• Home
 • Nieuws
 • Sophie Kinsella-countdown: 10 weetjes over Sophie Kinsella

Sophie Kinsella-countdown: 10 weetjes over Sophie Kinsella

Nog precies 9 dagen en dan is het zover.... De verschijning van de nieuwste roman van Sophie Kinsella: 
Ik krijg je wel. Kun je ook haast niet meer wachten om het boek te kunnen kopen?! Geen nood! Wij houden je de komende tijd wel zoet met een leuke Sophie Kinsella-countdown.


Sophie Kinsella heeft een enorme schare fans over de hele wereld. We hangen massaal aan haar lippen bij ieder nieuw boek. Maar wie is nu die vrouw achter al die hilarische boeken? Om het brein achter Shopaholic en andere bestsellers beter te leren kennen, heeft Chicklit.nl een reeks van 10 Sophie Kinsella-weetjes voor je opgesteld. 

Wist je dat... 

1) .. Sophie Kinsella in het echt eigenlijk Madeleine Sophie Wickham heet? Ze schreef onder haar echte naam ook vele succesvolle boeken, waaronder De Tennisparty, Dubbel feest en Slapeloze nachten. Ze durfde het manuscript van Shopaholic! aanvankelijk niet te laten lezen aan haar uitgeverij, omdat deze totaal anders was dan haar eerdere werk, bang om afgewezen te worden. Ze besloot het onder een pseudoniem in te dienen. Shopaholic! bleek echter een daverend succes. Pas bij verschijning van Hou je mond! maakte ze haar ware identiteit bekend.

2) .. Sophie Kinsella nog maar 24 jaar jong was toen ze begon met schrijven? De Tennis Party (onder de naam Madeleine Wickham) was haar allereerste boek en werd meteen een bestseller. 

3) .. Sophie Kinsella haar pseudoniem heeft afgeleid van haar tweede naam en haar moeders meisjesnaam? 

4) .. Sophie Kinsella vergaand onderzoek heeft gedaan voor Shopaholic zegt ja! door in de winkel van Vera Wang in New York te doen alsof ze niet getrouwd was en haar trouwring heeft afgedaan om jurken te kunnen passen? Hoewel ze enorm in de verleiding kwam, heeft ze uiteindelijk geen jurk gekocht.

5) .. Sophie Kinsella aanvankelijk muziek heeft gestudeerd in Oxford? Na een jaar ruilde ze die opleiding echter om voor politicologie, filosofie en economie, waarna ze aan de slag ging als financieel journaliste. 

6) .. Sophie Kinsella naast haar drukke bestaan als schrijfster ook een groot gezin onderhoudt? Ze heeft maar liefst 5 kinderen, waarvan 4 jongens en 1 meisje: Freddy, Hudo, Oscar, Rex William en Sybella. 

7) .. Sophie Kinsella na 4 jongens haar hoop gevestigd had op een meisje? Om het nog één poging te geven, is ze met haar man voor een vijfde kindje gegaan. Gelukkig werden haar gebeden verhoord en werd Sybella in december 2011 geboren. 

8) .. Sophie Kinsella de zus is van schrijfster Gemma Townley? Je zou haar kunnen kennen van Handboek voor de hopeloze romanticus en Leermoment

9) .. Sophie Kinsella getrouwd is met een voormalig operazanger en haar man professioneel op de piano heeft begeleid op tours door het Midden-Oosten en Afrika? 

10) .. Sophie Kinsella zelf op huwelijksreis is geweest in Kenia? Ze vertelt er over in dit filmpje:Heb jij nog interessante weetjes over Sophie Kinsella, die je met ons kan delen? 

Ik krijg je wel

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (39 stemmen)
 • Omschrijving:

  Lottie heeft meer dan genoeg van mannen die zich niet willen binden. Wanneer haar jeugdvriend Ben haar herinnert aan een belofte - trouwen op hun dertigste als beiden nog single zijn – grijpt Lottie haar kans. Geen afspraakjes, geen seks, geen verloving. Lottie gaat trouwen! Nu! Meteen! Er worden twee getuigen van de straat geplukt, ze geven elkaar het jawoord en vertrekken onmiddellijk op huwelijksreis naar hetzelfde Griekse eiland waar ze elkaar als tieners hebben ontmoet. Toen hadden Ben en Lottie een fantastische tijd. Ze kunnen haast niet wachten op hun perfecte, sexy, romantische huwelijksnacht. Maar er zijn nogal wat mensen vreselijk geschrokken van het overhaaste huwelijk, onder wie Lotties ex Richard en haar oudere zus Fliss. Die gaan de boel eens flink saboteren. Het wordt een huwelijksnacht om nooit te vergeten; een wedding night from hell!

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De monsterdokter 2: De beestachtige bedreiging - John Kelly

 • De grote race - Ruby Coene 

 • Het Zwarte Koninkrijk - Szczepan Twardoch 

 • Deze Young Adult boeken worden regelmatig verbannen 

 • Luna, Schaduw van de Maan - Lies Vervloet

Gerelateerde artikelen

 • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

 • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

 • De beste zomerboeken in 2021

 • Vijftig tinten vrij

 • Speciaal voor Valentijnsdag: Valentijn Blues

Zoek in artikelen