• Home
 • Nieuws
 • Boeklancering: Single Supermom - Let's celebrate you!

Boeklancering: Single Supermom - Let's celebrate you!

En daar zaten we op zondag 2 maart in het Bijlmer Partheater; een zaal vol single supermoms. vriendinnen van supermoms, sponsoren van de Stichting Supermom, Marijke Helwegen en pers (moi). Kortom: een heel stel sterke vrouwen. Nou mag ik mezelf niet onder het kopje single supermom en sterk scharen: ook ik zat daar moe, maar niet omdat ik de hele nacht als moeder bezig was geweest met mijn kind(eren) of al heel vroeg in de ochtend door een zoet kinderstemmetje gewekt was, maar omdat ik de hele nacht in de kroeg gehangen had - een ding dat meer past bij single women, not moms - vrees ik...


De supermoms hadden allemaal een ander verhaal, maar veelal dezelfde struggle: (bijna) alles zelf moeten regelen. Omdat het een eigen keus was (er waren ook Bewust Ongehuwde Moeders, of misschien heet dat tegenwoordig Bewust Alleenstaande moeders), er waren moeders die gescheiden waren. weduwes, of moeders met kids die hun vaders nooit gekend hadden. Zoveel vrouwen, zoveel verhalen, maar toch veelal soortgelijk. En die saamhorigheid proefde je gedurende de hele middag.

Het was een goedverzorgd evenement, georganiseerd door Stichting Supermom, een stichting die zich tot doel heeft gesteld "zowel nationaal als internationaal ondersteuning te bieden aan moeder en kind bij alleenstaand (tiener)moederschap". Deze middag stond in het teken van de feestelijke lancering van het boek, Single Supermom: een boek met tips voor en interviews van single moms (let hierbij trouwens op het consequent gebruik van het Engels: in het Nederlands klinkt het veel negatiever: alleenstaande moeders - "je staat niet alleen!" was één van de boodschappen).
Naarmate de dag vorderde bleek het succes van en de noodzaak voor deze Stichting, en vooral ook voor het bijwonen van zo'n evenement: de gedeelde ervaringen. De quote van de dag "Let's celebrate you" was dan ook een belangrijk onderdeel van de dag. De moeders mochten even rusten, mochten even onderstreept krijgen dat ze er zelf ook toe doen, dat ze er zijn, dat zij het heft meestal in handen hebben en dat ze oh-zo sterk zijn.

Deze middag was zoals gezegd georganiseerd om een nieuw boek te lanceren: Single Supermom (een recensie van dit boek zal later op de site verschijnen). Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan Wethouder Renée van Es, (belast met de portefeuilles Werk, Inkomen en Participatie, Burgerschap en Diversiteit, Bestuurlijk Stelsel), zelf ook Single Supermom en serieus geroerd.

Er werden deze zondagmiddag in het Bijlmer Parktheater twee talkshows met (bekende) moeders gehouden, die ook in het boek aan het woord komen. Met behulp van fancy stemmachines worden stemmingen onder het publiek gehouden met daarop volgende discussies. De lessons learnt hiervan waren het het belang van een netwerk, maar - naar bleek - helaas is dat soms nog moeilijker gezegd dan gedaan. Ook het op orde krijgen van de financiën kwam aan bod. Eigenlijk bleek dat veel moeders daarin best onwetend zijn.

De vrouwen werd een hart onder de riem gestoken. You are not alone. Ik vond het bewonderenswaardig hoe sterk deze moeders oogden en hoe open en eerlijk zij zich opstelden. Ik denk dat het een geslaagde dag was waar veel geleerd is. Hulde aan de Stichting! En aan de Gemeente Amsterdam die als partner een grote rol speelt. Maar het was niet alleen een middag met de twee talkshows, er was ook cabaret van Jetty Mathurin, de middag werd perfect gehost door Brigitte Paulissen, er werden prijzen uitgereikt, je kreeg een goodie bag met het boek en door sponsors geleverde goodies, en lekkere, exotische hapjes nadien.

Heb je dit event gemist? Kijk voor meer informatie op de website: singlesupermom.com of meld je aan voor een van de rondetafelgesprekken

Single SuperMom

 • Auteur:

  Eva Yoo Ri
 • Verschenen:

  19 februari 2014
 • Uitgave:

  ISBN 9789021556192
  Uitgever Kosmos
  176 pagina's
 • Ondertitel:

  Het handboek voor de alleenstaande moeder
 • Uitgever:

  Kosmos
 • Genre:

  Non-fictie
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Kinderen opvoeden is een pittige taak, helemaal als je er alleen voor staat. Bij miljoenen vrouwen is dat het geval, zoals bewust ongehuwde moeders, gescheiden moeders, tienermoeders en weduwen. Single SuperMom biedt deze alleenstaande moeders aanmoediging, herkenning, adviezen en praktische oplossingen. In Single SuperMom komen het verwerken van een beëindigde relatie, dilemma's rondom de zwangerschap, financiën, kinderopvang, opvoeden met of zonder vader en nog veel meer relevante onderwerpen voor alleenstaande moeders aan bod. De vrouw van tegenwoordig is mondig, zelfstandig en vindt het fijn om te weten wat er al geregeld is of wat nog beter kan. Daarom bevat het boek een juridische bijlage. Want wie weet hoe het zit, kan assertief zijn.

  Met voorbeeldverhalen van sterke vrouwen, o.a.: Neelie Kroes, Amanda Balk, Mariska Hulscher, Jetty Mathurin, Petra Possel, en Antje Monteiro. Kortom,

  Single SuperMom is het boek dat bij elke single moeder in de boekenkast moet staan.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Top 10 Assepoester verfilmingen

 • Deze films en series verschijnen in november op Netflix

 • Einde in zicht voor Grey's Anatomy

 • De gezelligste herfstfilms

 • Alle nieuwe kerstfilms in 2021 de volledige gids

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Single SuperMom

 • Brigadier oversteekmoeder

Zoek in artikelen