Straatactie part II: Amsterdam

Na het grote succes van de vorige straatactie in Den Haag en Rotterdam was nu Amsterdam aan de beurt om verwend te worden door Chicklit.nl. Op 30 januari reisden stagiaires Marjolein en Vera bepakt en bezakt af naar de hoofdstad van Nederland. Gewapend met twee armen vol tasjes met boeken en een camera stonden we in hartje Amsterdam.


Tijdens de straatactie van Chicklit.nl deelden we te gekke tasjes uit bedrukt met het logo. In deze felbegeerde linnen tasjes zat een leuk verrassingsboek met een speciale Chicklit.nl boekenlegger. Om dit spontane cadeau te mogen houden, vroegen wij de meiden eerst op de foto te gaan met hun exclusieve Chicklit.nl tas.

De eerste meiden die we aanspraken waren erg enthousiast en verlosten ons maar al te graag van een goodiebag. Een goed begin, zou je zeggen. Na een paar vreemde blikken van een groepje Duitse meisjes, twee schouderophalende Franse studentes en afgewimpeld te worden door Hongaarse vakantiegangers die only in Hungarian boeken lazen, besloten we ons maar te richten op het Hollandse volk. Die bevonden zich meer in de zijstraatjes rond de toeristische trekpleister, De Dam.


Tussen het winkelende publiek vonden we een paar echte boekenwurmen, die ook al bekend waren met Chicklit.nl! Hen konden we uiteraard heel blij maken met een gratis boek. We hielpen ook minder fanatieke lezers met hun goede voornemens om meer te gaan lezen. Nadat de meiden voor de foto hadden geposeerd, werd er nieuwsgierig in de tasjes gegluurd naar de boeken die ze zojuist hadden gekregen.

Chicklit.nl hoopt de meiden die in Amsterdam een tasje hebben ontvangen blij te hebben gemaakt met dit cadeau. We wensen jullie allemaal veel leesplezier toe!

Ben je benieuwd naar het resultaat? Op Facebook zijn alle foto’s te zien die we in Amsterdam hebben gemaakt. Ook de foto’s van de actie in Rotterdam en Den Haag kun je hier terugvinden. Herken jij jezelf op één van die foto''s? Tag jezelf dan!

Nieuwste artikelen

  • Alles wat beweegt - Susan Smit

  • De terugkeer - Tina van Dijk

  • Het Wilde Eiland 2: Vuurlicht - Karen Swan

  • Ze kwamen ons halen - Martine Letterie

  • 12 Nederlandse YA auteurs om te volgen

Gerelateerde artikelen

  • 10 jaar Chicklit.nl: dat is FEEST!

  • Dit was het populairste boek van het jaar waarin jij geboren werd

  • 100 wereldplekken - Floortje Dessing

  • Weekend-special: GRATIS ebook Fallen downloaden

  • Gratis e-teaser van Lisette Jonkman: Pizzageur & Maneschijn

Zoek in artikelen