VIP-readers over: Kwelling

Een nieuwe maand, een nieuw boek in de Chicklit.nl Leesclub! Tijdens de hele maand mei is de eer aan het boek Kwelling van Lauren Kate. 15 VIP-readers kregen het boek vorige maand al toegestuurd, zodat zij het alvast konden lezen en hun mening konden geven. De komende weken bespreekt Chicklit.nl het boek op de social networks en dat wordt nog spannend, want nog nooit waren de lezeressen zo verdeeld! Kwelling is echt een geval: hate it or love it. Lees hieronder alvast wat reacties van de lezeressen op het boek en stay tuned op onze Leesclub Hyves, Twitter & Facebook voor meer!

Over het boek
Kwelling is deel twee in de Fallen-serie. Deze serie bestaat uit vier Fantasy Chicks boeken. In de serie staan Luce en Daniel centraal. Luce is een op het eerste gezicht normaal meisje, dat naar een tuchtschool gestuurd wordt. Op deze school leert ze de vreemde Daniel kennen die haar op mysterieuze wijze enorm aantrekt. Aan het eind van het eerste deel in de serie, blijkt echter dat Daniel haar grote liefde is. Hij is echter een gevallen engel en hun liefde is gedoemd. Elke keer dat Daniel iets met Luce probeert te beginnen gaat ze op in vlammen. Zo gaat het al eeuwen, behalve nu. In Kwelling weet Luce dit alles en moet ze op de vlucht. Ze wordt door Daniel naar een compleet nieuwe school gestuurd waar allerlei bijzondere wezens blijken te studeren. Ook komt er twijfel: is Daniel wel haar echte grote liefde?
 
Over Lauren Kate
Lauren Kate schreef al eerder een boek, maar met Fallen werd zij echt bekend. De serie is nog maar voor de helft verschenen, dus we kunnen nog veel van deze schrijfster verwachten. Ze woont momenteel met haar man (waarop personage Cam gebaseerd is) in Los Angeles en is druk bezig met de rest van de Fallen-serie.
 
VIP-readers aan het woord
Kwelling is duidelijk een boek waar de meningen over verdeeld zijn. De één vond het boek geweldig vanwege de spanning, de romantiek en het verhaal; de ander vond het een zware tegenvaller. Misschien komt dat omdat Kwelling een vervolg is. Anouk: “Bij de eerste paar hoofdstukken wist ik niet waar ze het over hadden.” Een andere reden zou kunnen zijn dat het genre Fantasy Chicks niet in de smaak viel bij alle lezeressen.
 
Zo zegt VIP-reader Kim dat ze het boek niet direct aan vriendinnen zou aanraden, maar dat dat misschien ook komt omdat haar vriendinnen geen fantasy lezeressen zijn. Ze zou het wel aan fantasy lezeressen aanraden, “Maar wel met het advies eerst het eerste deel te lezen.” Lezeres Janneke zou het boek zeker wel aanraden, “omdat het super spannend is en er zit een mooie verhaallijn in.”
Nog een boek lezen van Lauren Kate? Ingeborg is al aan het wachten op het volgende deel. “Het einde was zo open en spannend dat ik graag het vervolg wil lezen!” Ook Nicole is benieuwd: “Het boek is leuk, spannend en leest makkelijk weg. Ik ben fan!” Voor lezeres Lieke ligt het anders. Zij wil een vervolgdeel nog wel lezen, omdat ze benieuwd is naar hoe het verder gaat, “Omdat de schrijfstijl van Lauren Kate mij soms wat tegenstond zou ik alleen na deze serie niet veel meer van haar lezen.” Ook Kim vond het boek een beetje saai geschreven. “Ik bleef steeds maar hopen dat er iets zou gebeuren. Ik vond wel dat er humor in het boek zat en ik vond de romantische stukjes leuk om te lezen.”
 
Janita leest graag fantasy: ”ik ben dol op fantasy en vind het erg leuk dat er nu steeds meer boeken verschijnen over (gevallen) engelen, vampiers en weerwolven.” Toch viel Kwelling niet in de smaak bij haar. Ze mist de diepgang in het verhaal terwijl dat juist nodig is om er een goed verhaal van te maken en “het verhaal wordt geen moment echt spannend.” Aracely was juist niet bekend met Fantasy Chicks en werd verrast: “Ik had nog nooit eerder een Fantasy Chicklit gelezen, en had hierdoor in het begin zo mijn twijfels. Maar het boek bleef mij van begin tot eind boeien. Luce is me nog dagen na het boek te hebben gelezen bij gebleven…”
 
Wat Dieuwke aantrekt aan het genre is “dat het is weer eens wat anders is dan zo''n zoepsappig verhaaltje. Ik kan me hier helemaal in vinden. Vooral leuk voor de afwisseling.” Nathalie vond de verschillende wendingen in het verhaal en de schrijfstijl bijzonder aan Kwelling. Shelley: "Het boek is mooi en vlot geschreven en er heerst een constante spanning. Door deze constante spanningsboog is het erg moeilijk het boek weg te leggen en had ik het boek ook zo uit."
 
Dan nog het aantal hartjes. Nog nooit waren de meningen zo verdeeld. Meerdere lezeressen gaven 5 hartjes, maar er was ook een lezeres die het boek er maar 1 gaf en het boek zelfs niet uitlas.  Gemiddeld komen we uit op 3,5 hartje. Dat zit dus net tussen een aanrader en gewoon leuk om gelezen te hebben in. Een mooie score voor Kwelling

Kwelling

 • Auteur:

  Lauren Kate
 • Verschenen:

  18 maart 2011
 • Uitgave:

  ISBN 9789047512585
  Uitgever Van Goor
  288 pagina's
 • Oorspronkelijke titel:

  Torment
 • Ondertitel:

  Liefde is voor eeuwig
 • Uitgever:

  Van Goor
 • Genre:

  Fantasy & SciFi
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (38 stemmen)
 • Omschrijving:

  Hel op aarde. Zo voelt het voor Lucinda om gescheiden te zijn van haar grote liefde Daniël. Het kostte eeuwen om elkaar te vinden en nu heeft hij haar weggestuurd zodat ze veilig is voor de schaduwen die een eind aan haar leven willen maken. Daniël verstopt Luce op een speciale school aan de ruige kust van Californië. Hier komt Luce steeds meer te weten over haar voorbije levens. Maar hoe meer ze ontdekt, hoe meer ze begint te vermoeden dat Daniël haar niet alles heeft verteld. Hij houdt iets achter, iets gevaarlijks. Wat als Daniëls versie van de waarheid niet helemaal waar is? Wat als Luce eigenlijk is voorbestemd voor een ander?

Meer info

MEMBER RECENSIES

 • Extase

Nieuwste artikelen

 • Thin Air - Kellie M. Parker

 • Het piratenmaal - Jonny Duddle

 • Tom Clancy Nul uur - Don Bentley

 • Een gevoelige snaar - Julia Quinn

 • Licht in de vlam - Jennifer L. Armentrout

Gerelateerde artikelen

 • No Et Moi

 • Rituals: Your body. Your soul. Your rituals.

 • That’s it

 • Lijstjes

 • Boekkado.nl: voor een boek naar keuze

Zoek in artikelen