Chicklit-schrijfwedstrijd: de uitslag

Afgelopen zaterdag vond de prijsuitreiking van de Chicklit-schrijfwedstrijd plaats tijdens het WOMEN Inc. Festival in Amsterdam RAI. Vol spanning zaten de vier finalisten te wachten op het verlossende woord. Wie is de winnaar van de Chicklit-schrijfwedstrijd 2013?

De winnaressen van de drie vorige edities: Astrid Harrewijn, Ilse Spall en Lisette Jonkman waren ook aanwezig tijdens de uitreiking. Dankzij het winnen van de schrijfwedstrijd zijn deze dames stuk voor stuk niet meer weg te denken op Chicklit.nl. Dat Lisette Jonkman met haar winnende manuscript van Glazuur nu zélfs al Boek van het Jaar 2012 in de wacht heeft gesleept, bewijst maar weer wat een enorm talent er kan worden ontdekt met de schrijfwedstrijd.  
De vier dames die overbleven uit meer dan 50 ingezonden manuscripten waren (van links naar rechts): Eline Stiekema, Astrid Slootweg, Linda van Dijk en Nathalie Koenekoop. De jury, waaronder natuurlijk Lisette Jonkman en Chicklit.nl, was erg enthousiast over alle finalisten. Helaas kan er maar één de winnaar zijn en dat was een lastige keuze. Uiteindelijk heeft de jury een knoop weten door te hakken. De winnaar van de Chicklit-schrijfwedstrijd 2013 is geworden… drumroll please... Eline Stiekema!

Vol blijdschap en verbazing stond Eline op. Haar eerste reactie: “Ik ben totaal overdonderd, maar echt héél blij!”. Het juryrapport meldde dat het boek van Eline een sterk uitgangspunt had en heerlijk weg te lezen was. Een jurylid zei zelfs: “Ik heb het in één ruk uitgelezen!”.


Het boek Dubbelspel van Eline Stiekema zal worden uitgegeven door uitgeverij Luitingh-Sijthoff. Over ongeveer een jaar zal het boek van Eline in de winkels liggen. Nog even geduld hebben dus!
Nieuwsgierig naar het boek? Lees alvast een fragment uit haar manuscript:Benieuwd naar de andere inzendingen? Bekijk de overige fragmenten en introductievideo''s van de finalisten op de Facebook-pagina van uitgeverij Sijthoff. 

Nieuwste artikelen

  • De leukste Perkamentus memes

  • De beste sterke vrouwelijke hoofdrollen in een fantasyboek

  • 15 herkenbare tweets over het vertrek van Regé-Jean Page uit Bridgerton

  • Zo staat het ervoor met deze boekverfilmingen o.a. Huis van nacht, Clueless en Hitchhikers Guide to the Galaxy

  • Ik vergeet je niet - Gillian King

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • 10 jaar Chicklit.nl: dat is FEEST!

  • Gratis e-teaser van Lisette Jonkman: Pizzageur & Maneschijn

  • Lisette Jonkman trakteert op GRATIS eBook van Festivalkriebels

  • Doe mee aan de schrijfwedstrijd van Mijnchicklit.nl!

Zoek in artikelen