• Home
 • Nieuws
 • Chicklit.nl doet verslag: galapremière Het Diner

Chicklit.nl doet verslag: galapremière Het Diner

Op maandagavond 4 november vond in het Tuschinski Theater in Amsterdam de première van de film Het Diner - gebaseerd op het gelijknamige boek van Herman Koch - plaats. Het weer was heerlijk Hollands, lees: de regen viel met bákken uit de lucht, maar dat mocht de pret niet drukken. Een hoop BN’ers besloten het weer te trotseren om over de rode loper te schrijden en de film te komen bewonderen. Chicklit.nl was erbij en doet verslag.

Cast & crew
In weer en wind verzamelde de pers zich rond de rode loper in de hectiek van het centrum van Amsterdam. Met een beetje duwen en trekken stonden we allemaal relatief droog. Verkleumd van de kou, maar droog! Rond kwart over zeven arriveerden cast en crew voor de eerste foto’s en interviews. Hoofdrolspelers en sterren van de avond Jacob Derwig, Thekla Reuten, Daan Schuurmans en Kim van Kooten poseerden naar lieve lust.

Missertjes
Om kwart voor acht duppelden de overige genodigden binnen, de enige jurk nog mooier dan de andere. Toch zaten er ook enkele missertjes tussen. Zo was de - prachtige - Daniëlle Oerlemans vergeten haar horloge af te doen, oeps!, en droeg Ilse de Lange een soort ‘Morticia Addams’ japon. Haar manager moest eraan te pas komen om het gevaarte in de juiste positie te draperen. Jammer alleen dat ze na twee tellen poseren naar binnen verdween en daarmee het gros van de pers geen gelegenheid gaf een foto te maken, erg zonde… 


Sterrenregen
Naast water regende het deze avond ook BN' ers in het Tuschinski Theater. Thekla Reuten poseerde gewillig tussen Victor en Rolf. En ook producent van de film Reinout Oerlemans, mocht op deze avond natuurlijk niet ontbreken. Andere BN'ers die we voorbij zagen komen zijn: Wendy van Dijk, Erland Galjaard, Lieke van Lexond, Bracha van Doesburgh, Derek de Lint, Dirk Zeelenberg, Mimoun Oaïssa, Winston Post, Marcel Musters, Daniël Boissevain, Raymond van der Klundert (Kluun), Katja Herbers en Frits Bolkestein.

Feestje
Wat ons betreft was de film zéker de moeite waard (zie onze recensie)! En wij waren niet de enigen. Iedereen sprak na afloop vol lof over de film en vooral ook over het formidabele acteerwerk.
Na afloop was er uiteraard een borrel om de première te bezegelen. Rond half twee liep het Tuchinski Theater leeg en leek het feest afgelopen te zijn… Niets was echter minder waar, want bij elk goed feestje hoort natuurlijk een afterparty! Op de Regulierdwarsstraat  zit de mysterieuze club Door-74 verstopt. De club was afgehuurd voor de cast, crew en genodigden. Tot in de late uurtjes ging het feestgedruis door. Een goede afsluiter van een zeer geslaagde avond!Over de film
Serge weet iets, anders zou hij niet gereserveerd hebben in dit veel te chique restaurant. Babette weet ook iets, anders zou ze niet huilen. Als ze beiden maar niks tegen Claire zeggen, want die weet niks. En Paul.. Paul weet alles. De broers Serge Lohman (Daan Schuurmans), een politicus in de race voor het premierschap en Paul (Jacob Derwig), een mislukte geschiedenisleraar maar nu huisman, gaan met hun vrouwen Babette (Kim van Kooten) en Claire (Thekla Reuten) uit eten. Er wordt over koetjes en kalfjes gepraat, maar tegelijkertijd heerst er een duidelijke spanning. Ze vermijden het onderwerp waarvoor ze eigenlijk zijn samengekomen: hun kinderen. Die hebben iets verschrikkelijks op hun geweten wat hun toekomst kan verwoesten. Maar wie weet wat en hoever ga je als ouder om je kind te beschermen?

Nieuwste artikelen

 • Ollie de Viking - Adam Stower

 • Hart te huur – Diverse auteurs

 • Het Park – Magnus Weightman

 • De dochter die goed wilde doen - Corine Hartman

 • Sensation Island - Thysia Huisman

Gerelateerde artikelen

 • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

 • Pikante films op Netflix

 • Dit kunnen we verwachten van 365 dni 2

 • Deze acteurs haten de manier waarop ze beroemd zijn geworden

 • Dit is wat we weten over de verfilming van De Selectie van Kiera Cass

Zoek in artikelen