• Home
 • Nieuws
 • Chicklit.nl doet verslag: première Mannenharten

Chicklit.nl doet verslag: première Mannenharten

Op maandag 25 november was het weer tijd voor een feestje in Amsterdam: de romantische komedie Mannenharten ging namelijk in première. Voor deze gelegenheid hees half bekend Nederland zich weer in de mooiste outfits om stralend over de rode loper van het DeLaMar theater te schrijden. En Chicklit.nl was erbij!

 
Over de film
Wie loopt z’n hart achterna in de zoektocht naar liefde en geluk en wie niet? Verbonden door hun sportschoolbezoek leren we ze allemaal kennen. Reclameman Tim (Daan Schuurmans), die in paniek raakt door zijn naderende huwelijk met de perfecte Laura (Hadewych Minis). Zijn beste vriend Wouter (Jeroen Spitzenberger), die juist alles op alles moet zetten om zijn vriendin Nicole (Katja Herbers) te houden. De verlegen Niels (Fabian Jansen), die in de net gescheiden Susanne (Georgina Verbaan) een vrouw voor het leven hoopt te vinden. Niet wetend dat haar ex, de gefrustreerde Frank (Teun Kuilboer), niet van opgeven weet. Maar ook de succesvolle volkszanger Roy (Jon van Eerd), die womanizer Dennis (Barry Atsma) in laat zien wie zijn ware liefde is. Stuk voor stuk op zoek naar hun plek in het leven en naar degene die ze aan hun zijde willen. Onvoorspelbaar maar o zo herkenbaar!

Mozaïekfilm  
Zoals tijdens het interview met hoofdrolspelers Katja Herbers en Jeroen Spitzenberger al duidelijk werd hadden de acteurs elkaar tijdens het draaien van de film (een jaar geleden) weinig gezien. De film is een zogeheten mozaïekfilm en vertelt de verhalen vanuit het perspectief van de mannen. Het was dus voor de cast ook erg leuk om nu samen met hun medespelers de film te presenteren. Voordat alle BN’ers verschenen, poseerden de castleden dan ook gewillig voor de camera’s van de aanwezige pers. Vooral Hadewych Minis was een opvallende verschijning met haar bijzondere Ilja Visser-jasje.


File 
Het leek wel of half bekend Nederland was uitgelopen voor Mannenharten. Het was een drukte van jewelste op de rode loper bij het DeLaMar. Ondanks de kou hadden de aanwezige dames hun best gedaan om er zo appetijtelijk mogelijk uit te zien in (kortje) jurkjes, rokjes en andere outifts. Het motto van de avond leek ‘wie mooi wil zijn moet kou lijden’ te zijn. Achter de persplaatsen was een DJ stand gebouwd en door de muziek bleef de stemming er lekker in. Natuurlijk schalde de soundtrack van de film ook geregeld uit de speakers. Mijn vermoeden is dat de aanwezige pers dit nummer de komende weken niet meer uit hun hoofd krijgt…

RTL Late Night 
Uit betrouwbare bronnen vernam Chicklit.nl dat het een beetje té druk was, waardoor er in de filmzaal niet voldoende plaatsen leken te zijn. Redelijk stressvol voor de organisatie, maar een goed teken voor de film! En dus besloten wij in plaats van de film - die we toch al hadden gezien - een opname van RTL Late Night bij te wonen, waar de castleden van Mannenharten later op de avond ook nog even langskwamen om verslag te doen over de film en de première. Het DeLaMar theater en het American hotel (waar de RTL Late Night opnames plaatsvinden) liggen op een steenworp afstand van elkaar, dus nadat de hoofdrolspelers hun zegje hadden gedaan renden ze (letterlijk) de studio uit op weg naar de afterparty!
 
Mannenharten draait sinds 28 november in de bioscopen en is zeker de moeite waard als je graag een lekkere kerstfilm van Nederlandse bodem wilt bezoeken.

Nieuwste artikelen

 • Nieuwe serie van de makers van Downton Abbey aangekondigd

 • Eternals komt naar Disney+

 • Het Sanatorium - Sarah Pearse

 • Recensie: A Boy Called Christmas 

 • De huilende molenaar - Arto Paasilinna

Gerelateerde artikelen

 • Let's Talk About Seks met Nicolette Kluijver!

 • Biostip: Mannenharten

 • Recensie: Keerzijde

 • Interview met de (jummie) mannen van Hartenstraat

 • Interview: De bekende YA schrijfster Lauren Kate

Zoek in artikelen