• Home
 • Nieuws
 • De beruchte Blick&Bleecker borrel werd werkelijkheid

De beruchte Blick&Bleecker borrel werd werkelijkheid

De urenfabriek van Fleur Brockhus is een groot succes! De roman over Felice Jansen en advocatenkantoor Blick&Bleecker gaat hartstikke goed. Ook heeft Fleur een succesvolle column op Chicklit.nl. Reden voor een feestje! 
Er is natuurlijk maar één plek waar dit feestje gehouden kan worden: Strand-Zuid in Amsterdam! In De urenfabriek wordt keihard gewerkt en misschien nog wel harder gefeest. Het leek TenPages.com en Uitgeverij The House of Books een goed idee om de beruchte Blick&Bleecker-borrel werkelijkheid te laten worden.
 
Het is een stralende zomerdag en rond half vijf druppelen de eerste mensen binnen. Dresscode: zwart, wit, rood. Helemaal in de stijl van het omslag van het boek. Ook Fleurs zoontje van vier maanden is in het rood-wit gekleed (zo schattig!).
 
Chicklit.nl’s Elsbeth houdt een interview met Fleur over haar leven tijdens haar advocatenstage en haar leven nu. Fleur vertelt over de beruchte vrijdagmiddagborrels waar het er altijd wild aan toe gaat. Na een paar drankjes, vergeet iedereen de hiërarchie die er overdag heerst en dat loopt soms behoorlijk uit de hand…  
 
Uit de advocatenwereld krijgt Fleur positieve reacties op haar roman. Advocaten vinden De urenfabriek vaak pijnlijk confronterend en erg herkenbaar. Ook vertelt Fleur waar ze haar inspiratie vandaan haalt. Die ligt voor Fleur op straat! Vooral op terrasjes kun je mensen lekker observeren en erop los fantaseren over hoe iemand is, wat hij doet en wat hij ’s avonds eet.
  
Dat haar boek nu echt in de winkel ligt, is een droom die uit is gekomen voor Fleur. Ze vond het supereng om haar boek op TenPages.com te zetten, maar gelukkig heeft het allemaal goed uitgepakt.
 
Fleurs leven nu is een stuk minder hectisch dan tijdens haar advocatenstage, maar zeker niet saaier. Ze verhuist binnenkort met haar man en kind naar Dubai! Dat moet toch genoeg schrijfinspiratie opleveren. En of er nog een boek over Felice komt? Misschien wel. Fleur is nog niet helemaal klaar met dat personage, dus daar zit wellicht meer in…
 
Daarna is het tijd om met een glas prosecco te proosten op het succes van De urenfabriek en te genieten van het heerlijke weer. Een stukje verderop is een ander feestje bezig. Fleur kijkt eens goed en ja hoor… het is een advocatenborrel! Even een stapel flyers op de statafels leggen, want dit is de perfecte doelgroep voor De urenfabriek natuurlijk…
 
En het bleef nog lang onrustig op Strand-Zuid…

Was jij erbij? Wat vond je ervan?

De urenfabriek

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (19 stemmen)
 • Omschrijving:

  Op mijn eerste werkdag als aankomend advocaat zie ik, Felice Jansen, eruit zoals Máxima voordat ze getrouwd was; keurig, jong en lekker fris. Om half negen ’s ochtends fiets ik over de Amsterdamse grachten. Het kantoorpand van Blick & Bleecker advocaten & notarissen is gigantisch. Mijn stage gaat drie jaar duren, daarna een megasalaris met vette bonussen. Wie doet me wat?

  Felice komt terecht bij patroon Ria de Roos op de sectie Arbeidsrecht. Ria blijkt een zuurpruim, opgefokt en kwaadaardig. Na een paar maanden is Felice eraan gewend dat ze nooit waardering krijgt. Ze raakt niet meer zo snel in paniek, gaat de beruchte vrijdagmiddag Blickborrel uit de weg, en weet hoe ze zich op zakenreizen heeft te gedragen. Maar de lange kantooruren en extreme werkdruk zijn funest voor haar seksleven. En wanneer de plagerige advocaat Simon steeds meer aandacht aan haar besteedt, gaat Felice grandioos voor de bijl.

  Een kijkje in de wereld van de Grote Advocatuur door de ogen van de dappere stagiaire Felice.

Meer info
 • Extra Informatie:

  Lees alvast het eerste hoofdstuk uit De urenfabriek op Chicklit.nl:

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Tijden van amandelbloesem – Carmen Bellmonte

 • Ugly Girls - Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck & Sara Ohlsson

 • Salto - Arndís Thórarinsdóttir

 • De regel van drie - Sam Ripley

 • Onderstroom - Linda Jansma

Gerelateerde artikelen

 • Vraag het Juffrouw Holle: van scharrel naar relatie

 • Fleur is zwanger in Dubai

 • Fleur rekent af met examenvrees

 • Vraag het Juffrouw Holle: Ik zit vast in een baan waar ik diep ongelukkig van word

 • Fleur Brockhus

Zoek in artikelen