10 x tips om uit je winterdip te komen

 

De dagen zijn kort, er valt regen of sneeuw en voorlopig is er geen warm weer in aantocht. Logisch dus dat jij wat minder lekker in je vel zit. We geven je 10 tips om uit je winterdip te komen!
 
1. Ga twee keer per week sporten
Je hebt gelijk: met dit weer is het lastig om jezelf van de bank af te slepen en richting de sportschool te gaan. Maar door het sporten maak je het stofje endorfine aan, wat voor een gelukzalig gevoel zorgt. Je gaat je dus wel een stuk beter voelen door het sporten. Het helpt ook als je met iemand samen gaat, dat zorgt voor extra motivatie.


 
2. Plan een dagje in om naar de boekwinkel te gaan
Spreek met jezelf af dat je een dagje naar de boekwinkel mag gaan om boeken te kopen. Neem genoeg geld mee zodat je twee of drie nieuwe boeken mag kopen. Door het kopen van boeken voel je je gelijk een stuk beter en kun je je weer een aantal avonden vermaken.
 
3. Leer iets wat je altijd al hebt willen leren
Heb jij altijd al gitaar willen leren spelen? Tijdens de koude winteravonden heb je hier perfect de gelegenheid voor. Je kunt deze tijd natuurlijk ook benutten door een nieuwe taal te leren, de keukenprinses uit te hangen, een verhaal te schrijven, tennissen… Maak die droom waar waarvan je altijd zegt ‘Dat wil ik ooit nog leren’!
 
4. Verf je kamer
Een nieuwe kleur in je kamer kan wonderen doen. Pinterest is een handige website om te kijken wat je mooi vindt. Als je geen zin hebt om je hele kamer een nieuwe lik verf te geven, kunnen nieuwe accessoires ook een groot verschil maken.


 
5. Filmmarathon
Met dit weer is het ook heerlijk om binnen te blijven. Zoek samen met je vriend of met je vriendinnen het genre uit dat jullie willen kijken. Wat dacht je van een Harry Potter of een Disney marathon? Pyjama’s aan, chips op tafel en urenlang kijkplezier gegarandeerd.
 
6. Kledingruilparty
Waarschijnlijk hebben jij en je vriendinnen nooit iets leuks om aan te doen, maar wel een volle kast met kleding. Plan een datum in en spreek af dat jullie allemaal je kast in duiken. Alle kleding die je nooit meer aan doet neem je mee. Zorg dat jullie wat lekkers in huis hebben en zoek met elkaar de kleding uit die iemand anders graag wil hebben. Dat wordt vast een gezellige avond en je gaat waarschijnlijk met leuke, nieuwe kleren naar huis!
 
7. Bestel kaartjes voor een festival of concert
Zorg dat je je ergens op kunt verheugen. In de zomer zijn er weer genoeg festivals waar je heerlijk kunt genieten van een dansje en een drankje. Bestel alvast je kaartjes en geniet samen met je vriendinnen van de voorpret. Of bestel kaartjes voor een concert, dan kun je alvast beginnen met het oefenen van liedjes. Komend jaar zijn bijvoorbeeld Ariana Grande en Taylor Swift te zien in de Ziggo Dome.  
 
8. Breng meer licht in je leven
Een mens heeft licht nodig. Ga tijdens de lunch een stukje wandelen, zorg voor genoeg licht op kantoor en zet ’s avonds genoeg licht of wat kaarsjes aan. Je kunt ook een Wake-up Light aanschaffen, zodat je rustig wakker wordt van een nabootsing van het ochtendlicht.


 
9. Maak een fotoboek
Heb jij je foto’s van de afgelopen vakantie nog op je computer staan, maar kom je er steeds niet aan toe om een fotoboek te maken? Begin er dan nu aan! Door het terug kijken van de vakantiefoto’s voel je je hopelijk weer een stuk beter en je hebt er straks een mooi fotoboek bij.
 
10. Drink antidepressiva thee
Heb je het echt zwaar te pakken? Drink dan dagelijks een of twee kopjes sint-janskruid thee. Dit kruid helpt je binnen ongeveer twee weken positiever en gelukkiger te worden. Het is als een milde, natuurlijke antidepressiva.

Heb jij dit jaar last van een winterdip? Heb je nog goede tips om hier uit te komen?

 

Nieuwste artikelen

  • Zij die achterbleef – Jean Kwok

  • Professor Prank - Jozua Douglas

  • De scheepsdochter - Anne Jacobs

  • Dodelijke wraak - Robert Bryndza

  • IJsbreker - Kristina Ohlsson

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

Zoek in artikelen