Kick-off: Leesclub leest Firelight

Weer een nieuwe Leesclub! Dit keer lezen we een ander soort boek: Firelight - Ziel van vuur. Als je van Twilight en Harry Potter houdt, dan ga je zeker weten ook van Firelight houden. Dit fantasy-boek gaat over Jacinda. Een meisje dat half mens is, en half draki. Niet zo maar één: ze is één van de laatste vuurspuwers. Als Jacinda door haar opstandige gedrag in de problemen komt, moet ze samen met haar moeder en tweelingzus vluchten uit de draki-kolonie en komen ze terecht in de mensenwereld. Een benauwende en uitgedroogde plek voor een vuurspuwer. Terwijl Jacinda bang is dat de draki in haar zal sterven, komt er een bekende op haar pad die het vuur in haar harder op laat laaien dan ze ooit had durven dromen… Spannend! De komende twee weken zal deze chicklit besproken worden op onze social media-kanalen. 
 

Over het boek
Firelight gaat over Jacinda; een meisje dat kan transformeren tot een draak en moet vluchten uit haar kolonie. Ze heeft het zwaar tussen de ‘normale’ mensen, totdat ze oog in oog komt te staan met Will; een jongen die het vuur in haar aanwakkert, maar tegelijkertijd tot haar grootste vijand behoort. Een belangrijk thema in het boek is de keuze tussen kiezen voor jezelf of je familie. Jacinda vond het heerlijk in de kolonie, maar haar tweelingzus Tamra haatte het daar. Tamra vindt het heerlijk in de mensenwereld, maar Jacinda vindt het daar verschrikkelijk. Kiest ze voor zichzelf of voor het geluk van haar zus? Een ander thema is de ogenschijnlijk onmogelijke liefde tussen Jacinda en Will. Ze zijn elkaars aartsvijanden, maar voelen zich enorm tot elkaar aangetrokken. Hoe kan dat? Hoe kan het dat elke keer als Jacinda besluit dat ze bij hem uit de buurt moet blijven, haar hart haar toch iets anders ingeeft? 

VIP-readers aan het woord
Vijftien dames kregen het Leesclub-boek thuisgestuurd, zodat zij vast konden lezen voor Chicklit.nl. De komende twee weken vertellen zij wat ze van het boek vonden.

Ben jij ook zo benieuwd wat de VIP-readers van Firelight - Ziel van vuur vonden en heb jij zin om lekker mee te kletsen en discussiëren over de onderwerpen die in het boek aan bod komen? Houd ons dan de komende twee weken in de gaten en zorg dat je ons volgt op Twitter en ons liked op Facebook. Laat ons weten dat jij meedoet, door dit artikel te delen op jouw social media account via één van onderstaande knoppen. Of laat hieronder jouw reactie achter.

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

  • Young Adult top-5: juli

  • Young Adult top-5: september

  • Weekend-special: GRATIS ebook Fallen downloaden

  • Young Adult top-5: november

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen