Lezersfeest 2012: het verslag

Op zaterdagavond 10 november werd de Centrale Bibliotheek Rotterdam voor de zestiende keer omgetoverd tot festivallocatie voor het Lezersfeest. Een avond vol interviews, proza, poëzie, muziek, theater, strips, literair loungen en meer. Wij van Chicklit.nl konden zo''n literair festival natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan, dus togen we naar de Centrale Bibliotheek Rotterdam om ons onder te dompelen in het Lezersfeest 2012!

Foto''s: © Fred Ernst
 
Drukte van jewelste
Het was te merken dat wij zeker niet de enige waren die enthousiast werden door het vooruitzicht van deze avond. Er waren 2000 mensen toegestroomd, jong en oud, om te genieten van het Lezersfeest. Gelukkig is de Centrale Bibliotheek Rotterdam groot genoeg om al deze mensen te herbergen. Men kon genieten van een divers programma op zeven podia, die verdeeld waren over de begane grond en vier verdiepingen. Lekker rondstruinen dus, overal was wel iets leuks te beleven. De sfeer was goed. Aan het inwendige mens was ook gedacht, op verschillende plekken in de bibliotheek kon je terecht voor een hapje en een drankje. 

Afwisseling
Drukbezochte optredens waren die van onder andere Paulien Cornelisse, Tommy Wieringa en Naima El Bezaz. Waar het ene optreden interessant en leerzaam was, werkte een andere juist enorm op de lachspieren. Er was enorm veel afwisseling tijdens het feest. Zo was er ook een populair muzikaal programma in het Bibliotheektheater en kon men zelf activiteiten ondernemen, door bijvoorbeeld de kennis van Rotterdam en bijbehorend dialect en gezegden te testen.
Verder kon je kennismaken met thrillerschrijfster Judith Visser en voordrachten beluisteren van diverse auteurs. Voor alle liefhebbers genoeg voer om hun hart bij op te halen.
Foto''s: © Fred Ernst
 
Dansfeest
Het literaire programma werd afgesloten met een mooi optreden van The Kik. Het Lezersfeest ging daarna door tot in de vroege uurtjes. De redactie van Chicklit.nl waagde ook nog even een dansje op de vloer als mooie afsluiter van de avond.

Lezersfeest 2013
Zet het alvast in je agenda: het Lezersfeest 2013 zal plaatsvinden op zaterdagavond 9 november 2013 in de Centrale Bibliotheek Rotterdam. Lees, dans, luister en raak ontroerd. Mis het niet. Houd www.lezersfeest.nl en hun Facebook en Twitter in de gaten voor de eerste updates.

Was jij erbij tijdens het Lezersfeest 2012? 

Nieuwste artikelen

  • Alles wat beweegt - Susan Smit

  • De terugkeer - Tina van Dijk

  • Het Wilde Eiland 2: Vuurlicht - Karen Swan

  • Ze kwamen ons halen - Martine Letterie

  • 12 Nederlandse YA auteurs om te volgen

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Winnen: Moederdag boekenpakket

  • Young Adult top-5: september

Zoek in artikelen