VIP-readers over: Eerlijk zullen we alles delen

Chicklit heeft sinds kort een eigen leesclub! Voor iedere editie worden uit een lange lijst 15 VIP-readers geselecteerd. Deze groep dames krijgt vervolgens het boek gratis thuis gestuurd, wat zij allemaal tegelijkertijd lezen en recenseren. Deze maand is het de beurt aan Eerlijk zullen we alles delen van Tess Stimson. Het boek werd door het hele land verspreid, zodat de VIP-lezeressen hun ongezouten mening konden geven.

Over het boek

In deze zogeheten Chicklit Noir draait het vooral om de haat-liefdeverhouding tussen twee zussen. De ene zus, Grace Hamilton, zou tevreden moeten zijn met haar vele zegeningen: een flitsende carrière, een gelukkig huwelijk en zelfs een echt kasteel als woning. Maar er is nog iets wat zij wil, iets onbereikbaars. Haar zus, de mooie Susannah, heeft overal een zootje van gemaakt en is naar het buitenland gevlucht. Maar het lot legt de toekomst van Grace plotseling in handen van Susannah, waardoor het machtsevenwicht tussen beide zussen voor altijd verandert. Eerlijk zullen we alles delen heeft een paranormaal tintje en is dan ook geen Chicklit zoals je die misschien gewend bent. 

Over Tess Stimson
Schrijfster Tess Stimson heeft al meerdere grote bestsellers op haar naam staan. Een van haar boeken - De overspelclub - werd zelfs vertaald in maar liefst vijftien talen. Deze maand verschijnt haar nieuwste boek: The wife who ran away. Zitten onze VIP-readers daar wel of niet op te wachten?

VIP-readers aan het woord
Eerlijk zullen we alles delen wordt aangeduid met de stempel Chicklit Noir. Dit bracht lezeres Danique nogal in verwarring: “In eerste instantie denk ik bij Chicklit Noir aan een thriller element. Dit was niet waar, het was namelijk meer een dramatisch verhaal. Maar ook dan is de titel Chicklit Noir goed gekozen, want er zaten duistere kanten aan het verhaal en het bleef de vorm houden van een Chicklit. Een mooie aanduiding dus.”

Wat betreft de cover zat ook Annouschka op het verkeerde spoor. “Ik vind de cover een beetje sober, had daardoor meer een thriller verwacht. De titel vind ik juist wel weer passend, want de twee zussen delen echt alles met elkaar.”
Een thriller is het boek dus, ondanks de verwachtingen, zeker niet. Wat kunnen we dan wel van het verhaal verwachten? Volgens Rianne spelen ongewenste kinderloosheid en problemen met familieleden de grootste rol. Zware onderwerpen dus. Lezeres Lisanne noemt los van verdriet ook humor en een vleugje spanning. Een mix dus van veel emoties!

Over het algemeen zijn de VIP-readers heel positief over Eerlijk zullen we alles delen. Maar liefst vier hartjes krijgt het boek gemiddeld toebedeeld. Het grootste deel van onze lezeressen zou het boek ook zeker aanraden aan vriendinnen. Lezeres Manon heeft het boek zelfs al doorgeschoven naar moeder en zusje. “Het is een fijn boek om te lezen als je even wilt ontspannen. Je hoeft er niet echt bij na te denken, gewoon lekker lezen! En lekker lezen kan natuurlijk alleen als het boek ook leuk om te lezen is.” Ook geeft het grootste deel van de lezeressen aan een nieuw boek van Tess Stimson aan te schaffen wanneer het zou verschijnen. Miranda heeft dit zelfs al gedaan tijdens een reisje in Wenen.

Twee lezeressen gaven het boek maar twee hartjes. Jiska is een van die lezeressen: “Ik was wel nieuwsgierig naar de afloop, maar ik heb met gekromde tenen gezeten tot het zover was. Het verhaal is zeker niet slecht, maar het is met zoveel drama beschreven dat ik echt last had van de negatieve sfeer. Ik vond het hier en daar ook wat plat beschreven. Wat minder of netter geschreven seksscènes was wenselijk geweest. Het voelde als een opluchting toen het boek uit was. Dat is eigenlijk heel erg zonde, want het verhaal is best goed en de relaties onderling zijn zorgvuldig uitgewerkt. Als er wat meer lichtpuntjes voorbij waren gekomen was dit best een goed boek geweest.”
De platte schrijfstijl waar Jiska zich aan ergerde, vond Leonie juist fijn: “Ik hou wel van een pittige schrijfstijl waarbij niet om de hete brij heen wordt gedraaid. Ze noemt het beestje bij de naam, met name bij stukken waar seks bij komt kijken. heerlijk als het niet zo jaren 70-achtig wordt omschreven.”

Over het meest bijzondere aspect van het boek waren de meningen ook verdeeld. Susanna: “Het is verrassend. Het is geen voorspelbare verhaallijn. Aan het einde zit er zelfs nog een onverwachte wending in.” Samantha vond juist de manier waarop het boek geschreven is bijzonder: “Ik vond het erg leuk dat er vanuit meerdere personen geschreven werd, zo weet je wat de gedachten van alle personages zijn en dat de een iets anders kan interpreteren dan eigenlijk bedoeld wordt.”  Tina sprak de heftigheid waarmee de karakters beschreven worden aan: “De karakters van de vrouwen worden in het boek goed uitgewerkt. Zelfs wanneer je ze al zo´n beetje denkt te kennen, komen er weer nieuwe, verrassende elementen boven. Hierdoor moet je je oordeel over de vrouwen iedere keer weer bijstellen, het boek is een echte pageturner. Er blijven geheimen en nieuwe raadsels opduiken.”

Onze overall conclusie: Tess Stimson, kom maar op met je nieuwe boek! We want more!

Volg Tess Stimson op Twitter: @tessjstimson

Eerlijk zullen we alles delen

 • Auteur:

  Tess Stimson
 • Verschenen:

  20 februari 2011
 • Uitgave:

  ISBN 9789044329803
  Uitgever The House of Books
  336 pagina's
 • Oorspronkelijke titel:

  What's Yours is Mine
 • Ondertitel:

  De rivaliteit tussen twee zussen loopt volkomen uit de hand
 • Uitgever:

  The House of Books
 • Genre:

  Thriller & Spanning
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (3 stemmen)
 • Omschrijving:

  Als een prinses in een sprookje zou Grace Hamilton tevreden moeten zijn met haar vele zegeningen: een flitsende carrière, een gelukkig huwelijk en zelfs een echt kasteel als woning. Maar Grace wil nog iets, iets onbereikbaars. Haar zus, de mooie Susannah, heeft overal een zootje van gemaakt en is naar het buitenland gevlucht. Maar het lot legt de toekomst van Grace plotseling in handen van Susannah, waardoor het machtsevenwicht tussen beide zussen voor altijd verandert.

Meer info

Toegevoegd door:

MEMBER RECENSIES

 • Doodskleed

Nieuwste artikelen

 • Luister nu gratis Vijftig Tinten Grijs exclusief op Storytel

 • 15 verwijderde scènes uit Harry Potter die we hadden willen zien

 • De Hillel Codex - Emile Schrijver

 • Recensie: Encanto

 • Recensie: Olaf presenteert 

Gerelateerde artikelen

 • 100 wereldplekken

 • Ik moet je iets vertellen

 • That’s it

 • Het geheim van Chanel Nº 5

 • Supermom’s stijlgids

Zoek in artikelen