• Home
 • Nieuws
 • Boeklancering Miss Verstand: gezellig lunchen met Astrid Harrewijn

Boeklancering Miss Verstand: gezellig lunchen met Astrid Harrewijn

Na Miss Communicatie en Miss Match is het nu tijd voor het laatste deel in het Miss-drieluik van Astrid Harrewijn: Miss Verstand. Het boek werd afgelopen zaterdag gelanceerd in Amsterdam voor enkele fans en boekbloggers; eens een keer anders dan anders dus. Chicklit.nl was natuurlijk ook van de partij! 
 
Met een geweldig uitzicht over het IJ in Amsterdam, namen de gasten in het Wilhemina-Dok plaats aan een lange tafel. Astrid Harrewijn werd gefeliciteerd door haar uitgeverij en natuurlijk moest er geproost worden. Ook had Astrid wat dingen op een papiertje geschreven – ‘Ik ben ten slotte schrijver, geen spreker’ – en ze begon enthousiast te vertellen over hoe Didi, Lein en Iris haar de afgelopen drie jaar bezig hebben gehouden en over het ontstaan van het Miss-drieluik: haar nichtje las een keer alle boeken van Astrid achter elkaar en vond het zo leuk dat er in ieder boek een personage uit een ander boek terugkwam, waarna het balletje ging rollen. ‘Maar ik wilde wel in elk boek een andere sfeer stoppen,’ zei Astrid.Welk boek ze nu het leukste vond om te schrijven? ‘Tja… allemaal eigenlijk. Lein was natuurlijk lekker vrolijk, maar het serieuze bij Iris was ook erg leuk! Maar om het niet té serieus te maken heb ik er gewoon wat grappige andere personages in gevoegd.’ Of ze iets geleerd heeft van dit drieluik? Ja, ik moet écht anders research gaan doen. Nu schrijf ik dingen eerst en controleer ik ze daarna, maar toen ik er bijvoorbeeld achter kwam dat twee Nederlandse mannen helemaal geen kindje konden adopteren in China moest er een hele verhaallijn uit Miss Match veranderd worden!’ Haar manlief beaamde dat lachend: ‘Ze had over Barcelona geschreven en toen we daar later waren zei ze: “O ja, dat klopt eigenlijk wel!”’
 
Ter afsluiting van de introductie las Astrid een stukje voor uit eigen werk, en daarna kwam de lunch op tafel: drie grote schalen vol sandwiches. Iedereen vermaakte zich prima, vooral met gesprekken over boeken – want dat gebeurt nu eenmaal als je zo’n dertig leesgekken aan één tafel zet. Astrid wisselde regelmatig van plaats en mengde zich gezellig in de gesprekken. Toen de schalen leeg waren, stond ze weer op voor een vragenrondje, waarin onder andere haar verwachtingen voor Miss Verstand ter sprake kwamen: ‘Het zijn lastige tijden, maar ik hoop natuurlijk dat iedereen het gaat lezen!’. Maar ook praatte ze over hoe ze research doet: ze gaat vaak naar steden, maar soms is Google Streetview ook voldoende – Shanghai was bijvoorbeeld niet helemaal haalbaar. En ze verklapte dat ze al twee jaar bezig is met een drieluik dat zich afspeelt in de kunstwereld en dus erg veel research nodig heeft. ‘Maar eigenlijk heeft er nooit iemand inzage in mijn schrijfproces – zelfs mijn man niet – dus dat jullie dat nu weten is al heel wat!’


Bij zo’n feestelijke middag hoort natuurlijk ook gebak, dus kwamen er heuse Miss-tompoucejes op tafel en begon iedereen weer te kletsen. Ondertussen werden er goodiebags uitgedeeld waarin natuurlijk het nieuwe boek zat, dat Astrid bij iedereen persoonlijk kwam signeren. Na nog wat foto’s was het alweer tijd om het pand te verlaten, maar het was een middag waar iedereen heel erg van genoten heeft!
 
Wil jij Miss Verstand nu ook lezen? Het boek ligt sinds vorige week al in de winkels! ‘Dat kwam voor mij ook als een verrassing,’ lachte Astrid. Zij dacht namelijk dat de boeken pas volgende week zouden komen, maar ineens kreeg ze al allemaal berichtjes van lezers die haar boek hadden gekocht. Echt een ehh, MissVerstand, dus!

Miss Verstand

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (13 stemmen)
 • Omschrijving:

  Alles lijkt kinderpsychologe Iris voor de wind te gaan. Het leven knipoogt vrolijk naar haar. Ze heeft een nieuwe praktijkruimte in Den Haag, een sociaal leven met leuke vrienden en dan wordt ze ook nog eens gevraagd als deskundige voor een televisieprogramma. Maar als Iris een groot familiegeheim ontdekt, gaat alles wankelen. Ellende kruist haar pad. Iris lijkt zich er dapper doorheen te slaan, maar als ze ook met de liefde de degens moet kruisen, kan ze niet zonder de hulp van haar beste vriendinnen Lein en Didi. Miss Verstand is het slotdeel van het drieluik over Didi, Lein en Iris, drie hartsvriendinnen die lief en leed met elkaar delen.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • De 12 populairste reality series van het moment.

 • Top 10 Dreamworks films die nog steeds geweldig zijn

 • Deze Fan Art laat ons het verdere leven van bekende personages zien

 • The Bodyguard remake in de maak, Lizzo pitcht zichzelf en Chris Evans

 • Einde in zicht voor Grey's Anatomy

Gerelateerde artikelen

 • 10 jaar Chicklit.nl: dat is FEEST!

 • Chicklit.nl boek van het jaar 2018: dit is de top 3

 • 12 x romantische boeken

 • De beste zomerboeken in 2021

 • Feelgood boeken voor als je down bent van de lockdown

Zoek in artikelen