VIP readers over: De urenfabriek

De Chicklit.nl Leesclub staat in het teken van de debuutroman van Fleur Brockhus: De urenfabriek. Wij hebben onze VIP-readers gevraagd het boek te lezen en hun mening hierover te geven. De meningen zijn ietwat verdeeld, maar over het algemeen zijn zij erg enthousiast over het debuut van Fleur Brockhus. Lees hier enkele reacties en volg ons op Twitter en Facebook om mee te kletsen en meer te weten te komen over De urenfabriek.  

Over het boek 
"Op mijn eerste werkdag als aankomend advocaat zie ik, Felice Jansen, eruit zoals Máxima voordat ze getrouwd was; keurig, jong en lekker fris. Om half negen ’s ochtends fiets ik over de Amsterdamse grachten. Het kantoorpand van Blick & Bleecker advocaten & notarissen is gigantisch. Mijn stage gaat drie jaar duren, daarna een megasalaris met vette bonussen. Wie doet me wat?"
 
Felice komt terecht bij patroon Ria de Roos op de sectie Arbeidsrecht. Ria blijkt een zuurpruim, opgefokt en kwaadaardig. Na een paar maanden is Felice eraan gewend dat ze nooit waardering krijgt. Ze raakt niet meer zo snel in paniek, gaat de beruchte vrijdagmiddag Blickborrel uit de weg, en weet hoe ze zich op zakenreizen heeft te gedragen. Maar de lange kantooruren en extreme werkdruk zijn funest voor haar seksleven. En wanneer de plagerige advocaat Simon steeds meer aandacht aan haar besteedt, gaat Felice grandioos voor de bijl. 

Over Fleur Brockhus
Fleur Brockhus (30) werkt als freelance journalist, tekstschrijver en fotograaf. Ze schrijft teksten in opdracht, onder andere voor banken, bedrijven en magazines. Met haar dubbele rechtenstudie verdiende Fleur de kwalificatie Academisch Talent van BigBrain. Fleur werkte na haar afstuderen twee jaar als advocaatstagiaire bij een groot advocatenkantoor op de Zuidas. Daar lag toch niet haar hart, bleek gaandeweg. Ze nam ontslag en begon een tekstbureau in Amsterdam-Zuid. De urenfabriek is haar debuutroman, welke via het platform TenPages.com in een mum van tijd voldoende aandeelhouders had om uitgegeven te worden bij The House of Books. 

VIP-readers aan het woord 
Vaak kun je uit een titel wel opmaken waar een boek over gaat. De meeste van onze VIP-readers wisten in dit geval nog niet waar het boek over zou gaan. Maar tijdens het lezen van het boek werd dit al gauw duidelijk. Zo vindt Elke dat naarmate je het boek verder leest, je begrijpt wat De urenfabriek precies inhoudt. Ook vindt zij de cover passend bij vrouwen. Een quote van Rianne: “De titel past goed bij het boek omdat er erg veel uren gemaakt worden bij het advocatenkantoor waar Felice werkt. Dag, nacht en zelfs in het weekend. Alles draait om doorgaan en werken. Echt een urenfabriek! De cover oogt vrouwelijk, wat aansluit bij hoofdpersoon Felice en ook wat chaotisch en druk, iets wat weer aansluit bij het advocatenkantoor.”
 
Het merendeel van onze VIP-readers zou De urenfabriek graag aan willen raden aan haar vriendinnen. Suzanne vindt het een leuk boek wat makkelijk weg te lezen is. De korte hoofdstukken vindt zij prettig, want zo pak je naar haar mening het boek sneller op om weer verder te lezen. Katrien zou het boek wel uitlenen aan haar vriendinnen en familie, maar omdat het verhaal niet bleef hangen, zou zij hen afraden het boek zelf te kopen. Esmeralda zou het boek alleen aanraden aan haar vriendinnen die geïnteresseerd zijn in het advocatenwereldje.
Na genoeg iedereen zou in de toekomst graag meer boeken willen lezen van Fleur Brockhus. Onze VIP-readers zijn het erover eens dat zij zeer prettig schrijft.
 
De urenfabriek is van eigen bodem. Wij waren benieuwd wat de dames vonden van Nederlandse chicklit in vergelijking met vertaalde boeken, zoals die van Sophie Kinsella en Jill Mansell. Miranda leest het liefst Nederlandse chicklits, zoals De urenfabriek, omdat deze anders zijn van opzet en makkelijker te lezen zijn. Mandy vindt het leuk om herkenningspunten te vinden in Nederlandse chicklits en leest deze dus ook het liefst. Melanie vindt het volgende: “Helaas kan dit boek niet tippen aan de vertaalde boeken. Het is een aardig boek, maar ik mis toch echt wat humor, romantiek en spanning”. Jansen vindt het boek zelfs heel goed in het rijtje met Kinsella en Mansell thuishoren!
 
Over de schrijfstijl van Fleur Brockhus zijn de meningen heel gelijk. De dames vinden haar schrijfstijl erg prettig. Zo vindt Jolien het bijvoorbeeld fijn dat er niet zoveel moeilijke woorden zijn gebruikt en Simone vindt het boek, ondanks haar lichte vorm van dyslexie, makkelijk te lezen. Bij Katrien ging het lezen heel vlot: ”Je kon jezelf projecteren in het boek.”
 
Veel verschillende punten werden benoemd op de vraag wat de dames het meest bijzondere aan het boek vinden. Zo staat Helen ervan versteld dat zij geboeid werd door de advocatuur, terwijl zij er normaliter niets aan vindt. Elke heeft een mooie achterliggende gedachte gevonden tijdens het lezen: “Keihard werken, een goede baan, veel geld en aanzien betekent niet per definitie dat je ook gelukkig bent of wordt. Geluk zit in jezelf en komt pas naar buiten wanneer je doet wat jou gelukkig maakt. Dit is iets wat Fleur heel duidelijk in haar boek naar voren brengt.”
 Miranda is erg blij met het droomboek welke achterin het boek beschreven wordt. Zij vindt het bijzonder dat de lezers, net als hoofdpersoon Felice, hier zelf mee aan de slag kunnen gaan.
Een punt wat vaker terugkomt is dat de VIP-readers vinden dat sommige dingen af en toe te uitgebreid verteld werden en er teveel onnodige details in verwerkt zijn. Ook iets waar meerdere dames het mee eens zijn is dat er niet veel spectaculairs gebeurd in het boek. Humor, romantiek en spanning zijn de drie dingen die de dames meer hadden willen zien in De urenfabriek.
 
De meeste dames zijn erg enthousiast over het debuut van Fleur Brockhus en geven het boek vier of vijf hartjes. Twee dames waren minder enthousiast en hebben hun oordeel op twee hartjes gezet. Het uiteindelijke oordeel komt op vier hartjes en dit vinden wij een heel goede score voor De urenfabriek.    

Wil je meepraten over dit boek? Zorg dan dat je het boek leest en kom langs op Twitter en/of Facebook. We zien je daar!

De urenfabriek

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (19 stemmen)
 • Omschrijving:

  Op mijn eerste werkdag als aankomend advocaat zie ik, Felice Jansen, eruit zoals Máxima voordat ze getrouwd was; keurig, jong en lekker fris. Om half negen ’s ochtends fiets ik over de Amsterdamse grachten. Het kantoorpand van Blick & Bleecker advocaten & notarissen is gigantisch. Mijn stage gaat drie jaar duren, daarna een megasalaris met vette bonussen. Wie doet me wat?

  Felice komt terecht bij patroon Ria de Roos op de sectie Arbeidsrecht. Ria blijkt een zuurpruim, opgefokt en kwaadaardig. Na een paar maanden is Felice eraan gewend dat ze nooit waardering krijgt. Ze raakt niet meer zo snel in paniek, gaat de beruchte vrijdagmiddag Blickborrel uit de weg, en weet hoe ze zich op zakenreizen heeft te gedragen. Maar de lange kantooruren en extreme werkdruk zijn funest voor haar seksleven. En wanneer de plagerige advocaat Simon steeds meer aandacht aan haar besteedt, gaat Felice grandioos voor de bijl.

  Een kijkje in de wereld van de Grote Advocatuur door de ogen van de dappere stagiaire Felice.

Meer info
 • Extra Informatie:

  Lees alvast het eerste hoofdstuk uit De urenfabriek op Chicklit.nl:

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Deze acteurs vonden het vreselijk om elkaar te zoenen

 • Deze artiest maakt van Disney karakters echte mensen

 • Deze films en series verschijnen in juni op Netflix

 • Deze films en series worden in juni van Netflix verwijderd

 • 24 meest verwachte films uit 2022

Gerelateerde artikelen

 • Lisette Jonkman trakteert op GRATIS eBook van Festivalkriebels

 • 60 dagen elke dag kans op een boek!

 • Astrid Harrewijn trakteert op GRATIS e-boek: De Huisbaas!

 • Vraag het Juffrouw Holle: van scharrel naar relatie

 • Schattige spulletjes van My Life is Sweet

Zoek in artikelen