• Home
 • Nieuws
 • Books & Bubbles met Steffy Roos du Maine

Books & Bubbles met Steffy Roos du Maine

In het prachtige pand van Prometheus aan de Herengracht vond gisteren een bijzonder feestje plaats, namelijk de lancering van het boek Van outsider tot Oud-Zuider. In het boek legt Steffy Roos du Maine ons uit hoe je de sociale- en financiële ladder kan beklimmen. Want hoe leer je de juiste mensen kennen? Wat moet je doen om invites van de beste feestjes te bemachtigen? En wat trek je aan? Tijdens de lancering legde self-made Steffy het ons haarfijn uit.

Steffy & Prometheus
In het prachtige grachtenpand van uitgeverij Prometheus vond het besloten feestje plaats. Een enkele journalist was aanwezig, maar vooral veel vrienden en bekenden van Steffy. Vanaf een uurtje of vijf druppelde iedereen binnen waar de, ietwat zenuwachtige, Steffy haar gasten keurig verwelkomde. Steffy komt van origine uit “de ghetto van Assen”, maar wist tijdens haar studententijd in een paar jaar de sociale ladder flink te beklimmen en schopte het zelfs tot partygirl van Jort Kelder. Sinds een jaar heeft zij haar eigen winkel - ook in Amsterdam - Books & Bubbles.

Rolmodel
Om half zes was het tijd voor de officiële overhandiging van het eerste boek. Steffy had besloten het eerste exemplaar te overhandigen aan Eva Hukshorn. Zij is ondernemer, investeerder en adviseur. Vorig jaar schopte Eva het tot ‘vrouwelijke ondernemer van het jaar’ en zij is dan dus ook een groot voorbeeld voor Steffy. Er was alleen één probleem; Eva was in geen velden of wegen te bekennen. Zoals het heurt in Nederland was dit een gevalletje polderglamour; de gehaaste Eva liep een kwartier later gehaast de uitgeverij binnen…

“O jeetje, ik was naar je boekwinkel gefietst! Sorry, erg onhandig. En jeetje wat ziet iedereen er mooi uit. Ik ben blij dat ik zo een feestje van de burgemeester heb, anders was ik ook nog eens underdressed geweest!”

Tijd voor een feestje!
Na de aankomst van Eva konden de speeches beginnen. Als eerste een dankwoord van Steffy richting alle mensen die haar geholpen en gesteund hebben tijdens het schrijven van haar boek. Vervolgens was het de beurt aan haar uitgever. Zij heeft Steffy een tijdje geleden leren kennen en vertelde ons dat zij een jaar geleden tegen Steffy zei: “Wordt het niet eens tijd dat jij zelf een boek gaat schrijven?" Steffy begon te lachen en zei dat dat niets voor haar was… In slechts drie maanden tijd heeft Steffy haar boek geschreven zonder ooit een deadline te missen. Na het officiële gedeelte, werd de lancering uiteraard beklonken met books & bubbles

Van outsider tot Oud-Zuider

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  Van outsider tot Oud-Zuider is een tongue in cheek handboek voor iedereen die de status- en geldladder wil beklimmen of benieuwd is naar hoe het eraan toegaat bij de Nederlandse jetset. Steffy Roos du Maine beschrijft hoe zij zich van meisje uit de provincie opwerkte tot partygirl van Jort Kelder en deelt het geheim hoe je door kunt dringen tot de inner circle van de machtigen en rijken van ons land. Hoe word je iemand die ertoe doet? Hoe krijg je invites voor de meest exclusieve events, en hoe hou je je daar staande? Sta jij over vijf jaar in de Quote 500? Van outsider tot Oud-Zuider staat vol praktische tips en knowhow voor de social climber maar is ook een vermakelijk boek voor iedereen die een kijkje wil nemen in de wereld van glitter, glamour en heel veel geld. Alles wat je altijd al wilde weten, maar wat voor je verborgen werd gehouden door dresscodes, deurbeleid en het hoge ons-kent-onsgehalte. Nuttig voor outsiders, herkenbaar voor Oud-Zuiders.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Film top 6: december 2021

 • Zie mij graag - Sarah Meuleman

 • Seizoen 1 en 2 van Manifest komen naar Netflix

 • De beste romantische relaties die zijn ontstaan in tv-series

 • Chicklit.nl fictie boek van het jaar 2021: dit is de top 3

Gerelateerde artikelen

 • Let's Talk About Seks met Nicolette Kluijver!

 • Biostip: Mannenharten

 • Recensie: Keerzijde

 • Interview met de (jummie) mannen van Hartenstraat

 • Interview: De bekende YA schrijfster Lauren Kate

Zoek in artikelen