VIP-readers over: Cameramania

Dit is alweer de negende editie van de Chicklit.nl Leesclub van dit jaar en deze maand zullen we de Nederlandse chicklit Cameramania van Anne West uitvoerig bespreken op onze social networks. Een boek geïnspireerd door het programma Boer Zoekt Vrouw, met perfecte ingrediënten als humor en verschillende liefdesperikelen, waar onze VIP-lezers razend enthousiast over zijn. We hebben onze 15 VIP-lezers vorige maand gevraagd het boek te lezen en hun mening hierover te geven. Lees hier enkele reacties en volg ons op Facebook en Twitter om ook daar mee te kletsen en meer te weten te komen over het boek Cameramania.

Over het boek
Wat als van de ene dag op de andere de ogen van heel televisiekijkend Nederland op je gericht zijn? Sabine Lambrechts heeft er nooit om gevraagd, en ze heeft geen idee hoe ze dít nu weer over zichzelf heeft afgeroepen. Haar simpele leventje beviel Sabine prima. Een leuke baan, al is er wel wat aan te merken op het werk in de zorg, en een leuke vriend, al knaagt het aan haar dat Niels geen gezin met haar wil stichten. Maar dit? Na een akkefietje op haar werk ziet Sabine zichzelf terug op het journaal en vanaf dat moment achtervolgen de camera''s haar alsof ze Oprah is. Als ze dan ook nog zelf het lot een handje helpt door ongewild in het populaire programma Boer zoekt vriendin terecht te komen, is de cameramania compleet. Sabine wil nog maar één ding: rust! En liefde, natuurlijk. Maar of dat er nog in zit?

Over Anne West
De in Zeeland geboren Anne West werd op de basisschool al aangemoedigd om te gaan schrijven. Zo gezegd, zo gedaan. Wat een opstel moest worden van twee kantjes, werd een iets groter opstel van wel twintig kantjes! De schrijfcarrière van Anne West was begonnen… Cameramania wordt haar vierde boek, en tevens haar eerste chicklit, die wordt gepubliceerd.

VIP-readers aan het woord
Cameramania is een boek waar eigenlijk al onze 15 VIP-readers erg enthousiast over zijn en het zeker aan anderen zouden willen aanraden. Over de titel van het boek zijn ze het ook bijna allemaal met elkaar eens; de titel past goed bij het boek! Sharona: “De titel vind ik absoluut bij het boek passen, het beschrijft het gevoel wat het boek oproept, het is echt een ''mania'', een ''chaos'' in het leven van de hoofdpersoon.” 

 
De meningen over de cover van het boek zijn daarentegen weer verdeeld. Zo vindt Eline dat er bijvoorbeeld een camera op de cover afgebeeld had kunnen worden om de titel nog meer kracht bij te zetten. Alle 15 VIP-readers zeggen het boek zeker aan te gaan raden bij familie, vrienden en kennissen. Jeanine: “Sterker nog; mijn vriendin is het al aan het lezen. Zij werkt in de zorg en haar favoriete tv-programma is Boer zoekt vrouw. Ik had het boek in een dag uit en mijn vriendin ook.”
 
Daisy zou zeker nog meer boeken van Anne West willen lezen: “Ik ga op zoek naar nog meer boeken van haar. Het leest gemakkelijk weg zonder er hard bij na te moeten denken. Leuk na een zware dag op het werk.” Zo zijn ook Daphne en Doinja weg van de schrijfstijl van Anne West en zouden graag nog een boek van haar willen lezen. “Als het in dezelfde stijl geschreven is, ga ik dit absoluut lezen. Ik heb me zeer vermaakt tijdens het lezen”, aldus Daphne. Doinja: “Het boek leest lekker weg en is geschreven met veel humor! Ook is het lekker visueel... dat wil zeggen dat ik tijdens het lezen veel situaties zo voor me kon zien.”

De VIP-readers vinden het fijn om zo nu en dan een Nederlandse chicklit te lezen. Hier zit veel herkenning in. In Cameramania wordt een programma Boer Zoekt Vriendin besproken, wat natuurlijk afgeleid is van het programma Boer Zoekt Vrouw. Maar hier is Jessica niet zo weg van: “Ik persoonlijk hou meer van de vertaalde boeken. Deze boeken spelen zich af in plaatsen waar ik niet bekend ben, dus je kunt je eigen fantasie er meer in kwijt. Nederlandse boeken spelen zich af op bekend terrein. Voornamelijk dit boek. Mede omdat er ook een verwijzing naar Boer Zoekt Vrouw in zit. Dit vond ik persoonlijk niet erg origineel.”

Enige minpuntjes aan het boek waren de redelijke voorspelbaarheid. Zo vond Eline het jammer dat de hoofdrolspeler wel erg dom en naïef overkwam. Catherine stoorde zich aan de overdosis verwijzingen naar Engelse liedjes en programma’s. Maar omdat alle VIP-readers enorm enthousiast over dit boek zijn, kan het niet anders dat er ook veel positieve punten besproken zijn. Ingrid vindt het boek erg actueel en daar houdt zij van. Liset vindt het volgende: “Het boek blijft boeien en bij sommige stukjes moest ik hardop lachen! Daarnaast zat er ook nog een moraal in het verhaal en werd de zorgsector ondertussen even onder de loep genomen.”

Vijf dames gaven de volle vijf hartjes en er was slechts één dame die het boek drie hartjes gaf. De rest van de dames gaven vier hartjes voor de eerste chicklit van Anne West. Het gemiddeld aantal hartjes komt dan uit op vier. Eén ding is in ieder geval duidelijk: Deze Nederlandse chicklit valt erg goed in de smaak!
 
Nieuwsgierig? Lees alvast een voorproefje van Cameramania op Chicklit.nl: Wil je meepraten over dit boek? Zorg dan dat je het boek leest en kom langs op Facebook en Twitter. We zien je daar!

Cameramania

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (4 stemmen)
 • Omschrijving:

  Wat als van de ene dag op de andere de ogen van heel televisiekijkend Nederland op je gericht zijn? Sabine Lambrechts heeft er nooit om gevraagd, en ze heeft geen idee hoe ze dít nu weer over zichzelf heeft afgeroepen. Haar simpele leventje beviel Sabine prima. Een leuke baan, al is er wel wat aan te merken op het werk in de zorg, en een leuke vriend, al knaagt het aan haar dat Niels geen gezin met haar wil stichten. Maar dit? Na een akkefietje op haar werk ziet Sabine zichzelf terug op het journaal en vanaf dat moment achtervolgen de camera's haar alsof ze Oprah is. Als ze dan ook nog zelf het lot een handje helpt door ongewild in het populaire programma Boer zoekt vriendin terecht te komen, is de cameramania compleet. Sabine wil nog maar één ding: rust! En liefde, natuurlijk. Maar of dat er nog in zit?

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • The Witcher seizoen 3 komt eraan en nieuwe trailer onthuld

 • Spannende Stranger Things seizoen 4 teaser onthult een spookhuis

 • Bridgerton seizoen 2 teaser: Anthony Bridgerton ontmoet liefdesinteresse Kate Sharma

 • De schaduwkoningin - Marianne en Theo Hoogstraaten

 • Later als ik groot ben - Marian Keyes

Gerelateerde artikelen

 • 100 wereldplekken

 • Ik moet je iets vertellen

 • That’s it

 • Lijstjes

 • Het geheim van Chanel Nº 5

Zoek in artikelen