VIP-readers over: Exit

We zijn goed op dreef dit voorjaar, want dit is alweer de derde editie van de Chicklit.nl Leesclub van 2012. Deze editie bespreken we Exit, de nieuwe chicklit van Katy Regan. Wij hebben onze VIP-readers gevraagd het boek te lezen en hun mening te geven. De meningen zijn erg verdeeld, maar over het algemeen zijn zij positief te spreken over dit boek. Lees hier enkele reacties en volg ons op Twitter en Facebook om mee te kletsen en meer te weten te komen over Exit.  

Over het boek 
Het leven van de tweeëndertigjarige Caroline had er op vooruit moeten gaan nadat ze, drie maanden voor de bruiloft, haar verloving met Martin had verbroken. Met inmiddels een nieuwe to do list, een bloeiende carrière en een geheime minnaar heeft ze het toch maar mooi voor elkaar. Denkt ze.... Totdat haar halfzusje Lexi van zeventien onverwachts op de stoep staat en per se bij Caroline in Londen de zomer wil doorbrengen. Gedurende de zomer tuimelen de elementen van Carolines leven (inclusief exen, minnaars, werk en familie) over elkaar en moet ze enkele beslissingen nemen om haar leven te beteren. De vraag is of dat gaat lukken met de aanwezigheid van haar zusje, die duidelijk iets te verbergen heeft en tegen wie ze zelf ook niet geheel eerlijk is.

Nieuwsgierig geworden? Lees alvast een voorproefje:Over Katy Regan
Katy Regan (1974) studeerde Engels en Frans en heeft bij verschillende tijdschriften gewerkt, voordat ze bij Marie Claire terechtkwam. Toen ze in 2004 per ongeluk zwanger raakte van haar beste vriend (die gewoon een vriend bleef), beschreef ze haar ervaring in een column voor Marie Claire. Hiermee werd de basis gelegd voor haar debuutroman Als ik auto had kunnen rijden was ik nu niet zwanger (van mijn beste vriend). Ze deelt de zorg van haar zoon met zijn vader die in de buurt woont. Sinds dit voorjaar ligt haar tweede boek Exit in de winkels.

VIP-readers aan het woord 
Meteen op de eerste vraag wordt er heel verschillend gereageerd. Passen de titel en de cover goed bij het boek? Jolieke vindt de cover goed passen, maar de Engelse titel The one before the one vindt zij beter passen dan de Nederlandse titel Exit. Wendy vindt de cover van het boek, met nog een handjevol VIP-readers achter zich, saai. “De cover vind ik erg onpersoonlijk en statisch aandoen, terwijl het boek veel levendiger en persoonlijker is.” Melissa is daarentegen heel enthousiast over de titel en de cover en vindt deze perfect bij het boek passen. Janneke vindt de titel goed, maar de cover vindt zij geen recht aan het verhaal doen: “De hoofdpersoon is veel meer dan een runaway bride.”
 
Bijna al onze VIP-readers zouden Exit aan willen raden aan haar vriendinnen. Majella vindt het een heerlijke chicklit vol humor en een feest der herkenning: “En daarvoor hoef je geen bruidegom voor het altaar te laten staan.” Xaviera is ook heel enthousiast en geeft het boek binnenkort cadeau aan haar vriendin die gaat trouwen. Grace krijgt een heel goed gevoel van het boek en zou het aan iedereen aan willen raden. “Ik kreeg een gevoel wat je sterk maakt en zin geeft om ontevredenheid aan te pakken. Een echte aanrader!”
Claudia vindt het boek wel leuk, maar zou het niet perse aanbevelen aan anderen. Zij vindt het een dertien-in-een-dozijn-boek. Ook Leny zou het boek niet aanraden. Zij geeft als reden dat zij moeite had haar gedachten bij het boek te houden omdat zij het nogal saai vond.

Onze VIP-readers blijven wisselend van mening, want ook op de vraag of de dames meer boeken van Katy Regan zouden willen lezen, wordt verschillend gereageerd. Zo zijn er meerdere dames nieuwsgierig naar volgende boeken van Katy Regan, omdat zij het eerste boek al hebben gelezen en daar net als bij Exit enthousiast over zijn. Hannie is zelfs meteen na het lezen van Exit naar de bibliotheek gegaan om het eerste boek van Katy Regan te lenen. Annika is bang dat andere boeken van deze schrijfster haar net zo op de zenuwen zullen werken als Exit en zal dus niet zo snel andere boeken van Katy Regan gaan lezen.

Petra vindt de schrijfstijl heerlijk en wilde het boek het liefst in één keer uitlezen. Gerrianne vindt de korte hoofdstukken prettig lezen. “De vaart zat er goed in.” Cheryl vindt het lezen vanuit het ik-perspectief erg prettig. Dit maakt het volgens haar een leuke schrijfstijl.
Majella vindt het een heerlijk boek, maar stoort zich aan de “uitgemolken zinnen”, zo zegt zij. Colinda vindt het erg bijzonder dat het verhaal ineens een andere wending neemt dan zij gedacht had. Dit heeft zij positief ervaren.
Annika, daarentegen, stoort zich aan het feit dat zij zich niet kan identificeren met de hoofdpersoon. “Haar beweegredenen en keuzes kwamen op mij niet logisch over en ik heb verschillende situaties met verbazing gelezen.” Melissa houdt van happy endings in een boek en zij is heel blij dat Exit ook een happy ending heeft. 

Helaas zijn Leny en Annika het minst te spreken over Exit, en geven zij het boek maar één hartje. Wendy en Claudia blijven neutraal en geven het boek drie hartjes. Grace, Xaviera en Cheryl zijn erg enthousiast en geven Exit het meest aantal hartjes. Dan houden we nog acht dames over en deze acht dames hebben het boek vier hartjes gegeven. Hiermee komen we uit op een gemiddeld aantal hartjes van 3,5 voor het boek Exit van Katy Regan!  
 
Wil je meepraten over dit boek? Zorg dan dat je het boek leest en kom langs op Twitter en/of Facebook. We zien je daar!

Exit

 • Auteur:

  Katy Regan
 • Verschenen:

  21 maart 2012
 • Uitgave:

  ISBN 9789400500396
  Uitgever A.W. Bruna
  272 pagina's
 • Oorspronkelijke titel:

  The One Before The One
 • Uitgever:

  A.W. Bruna
 • Genre:

  Feelgood/ Chicklit
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (8 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het leven van de tweeëndertigjarige Caroline had erop vooruit moeten gaan nadat ze, drie maanden voor de bruiloft, haar verloving met Martin had verbroken. Met inmiddels een nieuwe to do list, een bloeiende carrière en een geheime minnaar heeft ze het toch maar mooi voor elkaar. Denkt ze. Totdat haar halfzusje Lexi van zeventien onverwachts op de stoep staat en per se bij Caroline in Londen de zomer wil doorbrengen. Gedurende de zomer tuimelen de elementen van Carolines leven (inclusief exen, minnaars, werk en familie) over elkaar en moet ze enkele beslissingen nemen om haar leven te beteren. De vraag is of dat gaat lukken met de aanwezigheid van haar zusje, die duidelijk iets te verbergen heeft en tegen wie ze zelf ook niet eerlijk is.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • De gezelligste herfstfilms

 • Alle nieuwe kerstfilms in 2021 de volledige gids

 • Duistere beelden The Batman naar buiten gebracht

 • De beste Halloween outfits gebaseerd op je favoriete serie of film

 • Spin-offs van bekende series die je misschien nog niet kent

Gerelateerde artikelen

 • Lisette Jonkman trakteert op GRATIS eBook van Festivalkriebels

 • 60 dagen elke dag kans op een boek!

 • Astrid Harrewijn trakteert op GRATIS e-boek: De Huisbaas!

 • Schattige spulletjes van My Life is Sweet

 • Like de leukste Paaz-kaart & win Paaz!

Zoek in artikelen