Boeklancering: Dat meen je niet!

Na haar debuut Loslippig heeft Marie-Cecile Beniers een tweede boek geschreven: Dat meen je niet!. Ja, dat menen we zeer zeker wel! Het boek, waarin het verhaal van Suzanne en Milo die we allemaal kennen uit Loslippig verder gaat, werd op zaterdag 30 maart feestelijk gelanceerd in een boekhandel in Rotterdam. Chicklit.nl was er niet alleen bij, nee, we mochten Marie-Cecile live voor het publiek interviewen. Lees hier het verslag van de leuke avond.

Een boeklancering van een Rotterdamse auteur vindt natuurlijk plaats in - hoe kan het ook anders? - Rotterdam. Een gezellige drukte van familie, vrienden en geïnteresseerden verzamelden zich zaterdagavond bij boekhandel Maximus in het mooie Rotterdamse Hillegersberg voor de lancering van het tweede boek van Marie-Cecile Beniers: Dat meen je niet!.


Een boeklancering is geen boeklancering zonder het uitreiken van het eerste exemplaar. Maar wat bleek nu het geval? Dat meen je niet! ligt overal al in de winkels. Het feestje was iets verlaat, maar… uitgeverij The House of Books heeft het allereerste exemplaar van het boek wat van de drukpers gekomen is voor Marie-Cecile bewaard. Zo kon het eerste exemplaar tóch gewoon aan haar worden uitgereikt en was het nu echt officieel: Dat meen je niet! is gelanceerd.

Toen was de eer aan ons, aan Chicklit.nl. Ik mocht Marie-Cecile Beniers op deze grote dag namelijk live interviewen ten overstaan van alle aanwezigen. Bij binnenkomst vertelde ze ons dat ze een beetje zenuwachtig was. Geloof me, dat was ik ook. De zenuwen krioelden al een week lang door mijn lichaam en alle doemscenario’s passeerden in mijn gedachten de revue. Gelukkig heb ik geen Bridget Jones-bloopers begaan - ik ben niet over snoeren gestruikeld en heb ook niet de verkeerde naam genoemd - en kon ik dus geheel blundervrij aan het vragenvuur beginnen.


Natuurlijk wilden we veel van Marie-Cecile weten en werd het publiek getrakteerd op antwoorden op zeer uiteenlopende vragen: van schrijftips tot aan haar favoriete Tv-programma. Op de vraag met welke bekende acteur ze wel een relatie zou willen, of tenminste een beschuitje zou willen eten, kon ze geen antwoord geven. Haar partner, met wie ze al heel lang gelukkig samen is, was ook op de boeklancering aanwezig en dat zou een beetje vreemd zijn, toch? Maar toen ze als antwoord op haar favoriete Tv-programma volmondig Dexter antwoordde, kwam er daarna ook heel voorzichtig uit dat dat wel een potentiele kandidaat voor een fictief beschuitje zou zijn. Verder vertelde ze dat ze nog niet naar Costa Rica is geweest, maar dat zeker wel zou willen, dat ze qua karakter totaal niet op hoofdpersoon Suus lijkt en dat ze veel van lezen houdt, maar niet tijdens haar eigen schrijfproces. Als tip voor beginnende schrijvers zegt ze: ‘ga ervoor!’ en als antwoord op de vraag waarom jullie Dat meen je niet! zouden moeten lezen: ‘omdat het een heel leuk boek is, met verschillende gezichten’.

Op de laatste vraag (of ik in haar "journalisten-ogen" nog iets vergeten was te vragen) kwam er geen antwoord van Marie-Cecile zelf, maar eentje uit het publiek: ‘of ze na beide boeken (waarin er toch wel veel wordt uitgehaald naar echte BN’ers en de roddelpers) niet bang was voor negatieve reacties en of ze nog wel gewoon over straat durfde?’ Marie-Cecile antwoordde dat ze er wel een klein beetje bang voor was, maar dat het gelukkig niet is gebeurd. ‘Tuurlijk zullen er mensen zijn die zich in de “fictieve” personen herkennen en het niet leuk vinden, maar tot nu toe ben ik er nog niet direct negatief op aangesproken en kan ik dus ook nog gewoon over straat.’

Na het interview was het tijd voor een BN’ers quiz. Want met twee boeken boordevol bekende Nederlanders, moesten we natuurlijk wél even de kennis van het publiek testen. Men werd getrakteerd op vragen als: Welke BN’er heeft vergaande intervieweisen, net als Solange Ronduijt-Blanco? De uiteindelijke winnaar werd beloond met een gesigneerd exemplaar van Dat meen je niet!.


Door de quiz zat de stemming er goed in en kon het signeren beginnen. Er vormde zich meteen een rij van mensen die allemaal stonden te trappelen om mooie woorden van Marie-Cecile in hun eigen exemplaar van Dat meen je niet!. Zo ook Chicklit.nl die daarna meteen een foto-momentje met de auteur meepikte.

Het was een gezellig feestje en een geslaagde avond. Marie-Cecile kan zonder zenuwen en vol trots naar huis. En wij? Wij wachten met smart op haar volgende boek. Ze is namelijk al met veel nieuwe ideeën bezig. Een waargebeurd verhaal, een nieuwe chicklit? Een ding is zeker: van Marie-Cecile Beniers zijn we voorlopig - gelukkig - nog niet af!

Dat meen je niet!

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (16 stemmen)
 • Omschrijving:

  Na een paradijselijke vakantie in Costa Rica keert Suzanne samen met haar vriend Milo terug naar Nederland. Milo, een hotte BN'er bekend van de soap Geen weg terug, heeft een rol gekregen in een superprestigieuze, nieuwe televisieserie. Suzanne gaat aan de slag bij Hers, de weekendbijlage van Het Nieuwsblad. Maar hier blijkt al snel dat alles mooier lijkt dan het in werkelijkheid is. Haar diepte-interviews met verwende diva's eisen al Suzanne's energie. Als de roddelpers Milo en Suus ook niet met rust laten, blijkt haar terugkeer vooral een koude douche. Dan slaat het noodlot genadeloos toe en staat Suus er plotseling helemaal alleen voor. Bovendien doet ze een huiveringwekkende ontdekking.

  Een kijkje in de wereld van de vaderlandse showbizz en de roddeljournalistiek. Wat is er waar van al die sappige onthullingen? Lopen feiten en fictie ècht door elkaar heen? En wie is wie in glamourland?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • 5 x Sinterklaas films voor volwassenen

 • Film & Serie top 6: december 2023

 • Young adult top 6: december 2023

 • Fictie top 6: december 2023

 • Koffers vol liefde - Marli Elisa

Gerelateerde artikelen

 • 10 redenen waarom Regé-Jean Page een lekker ding is

 • 10 jaar Chicklit.nl: dat is FEEST!

 • 10 redenen waarom Gabriel Macht een lekker ding is

 • Recensie: Soapsop

 • Het bombardement

Zoek in artikelen