Boeklancering: Glazuur

Afgelopen week was het dan zover: de droom van Lisette Jonkman is uitgekomen. Ruim een jaar heeft zij hiernaar uitgekeken, sinds het winnen van de Jill Mansell-schrijfwedstrijd. Hiermee heeft ze een auteurscontract bij uitgeverij Sijthoff in de wacht gesleept. Haar debuut Glazuur ligt sinds deze week in de boekhandels.


Vrijdag 18 mei 2012: de officiële lancering van Glazuur. Familie, vrienden en kennissen kwamen vanuit het hele land naar Boekhandel Erasmus in IJmuiden om hierbij aanwezig te zijn. En uiteraard was de redactie van Chicklit.nl ook van de partij. Omdat de titel Glazuur je doet denken aan iets zoetigs, was er een speciale dresscode: ROZE! Iedereen had zich hieraan gehouden; overal waar je keek zag je roze. Van roze sokken tot roze sjaals en van roze shirts tot roze nagels. Dit tot grote blijheid bij Lisette.

Hedda Sanders van uitgeverij Sijthoff verwelkomde iedereen en hield een leuk woordje. Zo vertelde zij dat er op de redactie vaak gelachen werd om de ellenlange e-mails die Lisette hen zo nu en dan stuurde. Deze e-mails werden voor de grap soms zelfs doorgestuurd naar collega’s die een off-day hadden. Hedda sprak uit, ook namens haar collega’s, trots te zijn op Lisette en blij te zijn dat Glazuur nu dan eindelijk in de winkels ligt. Twee grote bossen bloemen kwamen tevoorschijn, zowel Hedda als Lisette hadden bloemen voor elkáár.

   

Lisette nam het woord over en sprak haar grote dank uit naar meneer Pullens, haar meester van de basisschool. Meneer Pullens had haar eerste verhaal ‘Het is groot en het is heel erg eng’ bewaard en meegenomen naar de boeklancering. Hij vertelde dat hij vroeger al vond dat Lisette heel ijverig met schrijven was. Vele opstellen en verhalen werden er door haar gemaakt. Meneer Pullens had natuurlijk allang door dat er een creatief schrijfster schuilde in de toen nog kleine Lisette.

Lisette nam plaats achter de tafel met stapels exemplaren van Glazuur. Tijd om te signeren! Familie, vrienden, kennissen en zelfs schrijfsters Astrid Harrewijn en Els Kerkhoven stonden in de rij om een gesigneerd exemplaar van Glazuur te kunnen bemachtigen. Tijdens de boeklancering kon je genieten van overheerlijke mini-cupcakes en spekjes die in allerlei kleuren aanwezig waren. Niet te missen natuurlijk, bij een chicklit met zo’n zoete titel!

Naast haar geruite roze jurkje, droeg Lisette tijdens de boeklancering een grote glimlach. Zo eentje van oor tot oor! Het zou ons dan ook niets verbazen als die grote glimlach nu nóg op haar gezicht te zien is. En dat snappen wij natuurlijk volkomen…

Ben je benieuwd geworden naar het boek? Glazuur is vanaf nu verkrijgbaar in de boekhandels. Bovendien kun je vanaf 18 juni 2012 met de Chicklit.nl Leesclub je mening geven over dit geweldige debuut. De recensie van Glazuur is te lezen op onze website. 

Glazuur

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (62 stemmen)
 • Omschrijving:

  De vierentwintigjarige Sophie baalt vreselijk van haar baan als manusje-van-alles bij het grote reclamebureau CopyBlinders: het enige wat ze doet is koffie halen. En zelfs daar blundert ze dagelijks mee. Nog erger is dat haar vroegere beste vriendin Karlin haar baas is geworden en in een regelrechte bitch is veranderd. Bovendien heeft Karlin een relatie met Rein, op wie Sophie al een paar eeuwen heimelijk verliefd is. Als Sophie voor de zoveelste keer uitgekafferd wordt, uitglijdt in de gang en ervan is overtuigd dat ze nooit een droombaan, droombankrekening of droomrelatie zal krijgen is de maat vol: ze neemt het heft in eigen handen. Hou je vast!

Meer info
 • Extra Informatie:

  - Glazuur won in 2012 de Boek van het Jaar-verkiezing op Chicklit.nl

Nieuwste artikelen

 • Film & Serie top 6: maart 2024

 • The Finish Line - Kate Stewart

 • Fictie top 6: maart 2024

 • Young adult top 6: maart 2024

 • Tunnel van botten - V.E. Schwab

Gerelateerde artikelen

 • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

 • 10 jaar Chicklit.nl: dat is FEEST!

 • 12 x romantische boeken

 • Chicklit.nl boek van het jaar 2018: dit is de top 3

 • De beste zomerboeken in 2021

Zoek in artikelen