• Home
 • Nieuws
 • Dexter's Funeral Parade: Chicklit.nl was erbij!

Dexter's Funeral Parade: Chicklit.nl was erbij!

De Amerikaanse tv-serie Dexter is gebaseerd op de boeken van Jeff Lindsay. De serie gaat over het leven van Dexter Morgan (Michael C. Hall). Hij werkt als bloedsspetteranalist bij de politie in Miami, maar is daarnaast in het geheim een seriemoordenaar die bad guys - die hun straf ontlopen - uitschakelt. Vanaf 9 september is het laatste seizoen van de serie in Nederland te zien op de zender 13th Street. Om op gepaste wijze afscheid te nemen organiseerde 13th Street in Amsterdam een ‘Funeral Parade’ en Chicklit.nl was erbij!


Luguber afscheid
In mijn mailbox ontving ik een uitnodiging voor de ‘Dexter Funeral Parade’. Hoe macaber dat ook klinkt, ik werd gelijk enthousiast! Dexter is een van mijn favoriete series dus ik was érg nieuwsgierig. De Funeral Parade zou starten op de Nieuwmarkt in Amsterdam en eindigen bij de Zuiderkerk, waar we de eerste aflevering van het laatste seizoen van Dexter mochten bekijken. Ik besloot met een vriend uit Amsterdam te gaan, die - logischerwijs - iets eerder dan ik arriveerde op de Nieuwmarkt en mij geschrokken het volgende smsje stuurde: “Simone, waar heb je me in gódsnaam mee naartoe genomen?!”. Toen ik zelf op de locatie aankwam zag ik wat hij bedoelde: er stond een enorme zwarte lijkenkoets met paarden inclusief rouwstoet - vol verklede Dexter-fans - op het plein. Niet een erg fleurig tafereel, maar geheel in stijl van de avond. En natuurlijk zorgde dit voor veel bekijks! Om zeven uur was het zover en vertrok de stoet richting de Zuiderkerk...
 
Let’s start the show
Aangekomen in de kerk mochten de genodigden naar binnen voor de exclusieve pre-release party. Terwijl iedereen binnendruppelde was er de mogelijkheid om alvast een drankje te nuttigen. Na een half uurtje werd iedereen verzocht plaats te nemen op de stoelen. Twee rasechte Dexter look-a-likes werden beloond voor hun geweldige outfits en wonnen niet alleen het hele seizoen van Dexter op DVD, maar ook een parachutesprong! Nadat het aanwezige koor de Dexter-tune gezongen had, er een ‘grootste Dexter-fanquiz’ plaatsvond en er een welkomstwoord namens 13th Street gesproken was, was het dan eindelijk zover: Dexter time!

 
Moordend spannend
De aflevering was - zoals altijd - zinderend spannend en het was bijna voelbaar hoe de zaal hunkerde naar méér! Helaas bleef het bij die ene aflevering. Tijd voor een borrel dan maar! Naast lekkere drankjes en hapjes was de kerk gevuld met verschillende stands. Zo kon je een foto laten maken waarop je een dummiepop met een bebloed mes neer kon steken (ok, dat klinkt misschien een beetje luguber, maar gezien de setting was het leuk bedacht), was er een stand waarbij uitgelegd werd hoe je het beste een crime scene kan schoonmaken en een stand waarbij je kon leren een goed alibi te bedenken. Al met al dus een erg geslaagde avond voor Dexter-lovers. Voor wie Dexter nog niet kent: aarzel niet en start met het kijken van de serie, je raakt gegarandeerd verslaafd want het is moordend spannend!

Dexter – seizoen 8 is vanaf maandag 9 september om 21:00 uur te zien op 13th Street, dé misdaad- en thrillerzender van Nederland.

Ben jij ook zo verslaafd aan Dexter?

Nieuwste artikelen

 • Deze actrices verborgen hun zwangerschap niet op tv

 • Zo had de Harry Potter cast eruit moeten zien volgens de boeken

 • Deze acteurs vonden het vreselijk om elkaar te zoenen

 • Deze artiest maakt van Disney karakters echte mensen

 • Deze films en series verschijnen in juni op Netflix

Gerelateerde artikelen

 • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

 • De karakters van Once Upon a Time in vergelijking met hun geanimeerde tegenhangers

 • 12 The Vampire Diaries behind the scenes geheimen die je nog niet wist

 • Once Upon a Time feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

 • De première datum van PLL is bekend!

Zoek in artikelen