VIP-readers over: Diva's in Las Vegas

De Juni-Leesclub staat helemaal in het teken van Diva’s in Las Vegas van Belinda Jones. Een boek vol vriendschap, een zoektocht naar trouwmateriaal en humor. Van Chicklit.nl kreeg het boek alvast de maximale vijf hartjes, dus dat belooft wat! Ook onze vijftien proeflezeressen - die vorige maand al van het boek mochten genieten - zijn op een enkeling na enthousiast. Lees hier alvast enkele reacties en volg ons op Twitter en Facebook om nog meer te weten te komen over Diva''s in Las Vegas en zelf mee te kletsen.

Over het boek
Jamie en Izzy, vriendinnen voor het leven, hebben maar één droom: een opzichtige, schitterende dubbele bruiloft in Las Vegas. Het enige dat nog ontbreekt: een man. En waar kun je die nu beter vinden dan in Las Vegas, waar de lucht bestaat uit 70 procent zuurstof en 30 procent confetti? Maar wanneer ze hun leven in een saai dorpje verruilen voor het opwindende Las Vegas, wordt al snel duidelijk dat het strikken van een echtgenoot nog helemaal niet zo eenvoudig is. En die probleempjes die ze achter zich dachten te hebben gelaten, zoals Izzy’s verloofde en Jamie’s allereerste grote liefde, willen maar niet verdwijnen.
 
Over Belinda Jones
Belinda Jones heeft al heel wat toptitels op haar naam staan, waaronder Glamour in Calinfornië en Cappuccino in Costa Rica. Ze werkte voor grote vrouwenbladen waar ze schreef over ongeveer alles wat vrouwen bezighoudt en ze mocht ook nog eens grote sterren interviewen. Nu schrijft ze al een behoorlijke tijd boeken en wat Chicklit.nl betreft behoort ze zeker tot de top. Haar boeken zijn allemaal om van te smullen. Ze staan vol zonnige locaties, mooie mannen, humor, romantiek en vriendschap: precies wat een Chicklit nodig heeft.
 
VIP-readers aan het woord
Over de cover en de titel van het boek waren bijna alle dames wel te spreken. Natasja: "Het boek is lekker mooi roze... lekker meisjesachtig. Heerlijk!" De titel sluit ook goed aan bij waar het boek over gaat. Nathalie vond de titel vooral bij Izzy passen "die gedraagt zich als een echte diva met allemaal rijke mannen om zich heen". 

De rode draad van het boek is volgens Daniellë:"vriendschap, de trouwerij en het grote geluk zoeken". Hier voegt Linda nog het minderwaardigheidsgevoel van Jamie aan toe "en dat ze erachter komt dat dat helemaal niet nodig is". Klinkt als een Chicklit met een diepere laag die meer lezeressen eruit haalden. Zo vond onder andere Anne het een leuke Chiklit, "maar wel een met ook nog wat inhoud!". De onzekerheid van Jamie was voor sommige lezeressen ook herkenbaar om te lezen. 

Toch was niet elke lezeres hiervan onder de indruk. Annemarie vond het juist allemaal te luchtig. "Het ging met name over een ding en dat was het continu op zoek zijn naar de ware liefde. Wat ik op zich niet interessant genoeg vond om een heel boek - 281 pagina''s - mee te vullen." Te luchtig of niet, het boek bevat in ieder geval veel humor. Colinda: "Ik heb meerdere malen hardop gelachen!" en Nathalie: "Het is gewoon een super leuk en bij vlagen hilarisch boek!".

"De schrijfstijl van Belinda Jones is te omschrijven als flitsend, verfrissend, vlot met humoristische invloeden", aldus lezeres Mendy. Tineke sluit zich daarbij aan. Zij heeft al een aantal boeken van de schrijfster gelezen en tot nu toe was er geen één die ze niet leuk vond. Voor Evelien ligt dit anders. Zij vond de stijl niet bij haar passen: "De schrijfstijl was voor mij een grote afknapper. Op één of andere manier las dit voor mij niet lekker weg. Ik vond het onder andere erg langdradig".

Op de vraag of het boek in het Chicklit-genre thuishoort is iedereen het volmondig eens. Natasja: "Absoluut! Trouwen, vriendjes, gokken, mooie kleding, mooie hotels, drama''s. Alles komt langs. Leuk!". Vip-reader Jennifer sluit zich hier helemaal bij aan: "Ja hoor, past helemaal! Meiden die samen gaan stappen, reizen, shoppen en op mannenjacht gaan. Hoeveel ingrediënten heb je nog meer nodig voor een leuke chicklit?".

Over de voorspelbaarheid van het einde worden de lezeressen het maar niet eens. Linda vond dat het alle kanten uit kon gaan net als Priscilla die benieuwd was hoe het zou aflopen. Aan de andere kant vonden lezeressen als Tineke en Annemarie het maar voorspelbaar. Amber blijft in het midden: "Het lijkt zo voorspelbaar, maar soms gebeurt er dan iets heel onverwachts! Dat is wel leuk. Maar aan het einde is het zo sprookjesachtig nep".

Om erachter te komen wat jij van Diva''s in Las Vegas vindt is er maar één optie: zelf gaan lezen! Met een gemiddelde score van vier hartjes en veelal positief commentaar durven wij dit boek namelijk zeker aan te raden aan alle Chicklit-liefhebbers!

Volg Belinda Jones op Twitter: @vidabelinda

Diva’s in Las Vegas

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (7 stemmen)
 • Omschrijving:

  Jamie en Izzy, vriendinnen voor het leven, hebben maar één droom: een opzichtige, schitterende dubbele bruiloft in Las Vegas. Op hun zevenentwintigste besluiten ze dat ze genoeg vage vriendjes hebben gehad en dat het tijd is om te trouwen. Het enige dat nog ontbreekt: een man. En waar kun je die nu beter vinden dan in Las Vegas, waar de lucht bestaat uit 70 procent zuurstof en 30 procent confetti? Maar wanneer ze hun steeds complexere leven in het slaperige Devon verruilen voor het opwindende Las Vegas, wordt al snel duidelijk dat het strikken van een echtgenoot nog helemaal niet zo eenvoudig is. En die probleempjes die ze achter zich dachten te hebben gelaten, zoals Izzy’s verloofde en Jamie’s allereerste grote liefde, willen maar niet verdwijnen…

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • De meest gekeken Netflix series in 2021

 • 12 romantische fantasy series

 • Disney karakters die gebaseerd zijn op echte mensen

 • De leukste Lord of the Rings memes

 • Lucifer, Locke & Key en The Sandman zijn met elkaar verbonden

Gerelateerde artikelen

 • 100 wereldplekken

 • Ik moet je iets vertellen

 • That’s it

 • Lijstjes

 • Het geheim van Chanel Nº 5

Zoek in artikelen