Boeklancering: Zwaar verguld!

Na maanden van wachten is het nu dan ein-de-lijk zover: het vijfde boek van Chantal van Gastel - en derde in de Zwaar-reeks - is verschenen! Dat veel mensen met smart op Zwaar verguld! hebben gewacht, bleek wel aan de stoet mensen die speciaal voor de lancering naar boekhandel Plantage in Etten-Leur zijn afgereisd. Chicklit.nl was erbij en mocht Chantal van Gastel live interviewen voor het aanwezige publiek. Lees hier het verslag van de leuke avond…

Op vrijdag 5 april was boekhandel Plantage afgeladen met familie, vrienden en fans van Chantal van Gastel, die speciaal voor de lancering van haar nieuwe boek Zwaar verguld! naar Etten-Leur zijn afgereisd. Het was een drukte van jewelste, maar dat is niet zo vreemd… Iedereen wil tenslotte weten of Isa en Ruben een happy end krijgen. Toch?


Chantal van Gastel zag er stralend uit in haar schitterende jurk met - natuurlijk - gulden details. Ze wist het publiek te vertellen dat dit ook de jurk was welke ze dit jaar naar het Boekenbal gedragen heeft (en daarmee volgens ons menig hoofd heeft doen laten omdraaien). Een hele feestelijke outfit, voor een feestelijke bijeenkomst: de lancering van haar nieuwste boek.

Na het traditionele overhandigen van het eerste exemplaar van Zwaar verguld! aan Chantal, was de microfoon all ours. Chicklit.nl mocht Chantal namelijk ten overstaan van alle aanwezigen live interviewen, wat voelde als een hele grote eer. Na een korte introductie van het boek Zwaar verguld! brandde het vragenvuur los. In al die jaren hebben we Chantal al héél veel dingen gevraagd, dus het verzinnen van nieuwe vragen was een uitdaging. Maar wel een uitdaging die we met beide handen hebben aangegrepen.

Om een tipje van de sluier op te lichten:
Chantal gaf als tip aan beginnende schrijvers die dromen van een carrière als de hare: ‘Blijf vooral jezelf, blijf uniek.’ Op de vraag of ze na zoveel succes, na het winnen van de Viva400 award en twee keer de titel Boek van het Jaar op Chicklit.nl, nog wel gewoon over straat kan, antwoordde ze: ‘Dat is het voordeel van auteur zijn, je blijft toch een beetje anoniem, achter de schermen. Als ik ter promotie op evenementen ben, dan word ik inderdaad wel vaak herkend en aangesproken. En ik moet heel eerlijk toegeven dat het me tegenwoordig ook wel wat vaker op straat gebeurt dat iemand zegt: “hé, jij bent toch die auteur?” Maar het gebeurt niet vaak en het is zeker niet hinderlijk.’ Een aantal jaren geleden hebben we aan Chantal de vraag voorgelegd wie de rollen van Isa en Ruben moeten vertolken in de verfilming van de Zwaar-reeks. Voor de rol van Isa antwoordde ze toen volmondig Sanne Vogel. Maar voor Ruben vond ze het lastig om een auteur te koppelen aan het perfecte plaatje in haar hoofd. Natuurlijk wilden we weten hoe ze er nu over dacht, maar het blijft lastig geeft ze aan. Een donkere Paul Walker heeft ze weleens geroepen. Maar… misschien is het wel een goed idee om gewoon een auditie dag voor de zoektocht naar ‘de perfecte Ruben’ in te lassen, waar ik me natuurlijk meteen voor aangemeld heb! Tot slot wilden we weten wat we in de toekomst nog meer van Chantal van Gastel kunnen verwachten. Ze heeft aangegeven dat ze zichzelf bij elk boek een nieuwe uitdaging geeft: schrijven vanuit het perspectief van een man, een diepere laag aan het boek toevoegen… wat kunnen we nog meer verwachten? Een ander genre misschien? Chantal: ‘Er is eigenlijk vrij weinig dat je in dit genre niet kunt doen, dus klaar met chicklit ben ik zeker niet. Wat me wel ook leuk lijkt is een keer een tienerboek te schrijven, omdat ik zelf op die leeftijd ook echt al een boekenwurm was. Maar hier zijn nog geen concrete plannen voor.’


Daarna was het voor Chantal van Gastel tijd om te gaan signeren. Wat - gezien de hoeveelheid aanwezigen - een avondvullend programma leek te worden. De hele boekhandel was volgeladen met mensen die stonden te trappelen om een handtekening van Chantal in hun eigen exemplaar van Zwaar verguld!. Natuurlijk wilde ik dat ook én een kiekje met Chantal. En beiden kan ik van mijn wensenlijst afvinken. Check. Check.

Tegen iedereen die Zwaar verguld! nog niet gelezen heeft willen we maar één ding zeggen: ga dat doen. Wij wachten met smart op haar volgende boek - of gaan in de tussentijd nog een keer aan het eerste deel beginnen. Want van het liefdesverhaal van Isa en Ruben krijg je nooit genoeg!

Zwaar verguld!

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (110 stemmen)
 • Omschrijving:

  Eindelijk heeft Isa haar sprookjeseinde met haar grote liefde Ruben gekregen. Ze gaan trouwen! Voor het eerst in haar leven heeft Isa eigenlijk niets te wensen over. Maar dat geldt niet voor haar dierbare vrienden. Floor en Mas worden overvallen door de extreme vroeggeboorte van hun kindje. En Stijn heeft zijn werk in het buitenland, waar hij zo van houdt, opgegeven om te investeren in zijn relatie met Bram. Maar maakt dit hem wel echt gelukkig? Dan zijn er nog Isa’s ouders en schoonouders, die iets heel anders verstaan onder een kleine en intieme bruiloft dan het aanstaande paar zelf. Isa neemt zich voor haar grote dag door niets of niemand te laten verpesten. Zolang ze maar in die ene perfecte bruidsjurk past. Ze is vastbesloten om een happy end te krijgen, voor haar en al haar vrienden. Maar is dit wel voor iedereen weggelegd?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Alles wat beweegt - Susan Smit

 • De terugkeer - Tina van Dijk

 • Het Wilde Eiland 2: Vuurlicht - Karen Swan

 • Ze kwamen ons halen - Martine Letterie

 • 12 Nederlandse YA auteurs om te volgen

Gerelateerde artikelen

 • 10 jaar Chicklit.nl: dat is FEEST!

 • 12 x romantische boeken

 • Boeken top-5: De leukste series!

 • 10 interviews van Chicklit.nl die je wilt lezen

 • In gesprek met Myrthe van der Meer

Zoek in artikelen