Galapremière Het Bombardement

Dinsdagavond 18 december ging - de vooraf al veelbesproken en bekritiseerde - Nederlandse speelfilm Het Bombardement in première. Zanger Jan Smit maakt in deze oorlogsfilm zijn acteerdebuut. In het overvolle Nieuwe Luxortheater in Rotterdam kon men de film voor het eerst op het witte doek bewonderen. Chicklit.nl was erbij en doet verslag!

De dresscode van de avond was Black Tie; dus alle vrouwen verschenen in een mooie avondjurk en de heren in smoking op de rode loper. Wij konden natuurlijk niet achterblijven en hesen ons in ons meest glamoreuze outfit. Een tikkeltje overdressed stonden we tussen de pers langs de loper en besloten daarom zelf ook onze 15 seconds of fame te pakken...


Vanzelfsprekend zagen we de hoofdrolspelers Jan Smit, Roos van Erkel en Mike Weerts voorbij komen over de rode loper, maar ook regisseur Ate de Jong kon natuurlijk niet ontbreken. Het krioelde bovendien van de BN''ers; onder andere Simon Keizer, Monique Smit, Yes-R, de 3JS en Albert Verlinde passeerden de revue. De pers en fotografen stonden klaar om als leeuwen hun prooi te bespringen. Als het er echt op aankwam werden we zelfs bijna omver geduwd, maar gelukkig kunnen de dames van Chicklit.nl heel goed hun mannetje staan.

  

Na het feestelijke onthaal op de rode loper, stroomde het publiek de zaal binnen om de film Het Bombardement te bekijken. De presentatie van de avond was in handen van acteur Victor Reinier. Na wat huishoudelijke meededelingen nam de burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, het woord. Met ''Nooit meer oorlog!'' eindgde hij zijn speech, waarna de film werd vertoond.
 

Het Bombardement gaat over bakkersknecht Vincent (Jan Smit) en de uit Duitsland gevluchte Eva (Roos van Erkel). Hij is een volksjongen die werk vond in Rotterdam en zij staat op het punt om een verstandshuwelijk aan te gaan met de rijke industrieel Dirk. In Nederland breekt de oorlog uit en ondertussen ontvlamt er tussen Vincent en Eva een hevige - maar onmogelijke - liefde. Op 14 mei 1940 wordt Rotterdam gebombardeerd en de twee geliefden verliezen elkaar uit het oog...

  

De film werd na afloop met een applaus onthaald, waarna er onder het genot van een hapje en een drankje gezellig werd nagekletst.

Het Bombardement draait vanaf 20 december in de Nederlandse bioscopen.

Foto''s: © 2012, Chicklit.nl

Ben jij van plan om naar deze film in de bios te gaan?

Nieuwste artikelen

  • Young adult top 6: december 2023

  • Fictie top 6: december 2023

  • Koffers vol liefde - Marli Elisa

  • De affaire - Yvonne Doorduyn

  • De roep van de raaf - Mercy Ngeno

Gerelateerde artikelen

  • Het bombardement

  • Chicklit.nl doet verslag: galapremière Het Diner

  • Achter de schermen: mei

  • Win een High Tea bij Ten to Three Bakery in Rotterdam!

  • Achter de schermen bij Chicklit.nl: november

Zoek in artikelen