• Home
  • Nieuws
  • Filmtip: De leukste releases deze winter

Filmtip: De leukste releases deze winter

Buiten te koud, maar geen zin om steeds maar thuis te zitten? Dan is een bezoekje aan de bioscoop een goede oplossing! Chicklit.nl was erg benieuwd naar wat er de komende tijd allemaal in de bioscoop zal verschijnen en speurde hiervoor het internet af. Ben je ook benieuwd? Hier tref je de leukste winter-releases op een rij.

The Butler (5-12)
De Afro-Amerikaanse Cecil Gaines (Whitaker) is nog een jonge man wanneer hij begint aan zijn nieuwe baan als butler in het Witte Huis. Een bijzondere baan waarbij hij uiteindelijk zeven Amerikaanse presidenten zal dienen. Tijdens zijn diensttijd maakt de Amerikaanse maatschappij diverse grote veranderingen door, waaronder racisme en de Vietnamoorlog. Dramatische gebeurtenissen, die ook invloed hebben op Cecil en zijn familie. Naast Whitaker en Winfrey bestaat de sterrencast van The Butler uit onder anderen Jane Fonda, John Cusack, Robin Williams, Alan Rickman, James Marsden, Liev Schreiber, Lenny Kravitz, Mariah Carey en Vanessa Redgrave.


Frozen (11-12)
Frozen speelt zich af in een vervloekt koninkrijk dat omhult is door een strenge en eeuwige winter. Om een einde te maken aan de ijskoude betovering besluit Anna, een dromerige en onbevreesde optimist, samen te werken met Kristoff, een stoere bergbewoner. Samen maken zij een spannende reis om Anna’s zus, de ijskoude sneeuwkoningin Elsa, te vinden en om zo de ijzige vloek over het koninkrijk te kunnen opheffen. Tijdens hun avontuur krijgen ze gezelschap van een komische sneeuwpop genaamd Olaf en samen moeten ze ijskoude extreme temperaturen zien te overleven en vreemde wezens, trollen en andere magie trotseren. Magische verrassingen staan op ze te wachten als ze de koude strijd aangaan in een race tegen de klok, om zo het koninkrijk te redden van ondergang.


Saving Mr. Banks (12-12)
Toen de dochters van Walt Disney hem smeekten om hun favoriete boek, P.L. Travers 'Mary Poppins', te verfilmen, beloofde hij dat. Op dat moment wist hij niet dat het 20 jaar zou duren voordat hij de belofte in vervulling kon laten gaan. Tijdens zijn missie om de rechten te verwerven, stuit Walt op een humeurige, onbuigzame schrijfster die er niet aan denkt om haar geliefde kinderjuffrouw ten prooi te laten vallen aan de Hollywood-machine. Maar wanneer de boeken niet meer zo goed verkopen en geldgebrek om de hoek komt kijken, gaat Travers alsnog met tegenzin akkoord om naar Los Angeles af te reizen om te luisteren naar de bewerkingsplannen van Walt Disney. Tijdens die twee weken in Los Angeles in 1961 haalt Walt Disney alles uit de kast. Gewapend met fantasierijke storyboards en vrolijke liedjes van de getalenteerde gebroeders Sherman, vuurt Walt al zijn pijlen af op P.L. Travers, maar de kribbige auteur geeft geen krimp. Het huilen staat hem nader dan het lachen wanneer hij ziet dat Travers steeds chagrijniger wordt en de rechten verder weg dan ooit lijken. Pas op het moment dat hij teruggrijpt op zijn eigen verleden ontdekt Walt de waarheid over de spoken die haar achtervolgen en samen brengen ze Mary Poppins opnieuw tot leven om een van de meest ontroerende films uit de geschiedenis te maken.


Soof (12-12)
Soof - kort voor Sophie - (Lies Visschedijk) nadert de 40 en heeft alles wat ze ooit wilde: drie leuke kinderen, een klein cateringbedrijfje, een lieve man Kasper (Fedja van Huêt) en een heerlijk huis. Tot ze zich op een dag afvraagt: “is this all there is?” Het cateringbedrijfje wil niet echt van de grond komen, haar drie kinderen slokken al haar tijd op en ze kan niet echt rekenen op Kasper, die zijn tijd vooral in zijn eigen werk stopt. Als Soof tijdens een etentje choreograaf Jim (Dan Karaty) tegen het goddelijke lijf loopt is er meteen een klik. Even iemand die haar ziet om wie ze is, zich niet meteen afvraagt wie de kinderen naar hockey brengt en die haar het gevoel geeft bijzonder te zijn. Als de relatie tussen Soof en Jim onbedoeld uit de hand dreigt te lopen en de verbouwing van Soofs tuinhuis tot professionele keuken zijn tol eist, dringt de vraag zich langzaam op of Kasper nog wel die woest-aantrekkelijke man is, waar Soof ooit voor viel. En hoe meer ze grip probeert te krijgen op haar leven, des te meer lijkt dit te ontsporen.


Hemel op Aarde (9-1)
De 13-jarige, diepgelovige Bart wordt tot over zijn oren verliefd op de oudere, stadse en uiterst verleidelijke Moniek, die net bij hem in het dorp is komen wonen. Zijn ouders zijn er echter niet blij mee en vanaf hun eerste ontmoeting gaat er van alles mis in het gezin. Bart denkt dat dit komt doordat hij meer met Moniek bezig is dan met de normen en waarden van zijn opvoeding. Kiest hij voor zijn eerste echte liefde of kiest hij voor zijn vertrouwde leventje en wordt alles weer normaal. De keuze wordt nog moeilijker als Moniek ernstig ziek blijkt te zijn….


Delivery Man (9-1)
David Wozniak (Vaughn) is iemand die weinig verantwoordelijkheden kent en worstelt met een doel in het leven. Wanneer zijn vriendin Emma (Cobie Smulders) aankondigt zwanger te zijn, krijgt hij de schrik van zijn leven. Alsof dat nog niet genoeg is, blijkt hij aangeklaagd te worden door een deel van zijn 533 kinderen die hij heeft verwekt als spermadonor. Zijn kinderen willen de ware identiteit van hun spermavader weten. Met behulp van zijn beste vriend Brett (Chris Pratt) bedenkt hij een plan om dit te voorkomen. Maar wanneer David meer over zijn kinderen te weten komt, begint hij te twijfelen en gaat hij de uitdaging aan om een goede vader te worden voor zijn nageslacht.


Enough Said (16-1)
De gescheiden en alleenstaande ouder Eva (Julia Louis-Dreyfus) geniet van haar werk als masseuse maar heeft er grote moeite mee dat haar dochter het huis uit gaat om te studeren. Dan ontmoet ze Albert (James Gandolfini), een lieve en geestige man die in hetzelfde schuitje zit. Terwijl tussen de twee een romance snel opbloeit, raakt Eva bevriend met haar nieuwe klant Marianne (Catherine Keener). Marianne is een beeldschone dichteres die bijna volmaakt lijkt te zijn, op één eigenschap na: ze klaagt constant over haar ex. Als Eva ontdekt wie de ex-man van Marianne is, begint ze plotseling te twijfelen over haar relatie met Albert.


Shell (16-1)
17-jarige Shell woont en werkt in het pompstation van haar vader, midden in de Schotse natuur en geïsoleerd van de rest van de wereld. Nu Shell bijna volwassen is, krijgt ze aandacht van twee mannen: leeftijdsgenoot Adam en de oudere Hugh, een vaste klant. Maar Shell kan pas echt op eigen benen staan als ze loskomt uit haar relatie met haar vader, die steeds meer begint te lijken op een relatie tussen geliefden.


Toscaanse bruiloft (30-1)
In een klassieke villa in het zonovergoten Italië runt Sanne samen met haar vader en stiefmoeder de trouwlocatie Casa Matrimonio. Het landgoed ligt in Toscane. Deze schitterende streek is de ideale plek om je droombruiloft te vieren. In Villa Matrimonio komen gasten bij elkaar om het leven en de liefde te vieren. Een Toscaanse Bruiloft vormt voor alle gasten het hoogtepunt van hun verblijf. Voor sommigen is het landgoed bekend terrein en zij komen er wel heel graag. Want trouwen doe je immers maar... twee keer..


That Awkward Moment (13-2)
Een romantische komedie over drie singles uit Manhattan die met elkaar een pact hebben gesloten om tijdens hun vrijgezellentijd zoveel mogelijk lol te maken.


About Last Night (20-2) 
In deze hedendaagse versie van de klassieke romantische komedie worden twee stellen gevolgd op hun reis van de bar naar de slaapkamer.


Welke film(s) wil jij zeker weten zien?

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • Als Disney prinsessen in therapie zouden gaan

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • De ergste film clichés 

  • Frozen regisseur bevestigt: Tarzan ís het broertje van Elsa en Anna 

  • De negen meest shocking onthullingen in Disney films

Zoek in artikelen