl zich iets wat eigenlijk veel mensen zouden moeten doen: ze is zichzelf gaan waarderen en ze heeft zichzelf eraan herinnert wat echt belangrijk is in het leven. 

Ook Rebecca was ook een leuk personage in ‘Liefde van je leven’, alleen was ze niet de uiteindelijke favoriet van iedereen. Toch waren de lezeressen blij met de afwisseling tussen haar perspectief en die van Liesl. Dat maakte het boek leuk om te lezen! 

De meningen over het einde van ‘Liefde van je leven’ zijn een beetje verdeeld. Het einde is namelijk niet ontzettend romantisch. Liesl kiest uiteindelijk voor haarzelf, voor haar eigen geluk. Lezeressen Hilma en Mariska vonden het einde erg goed, omdat het gewoon klopte. Daarentegen vonden lezeressen Jennifer en Dionne een romantischer einde verwacht, waarbij er echt sprake is van een ‘happy end’. Die is er ook wel, maar op een andere manier dan zij hadden gehoopt. Misschien dat er een vervolg komt op het boek en een aantal lezeressen zouden die zeker graag willen lezen!

Gemiddeld wordt ‘Liefde van je leven’ van N.I. Monteny door onze lezeressen met 3 hartjes beoordeeld.

Over de schrijver

Eigenlijk was geen van de lezeressen al bekend met N.I. Monteny, alleen lezeres Mariska had wel al een boek van haar in de kast staan (maar nog niet gelezen). N.I. Monteny heeft een fijne en vlotte schrijfstijl, alleen komen er redelijk veel Belgische woorden in het boek voor. Sommige hiervan moeten zelfs opgezocht worden, omdat de betekenis hiervan niet duidelijk is. Dit vertraagt af en toe wel het leestempo van het boek. Verder is het een heerlijke zomerse Feelgood, die je lekker snel tussendoor leest. 

Een aantal lezeressen over het boek

Mariska: ‘Liefde van je leven is een heerlijke luchtige feelgood roman, waarbij je niet al te veel na hoeft te denken. Een ideaal verhaal om lekker bij weg te zwijmelen.’

Dionne: 'Het vakantiegevoel, de romances en de Italiaanse sferen maken dit een easy read.’

Jennifer: ‘Naar het einde toe werd ik steeds nieuwsgieriger naar het verhaal van Liesl, ik was oprecht benieuwd naar de keuze die zij ging maken in haar (liefdes)leven..’

Wat vond jij van ‘Liefde van je leven'?

Nieuwste artikelen

  • 5 x Sinterklaas films voor volwassenen

  • Film & Serie top 6: december 2023

  • Young adult top 6: december 2023

  • Fictie top 6: december 2023

  • Koffers vol liefde - Marli Elisa

Gerelateerde artikelen

  • Lisette Jonkman trakteert op GRATIS eBook van Festivalkriebels

  • Astrid Harrewijn trakteert op GRATIS e-boek: De Huisbaas!

  • Achter de schermen bij Chicklit.nl: maart

  • Chicklit top-5: juni

  • Geef je op voor de Chicklit.nl Leesclub met 'Liefde van je leven' 

Zoek in artikelen