VIP readers over: Mag ik je nummer even?

De Chicklit.nl Leesclub staat in het teken van de nieuwste chicklit van Sophie Kinsella: Mag ik je nummer even?. Wij hebben onze VIP-readers gevraagd het boek te lezen en hun mening te geven. De meningen zijn ietwat verdeeld, maar over het algemeen zijn zij razend enthousiast over de nieuwe chicklit van Sophie Kinsella. Lees hier enkele reacties en volg ons op Twitter en Facebook om mee te kletsen en meer te weten te komen over Mag ik je nummer even?.  

Over het boek 
Poppy Wyatt is haar verlovingsring kwijt! Een antiek geval, al drie generaties in het bezit van de familie van Magnus, haar aanstaande. Over tien dagen is de bruiloft! En terwijl ze buiten met haar vriendinnen staat te bellen, wordt haar mobieltje plotseling uit haar handen gegrist. Ook dat nog! Nu is de crisis compleet. Wat moet ze zonder telefoon beginnen?
Helemaal hyper denkt Poppy dat ze aan het hallucineren is geslagen wanneer ze in een afvalbak zomaar een smartphone ziet liggen. Hebbes! Maar het duurt niet lang voor de eigenaar, de botte zakenman Sam Roxton, zich meldt. En Sam is ''not amused'' als Poppy ijskoud weigert haar schat aan hem af te staan.

Over Sophie Kinsella
Sophie Kinsella is op haar 24e begonnen met schrijven. Toen schreef zij onder haar eigen naam: Madeleine Wickham. Zij heeft onder deze naam zeven boeken geschreven, voordat ze begon aan het schrijven van boeken onder haar pseudoniem Sophie Kinsella. In 2000 begon zij met - wie kent de boeken niet? - de Shopaholic-reeks. Inmiddels zijn we jaren, en dus ook vele boeken verder, en komt ze nu met haar nieuwste chicklit Mag ik je nummer even?. 

Bekijk de videoboodschap die Sophie Kinsella over Mag ik je nummer even? heeft achtergelaten:


VIP-readers aan het woord 
Op de vraag of de dames de titel en de cover goed bij het boek vinden passen, werd al meteen verschillend gereageerd. Het merendeel van de dames vindt de titel niet bij het boek passen. Priscilla: “De hoofdpersonages vragen niet om elkaars nummer, want die hebben zij al. De titel vind ik daarom niet erg logisch.” De cover vindt zij daarentegen wel erg vrolijk: “Het is een boek met een cover die je, als je deze tussen andere boeken ziet liggen, er meteen tussenuit pakt.” Cindy vindt de cover een échte Kinsella-cover met die vrolijke kleuren en glitters.
 
Nagenoeg alle dames zouden de nieuwste chicklit van Sophie Kinsella aanraden aan haar vriendinnen. Het is een echte feel good roman, zo zeggen Charlotte, Nynke en Priscilla.“Dit boek heeft alles wat een chicklit moet hebben: romantiek, humor, een beetje drama en een happy end.”
Veel van onze VIP-readers hebben al meerdere boeken van Sophie Kinsella gelezen en zijn grote fans, dus op de vraag of zij meer boeken van haar zouden willen lezen, antwoordden zij uiteraard met een volmondig JA. Joeky en Minke zijn minder enthousiast en denken dat zij het bij dit boek zullen laten. Joeky vindt het niet haar stijl en Minke heeft het idee gehad een studieboek gelezen te hebben omdat het haar zo weinig boeide.

Al onze VIP-readers stoorden zich het meest aan de voetnoten. Zo ook Paulien, hoewel zij het ook wel weer typisch vond: “In het begin vond ik het wennen, omdat je telkens moet zoeken naar het nummertje. Maar ik vind het wel leuk bedacht. Echt iets voor Sophie Kinsella!”
Miranda stoorde zich niet alleen aan de voetnoten, maar vond het volgende ook erg jammer: “Wat mij het meest stoorde was de snelle omslag in het boek aan het einde. Alles gebeurde heel plotseling en ineens was het boek uit...”
 
Omdat Sophie Kinsella al vele andere boeken heeft geschreven, waren wij benieuwd wat de dames van haar nieuwste chicklit vonden in vergelijking met haar vorige boeken. Miranda voegt Mag ik je nummer even? per direct aan haar favorieten toe. Ook Heidi is erg enthousiast over Kinsella’s nieuwste chicklit: “Ik dacht dat er nooit een boek zou kunnen tippen aan de Shopaholic-serie, maar Mag ik je nummer even? heeft mij aangenaam verrast.”
Paulien denkt daar iets anders over: “Ik denk dat Sophie Kinsella nooit meer kan tippen aan de Shopaholic-serie, omdat deze gewoon hilarisch zijn. Je blijft toch alle hoofdpersonen vergelijken met Becky Bloomwood uit die serie.”

Meer dan de helft van onze VIP-readers zijn razend enthousiast over deze leuke, nieuwe chicklit van Sophie Kinsella en geven dit boek maar liefst vijf hartjes. Een aantal dames waren een tikkeltje minder enthousiast, vonden deze chicklit toch vier hartjes waard. Niet iedereen kan het altijd met elkaar eens zijn, want er waren ook dames die het boek slechts één hartje hebben gegeven. Sophie Kinsella boft maar, want met meer dan de helft van de dames die het boek vijf hartjes heeft gegeven, komt het eindoordeel alsnog uit op vier hartjes. Applaus voor Sophie Kinsella!
 
Wil je meepraten over dit boek? Zorg dan dat je het boek leest en kom langs op Twitter en/of Facebook. We zien je daar!

Mag ik je nummer even?*

 • Auteur:

  Sophie Kinsella
 • Verschenen:

  6 februari 2013
 • Uitgave:

  ISBN 9789044339338
  Uitgever The House of Books
  384 pagina's
 • Oorspronkelijke titel:

  I've got your number
 • Ondertitel:

  *) Dan kan ik me met jouw leven bemoeien!
 • Uitgever:

  The House of Books
 • Genre:

  Feelgood/ Chicklit
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (82 stemmen)
 • Omschrijving:

  Poppy Wyatt is haar verlovingsring kwijt! Een antiek geval, al drie generaties in het bezit van de familie van Magnus, haar aanstaande. Over tien dagen is de bruiloft! En terwijl ze buiten met haar vriendinnen staat te bellen, wordt haar mobieltje plotseling uit haar handen gegrist. Ook dat nog! Nu is de crisis compleet. Wat moet ze zonder telefoon beginnen?
  Helemaal hyper denkt Poppy dat ze aan het hallucineren is geslagen wanneer ze in een afvalbak zomaar een smartphone ziet liggen. Hebbes! Maar het duurt niet lang voor de eigenaar, de botte zakenman Sam Roxton, zich meldt. En Sam is 'not amused' als Poppy ijskoud weigert haar schat aan hem af te staan.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Deze acteurs vonden het vreselijk om elkaar te zoenen

 • Deze artiest maakt van Disney karakters echte mensen

 • Deze films en series verschijnen in juni op Netflix

 • Deze films en series worden in juni van Netflix verwijderd

 • 24 meest verwachte films uit 2022

Gerelateerde artikelen

 • De 10 populairste chicklit schrijfsters

 • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

 • Winnen: 3x Liever verliefd van Sophie Kinsella

 • De beste zomerboeken in 2021

 • Chicklit top-5: juni

Zoek in artikelen