• Home
 • Boeken
 • Leesclub
 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Slechts een diefstal van Ann-Helén Laestadius

Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Slechts een diefstal van Ann-Helén Laestadius

Er komt weer een nieuwe editie van de Chicklit.nl Leesclub aan! Dit keer organiseren we een leesclub rondom het boek Slechts een diefstal van Ann-Helén Laestadius. Het is een bijzondere en indringende roman over een jonge vrouw die haar plek zoekt in een samenleving die gevormd is door tradities en angst. Lees jij graag romans en zou je dit boek willen lezen in de leesclub? Lees dan snel verder! Voor dit geweldige boek zoeken wij namelijk enthousiaste lezers.

Waar gaat Slechts een diefstal van Ann-Helén Laestadius over?

Ten noorden van de poolcirkel biedt de zon slechts een paar uur per dag een bleek licht voordat het landschap weer in duisternis wordt gehuld. Elsa is negen jaar oud en de dochter van een Samische rendierherder. Wanneer ze op een ochtend in haar eentje naar de rendieren skiet, is ze getuige van de moord op Nastegallu, een van de rendierkalveren. Ze wordt gedwongen te zwijgen, maar draagt het donkere geheim voor altijd met zich mee.
Tien jaar later vecht Elsa voor haar plek in de kleine gemeenschap. Ouderlingen verwachten dat de jonge vrouw haar plaats kent, maar Elsa wil meer uit haar leven halen. Terwijl om haar heen het racisme en de bedreigingen tegen de Sami escaleren, wordt Elsa het doelwit van de man die ooit haar rendier doodde.
Slechts een diefstal is een bijzondere en indringende roman over een jonge vrouw die haar plek zoekt in een samenleving die gevormd is door tradities en angst.

Leesclub 

Ben jij ook zo benieuwd naar dit boek? Vanaf 11 februari zal Slechts een diefstal van Ann-Helén Laestadius 3 weken lang door de Chicklit.nl Leesclub besproken worden. Wil jij meedoen met deze editie? Meld je dan nu aan en wie weet word jij uitgenodigd om als VIP-reader het boek gratis te lezen en je mening te geven via onze Facebookgroep. Je kan HIER lid worden van de Chicklit.nl Leesclub op Facebook.

VIP-readers

De VIP-readers worden op 7 februari gekozen en krijgen 3 weken de tijd om het boek te lezen. Als VIP-reader krijg je het boek gratis thuisgestuurd, in ruil voor een aantal simpele acties (en voorwaarden):

1) Je bent beschikbaar van 11 februari tot 4 maart 2022

2) Je zult gedurende deze periode actief meedoen op de Facebookgroep van Chicklit en alle fases beantwoorden

3) Je plaatst gedurende deze periode minimaal 1 post op je social media account

4) Je schrijft na afloop een recensie over het boek (rond de 250 woorden), welke je op Chicklit.nl en in de Facebookgroep plaatst. De recensie mag niet elders geplaatst worden.

5) Deelname na ontvangst van het boek is verplicht. Je ontvangt het boek in ruil voor actieve deelname. Als er omstandigheden zjin waardoor je niet mee kan doen, dan moet je het boek zo snel mogelijk in perfecte staat terugsturen naar ons. 
 

Aanmelden

Om in aanmerking te komen voor deze editie, moet je je aanmelden onder het bericht in de Facebookgroep. Dat kan HIER. Op 7 februari selecteren wij de VIP-readers. Dus houd de Facebookgroep in de gaten, want we maken onder het Facebookbericht bekend wie wij hebben uitgekozen om mee te lezen! Wij hebben dan zo snel mogelijk je akkoord en adres nodig om het boek te versturen. Het boek zal namelijk rond 9 februari verstuurd worden naar de VIP-readers (dit is onder voorbehoud). Dus als je niet uiterlijk op 8 februari het berichtje op Facebook hebt beantwoord dan moeten we helaas iemand anders zoeken. Let op! We hebben zowel een akkoord nodig op de voorwaarden die we opsturen, als je adresgegevens. Als we een van beide niet op tijd hebben ontvangen dan moeten we helaas een andere VIP-Reader kiezen.

Wanneer je geen VIP-reader bent, ben je natuurlijk ook van harte welkom om vrijblijvend mee te kletsen op de Facebookgroep van Chicklit.

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Nieuwste artikelen

 • Mijn grote flapjesboek van alle dieren - Carrie Love

 • Argylle - Elly Conway

 • Weekend weg wandelgids - Claudia Straatmans

 • De thuishaven aan de Westerschelde - Marja Visscher

 • De Sneeuwkoningin - Bette Westera & Aida de Jong

Gerelateerde artikelen

 • Lucinda Riley kondigt De zeven zussen deel 7 aan

 • In gesprek met Myrthe van der Meer

 • Lisette Jonkman trakteert op GRATIS eBook van Festivalkriebels

 • Top 10 lesbische boeken

 • Chicklit.nl boek van het jaar 2018: stem op jouw favoriet!

Zoek in artikelen