Première De Verbouwing

Afgelopen maandagavond ging de film De Verbouwing, naar het gelijknamige boek van Saskia Noort, in première. Na de geslaagde films Terug naar de Kust en Gooische Vrouwen stortte regisseur Will Koopman zich op de verfilming van deze thriller. De première speelde zich af in het mooie DeLarMar theater in Amsterdam. En wij waren erbij!


De feestelijke avond startte op de rode loper. De pers installeerde zich langs de zijlijn en langzaamaan druppelden de eerste mensen de rode loper op. De hele cast en crew waren erbij waaronder hoofdrolspelers Tjitske Reidinga (bekend van Gooische Vrouwen) en Peter Blok. Vanzelfsprekend verschenen ook regisseur Will Koopman en de schrijfster van het boek De Verbouwing, Saskia Noort op de rode loper. Daarnaast waren vele BN’ers toegestroomd om de film te bewonderen. Zo zagen we onder andere Linda de Mol, Katja Schuurman, Bridget Maasland, Huub Stapel en Femke Halsema voorbij komen.

De vrouwen droegen allemaal prachtige jurken. De één zo mogelijk nog meer glamorous dan de ander. Ik zou je niet kunnen vertellen van welke ontwerpers ze zijn, maar mooi waren ze zeker. Vooral de jurk van Tjitske Reidinga was opvallend. Ze droeg een lange blauwe jurk tot op de grond met een kleine uitsnede op de rug. Schrijfster Saskia Noort verschijnt in een mooie groene jurk op de loper. Waar ze zelf later over twittert: ‘Het lichaam lijkt dankzij première-jurk ook klaar voor een verbouwing’. Een mening die wij overigens niet met haar delen. De mannen verschijnen natuurlijk strak in het pak. Grappig is dat Alex Hendrickx - in de rol van Tom - een paar opvallende sneakers onder zijn nette outfit draagt.

    
 
De verwachtingen zijn hooggespannen. ‘Ik verwacht dat het een hele mooie film wordt, mede omdat Will Koopman hem heeft geregisseerd en haar vorige boekverfilming van Saskia Noorts Terug naar de Kust ook fantastisch was’, aldus GTST-actrice Gigi Ravelli. Daarnaast is het boek De Verbouwing van Saskia Noort ook heel succesvol. Dit alles maakt dat iedereen heel benieuwd is naar het resultaat op het witte doek.
 
In al het media-geweld is het toch nog gelukt om schrijfster Saskia Noort aan te schieten voor wat vragen. Er zijn verschillende auteurs die hun boeken nooit zouden laten verfilmen omdat ze dan hun ‘magie’ zouden verliezen. Een film zou de voorstelling, die een lezer zich bij het verhaal maakt, volgens hen verpesten. Wij vroegen ons af wat Saskia – van wie ondertussen al drie (!) boeken zijn verfilmd - hiervan vindt: ‘Een boek blijft een boek, die kan zijn magie niet verliezen. Het is niet mijn film. Ik zie het als twee aparte dingen. Maar, ik snap het punt wel.’ En hé, we blijven van Chicklit.nl, dus checkten we ook nog even snel of ze wel eens chicklit leest en zoja, wat dan haar favoriete chicklit is. ‘Ja! De boeken van Bridget Jones, die zijn mijn favoriet.’ Goeie smaak, Saskia!


Als iedereen binnen is en zijn plekje in de bioscoopzaal heeft gevonden, heet Katja Schuurman iedereen welkom. De presentatie van de feestelijke avond is in haar handen. Als ze iedereen veel plezier toe heeft gewenst met het kijken van de film, gaan de lichten in de zaal uit en gaat de film van start. Het moment waarop iedereen heeft gewacht.
 
Wanneer de film is afgelopen en de aftiteling in beeld komt, ­­­klinkt er een daverend applaus uit de zaal die minuten aanhoudt. De cast en crew komen het podium op en ontvangen een mooie bos bloemen. Tjitske Reidinga heeft meteen een mooi compliment van Katja Schuurman op zak. ‘Ik vond je echt betoverend in deze film. In sommige shots lijk je zelfs op Marilyn Monroe!’. Maar waar het hoofdrolspeelster Tjitske vooral om gaat zijn de reacties van haar ouders, schoonouders en haar partner Vincent. Die vindt zij het allerbelangrijkste. En regisseur Will Koopman? Die hebben we wel even gezien op de rode loper, maar was er bij het vertonen van de film niet bij. ‘Ik kan het gewoon niet. Ik ben té zenuwachtig!’.  


Chicklit.nl trakteert je op een De Verbouwing-prijzenpakket, bestaande uit de film-editie van het boek en 2 vrijkaarten voor de film! Voor meer informatie en om mee te doen, ga dan naar het win artikel op de site.

Foto''s: © 2012, Chicklit.nl

Zijn jullie van plan om naar deze film in de bios te gaan? Of heb je hem toevallig al gezien?

Nieuwste artikelen

  • Vind me: Rebelle 2 - Rian Sevenhuijsen

  • En toen ging hij - Jannah Loontjens

  • Film & Serie Top 6: oktober 2023

  • Het leven van een Loser 17 - Het dak eraf

  • Perfecte dagen - Jacobo Bergareche

Gerelateerde artikelen

  • Adembenemende bioscopen waar elke filmfan moet zijn geweest

  • 5x Zomerse vakantieboeken (voor in je koffer)

  • De Verbouwing

  • Chicklit top-5: januari

  • Redenen om alleen naar de bioscoop te gaan

Zoek in artikelen