VIP-readers over: Halo

Ken jij de Chicklit.nl Leesclub al? Elke maand wordt er een boek uitgekozen die 15 VIP-lezeressen gratis toegestuurd krijgen om het vervolgens te lezen en te recenseren. Deze maand is alweer het derde boek aan de beurt en dat is Halo van Alexandra Adornetto. De gekozen lezeressen hebben het boek ondertussen al uit en waren over het algemeen erg positief!

Over het boek
Halo behoort tot het genre Fantasy Chicks. Een chicklit met de nodige fantasy elementen dus. Je kent dit genre vast wel dankzij de beroemde Twilight-serie. Waar het in Twilight vooral draait om vampiers, gaat het bij Halo om engelen. Vanuit de hemel zijn er drie van hen naar aarde gestuurd om te strijden tegen het Kwaad. Ze doen zich voor als een normale familie, maar ondertussen is Gabriel een krijger, Ivy een heler en Bethany een jonge engel die nog veel moet leren. Voor Bethany is alles nieuw en al snel begint ze van de wereld te houden. Ook is er een jongen die ze wel erg leuk vindt, maar verliefd worden op een mens hoort niet tot het takenpakket van de engelen. Bethany zal moeten kiezen tussen de liefde en haar grote missie. 

Over Alexandra Adornetto
Alexandra Adornetto werd geboren in Australië in 1992. Als jong meisje van dertien en dochter van twee docenten besloot ze schrijfster te worden. Ondertussen heeft deze jonge dame al vier uitgegeven titels op haar naam staan. De eerste drie behoren tot een trilogie van kinderboeken, waarvan het eerste verscheen op haar veertiende. Halo is haar eerste internationale debuut, wat bedoeld is voor wat oudere lezeressen.
 
VIP-readers aan het woord
Bijna alle lezeressen vinden het boek een aanrader. Priscilla is een van die lezeressen. Zij wilde het boek het liefst in een keer uitlezen. "Het is zo geschreven alsof je er zelf bij bent." Lezeres Marie-Claire had moeite met het begin van het boek en legde het regelmatig weg. "Het eerste stuk is zo vaag! Maar als de engelen aan het echte menselijke leven gaan beginnen wordt het zeker beter en is het leuk om te lezen." Inge vond het begin nogal langdradig, "Maar als je er door bent, dan word je helemaal gegrepen. Het verhaal van Beth is zo goed omschreven: de keuzes die zij moet maken en de dingen die ze doet. Het is een aangrijpend verhaal, goed geschreven en ik kan niet wachten op deel twee."
 
Marijke zou zeker nog een boek van Alexandra Adornetto willen lezen. "Vooral omdat er in het nawoord gesproken wordt van een reeks. Dat maakt mij erg nieuwsgierig naar andere boeken." Er waren ook wat lezeressen die op zich wel meer zouden willen lezen, maar liever wachten tot de schrijfster wat ouder is. Bijvoorbeeld lezeres Jenny: "Ik vond de schrijfstijl wat kinderachtig, maar dat komt natuurlijk omdat de schrijfster nog zo jong is. In de toekomst zou ik wel meer boeken van haar willen lezen, want hoe ouder ze wordt, hoe meer volwassen ze schrijft. Hoop ik."

Ondanks de wat jonge schrijfstijl - of misschien wel juist daardoor - geeft het grootste deel lezeressen wel aan dat het boek makkelijk wegleest. Claudia: "Dit boek heeft een hele fijne schrijfstijl. Alles wat geschreven wordt is helder en duidelijk."
 
Het genre Fantasy Chicks verraste veel van de lezeressen. Jessica kende het genre niet en las eigenlijk alleen thrillers, chicklit en romans. "Ik dacht eerst, engelen, is dat wel wat voor mij? En ja hoor, dat is zo!" Roxanne was ook niet bekend met het genre, maar vindt het nu fascinerend. "Ik vind het wel een toegevoegde waarde hebben, want het is weer eens een keer wat anders. Mijn interesse in andere boeken van dit genre is zeker gewekt."
 
Hoe de schrijfster de aarde beschrijft vanuit de ogen van een engel is iets wat Mikal erg aansprak. "Hoe dingen die wij als mensen zo normaal vinden, toch zo vreemd zijn voor de engelen." Mandy werd daar niet warm of koud van en bleef juist maar denken: "Waar blijft het plot nou? Het verhaal is op zich wel leuk, maar er zit geen diepgang in. Ik had er meer van verwacht en gehoopt." Tamara vond het een tegenvaller dat de schrijfster wel erg euforisch over het Koninkrijk en de missie van de engelen schrijft. "Het lijkt alsof ze je wil overhalen tot het geloof."
 
Zouden de lezeressen ondanks de minpuntjes het boek aanraden? Renske: "Jawel. Allereerst om de kaft én het verrassende verhaal." Anita vindt Halo een aanrader vanwege de verrassende inslag dat het boek heeft. In eerste instantie was ze bang dat het boek te zweverig zou zijn "maar toen bleek dat dat niet zo was bleef ik lezen." Natasja: "Geloof, romantiek en spanning zijn de drie kernwoorden die dit boek het beste omschrijven. Een echte aanrader voor als je lekker wil wegdromen in een heerlijk, warm geschreven boek."
 
En dan nog het aantal hartjes. Een van de meiden gaf het boek er twee, maar gemiddeld komt het aantal uit op 4! Dus lijkt het je wat een keer een Fantasy Chick te lezen? Probeer Halo!

Halo

 • Auteur:

  Alexandra Adornetto
 • Verschenen:

  1 maart 2011
 • Uitgave:

  ISBN 9789022558331
  Uitgever Boekerij
  368 pagina's
 • Oorspronkelijke titel:

  Halo
 • Ondertitel:

  Een onmogelijke liefde
 • Uitgever:

  Boekerij
 • Genre:

  Fantasy & SciFi
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (24 stemmen)
 • Omschrijving:

  Venus Cove is niet meer dan een slaperig stadje. Daar komt verandering in wanneer vanuit de hemel drie engelen naar het stadje worden gestuurd: Gabriel, de krijger, Ivy, de heler, en Bethany, de tiener. Zo onopvallend mogelijk maakt het drietal zich op voor een strijd tegen het Kwaad. Om zo min mogelijk op te vallen, proberen de engelen zich als een gewoon gezin voor te doen. Bethany gaat naar de plaatselijke middelbare school, wordt verliefd en begint tegen alle regels van de hemel in een relatie. Maar al snel blijken de drie engelen niet de enige bovennatuurlijke elementen in Venus Cove te zijn. De komst van een uiterst charmante, verleidelijke en bovenal dodelijk gevaarlijke jongen bedreigt het voortbestaan van de wereld en de engelen moeten al hun krachten bundelen om hem te bestrijden. Bethany kunnen ze daarbij niet missen, en de jonge engel zal moeten kiezen tussen de liefde en haar missie.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Bob Popcorn kan niet stoppen met ontploffen - Maranke Rinck

 • Hoe verjaag je een monster? - Jana Bauer

 • Toestanden - Tsitsi Dangarembga

 • Split Second - Caja Cazemier

 • Vermoorde onschuld - Angela Marsons

Gerelateerde artikelen

 • Rituals: Your body. Your soul. Your rituals.

 • That’s it

 • Lijstjes

 • Supermom’s stijlgids

 • Boekkado.nl: voor een boek naar keuze

Zoek in artikelen