Filmtip: De leukste releases deze zomer

Komkommertijd op tv? Daar heeft de bioscoop gelukkig geen last van! Er staan namelijk een hoop goede en leuke films te verschijnen deze zomer. Wij hebben een overzicht gemaakt van de leukste releases, zodat je deze alvast roodomrand in je agenda kunt zetten. Welke wil jij allemaal zien?

22 Jump Street (5 juni)

In de actie-komedie 22 Jump Street gaan de agenten Jenko (Channing Tatum) en Schmidt (Jonah Hill) opnieuw undercover als de broers Doug en Brad McQuaid. Ze moeten als eerstejaars studenten op de universiteit proberen uit te zoeken wie er achter de nieuwe drugssensatie zit genaamd WHYPHY. Jenko wordt al snel omarmd door het populaire American football team en Schmidt probeert de nerdy art-scene te infiltreren. Als blijkt dat de twee agenten hele andere ideeën hebben over hoe ze het beste de zaak op kunnen lossen komt hun vriendschap onder druk te staan.


Stuk! (11 juni)
De 18 jarige Lizzy (Elizabeth) wordt door een aantal klasgenoten van het Mercator College in Rotterdam op een gruwelijke manier gepest. Sinds haar ouders gescheiden zijn raakt Lizzy steeds meer geïsoleerd. De enige die op school nog een beetje oog voor haar heeft is Alec, maar die doet het met de mooie Riley. Lizzy stelt zich voor hoe het leven eruit zou zien als de rollen worden omgedraaid. Ze neemt een fatale beslissing. Stuk! geeft commentaar op een schrijnende situatie in de leefwereld van jongeren waarin uiterlijk een belangrijke rol speelt en pesten aan de orde van de dag is. Daarmee is Stuk! een asgrauwe film maar tegelijk een spannend maatschappelijk thriller-drama. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Judith Visser.


Walking on Sunshine (19 juni)
Op uitnodiging van haar zus vliegt de Britse Taylor naar de zonovergoten Italiaanse kust waar ze ooit een heerlijke vakantie had. Op het strand ontmoet ze gelijk haar vrienden van toen, waaronder Elena die nog altijd gelukkig is met haar vakantievriendje. Zou Taylor haar eigen vakantieliefde Raf nog terugzien? Lang hoeft ze niet naar hem te zoeken, want zuslief Maddie stelt Raf aan haar voor als haar verloofde! In blinde paniek doet Taylor net of ze hem niet kent. Maar als de hele vriendenclub een week lang de bruiloft moet voorbereiden, komen alle romantische kriebels natuurlijk onherroepelijk terug. Walking on Sunshine is de ultieme feelgood zomerfilm van deze zomer, vol met 80’s pop klassiekers zoals ‘Holiday’ van Madonna, ‘Eternal Flame’ van The Bangles, ‘Girls Just Wanna Have Fun’ van Cyndi Lauper en ‘Wake Me Up Before You Go Go’ van Wham om er een paar te noemen. Meezingen mag!


The Love Punch (26 juni)
Kate (Emma Thompson) en Richard (Pierce Brosnan) zijn dan wel gescheiden maar komen maar niet van elkaar af. Ze zijn niet alleen de ouders van een inmiddels volwassen dochter, ze delen ook een pensioenfonds. Op de laatste dag voor zijn pensioen, ontdekt Richard echter dat een corrupt bedrijf de centen heeft ingepikt die hun oude dag hadden moeten bekostigen. Maar dat laat hij er niet op zitten! Onder het motto ‘Wat hebben we te verliezen?’, reizen Kate en Richard af naar Parijs, waar het malafide bedrijf gevestigd is. Voordat ze het weten, bevinden de voormalige echtlieden zich middenin het grootste avontuur van hun leven, met een juweelroof aan de Côte d’Azur als kroon op de intrige.


Begin Again (10 juli)
Begin Again is een feelgood komedie van scenarist en regisseur John Carney (Once). De film vertelt het verhaal van Dan (Mark Ruffalo) die ten einde raad is na zijn ontslag van zijn functie als top muziek producent. Wanneer hij Gretta (Keira Knightley) hoort zingen op een East Village podium, raakt hij geïnspireerd. De getalenteerde Britse singer-songwriter maakt eveneens een moeilijke periode door. Samen sluiten ze de handen ineen om muziek te maken en wagen zich aan een nieuw begin.


Blended (10 Juli)
Na een desastreuse blind date spreken de alleenstaande ouders Lauren (Drew Barrymore) en Jim (Adam Sandler) af dat ze elkaar nooit meer gaan zien. Maar als ze bij toeval dezelfde droomvakantie boeken, zitten zij en hun kinderen een week lang met elkaar opgescheept in een luxe Afrikaans safariresort.


The Fault in Our Stars (10 juli)
Hazel en Gus zijn twee heel bijzondere tieners. Ze beschikken allebei over een cynisch gevoel voor humor, hebben een hekel aan alles wat gewoon is en zijn stapelgek op elkaar. Hun relatie is op zich al een wonder, omdat ze elkaar hebben ontmoet bij een praatgroep voor kankerpatiënten. The Fault In Our Stars is gebaseerd op de bestseller Een weeffout in onze sterren van John Green en gaat over de meeslepende, grappige, spannende en tragische reis door het leven en de liefde. De film is voor een deel opgenomen in Amsterdam.


Step Up All In 3D (24 juli)
In deze nieuwe Step film komen personages uit de vorige delen samen om in Las Vegas te dansen. Ze doen mee aan een battle die bepalend kan zijn voor hun dromen en carrières.


Boyhood (31 juli)
Een uniek project dat zijn weerga in de filmgeschiedenis niet kent. Richard Linklater vertelt met Boyhood een intiem verhaal van epische omvang. Gefilmd over een periode van 12 jaar, vangt Richard Linklater met Boyhood tot in verbazingwekkend detail de jongensjaren van de Texaanse Mason. In een opwindend en ontroerend coming-of-age verhaal zien we niet alleen de zesjarige Mason opgroeien van jongen tot man, maar volgen we ook zijn zus Samantha en zijn gescheiden ouders, Olivia en Mason Sr.. Een prachtig, herkenbaar en hartverwarmend portret over opgroeien, het vormen van een eigen identiteit, het familieleven, en het genadeloze verstrijken van de tijd.


Sex Tape (7 augustus)
Jay (Jason Segel) en Annie (Cameron Diaz) zijn al tien jaar getrouwd en hebben twee kinderen. Hun seksleven is dan ook niet om over naar huis te schrijven. Om de spanning terug in hun relatie te brengen, sturen ze hun kinderen naar twee vrienden zodat ze een sekstape kunnen maken. Wanneer ze de volgende dag wakker worden, blijkt de tape te zijn verdwenen.


Magic in the Moonlight (21 augustus)
De nieuwe romantische komedie van Woody Allen speelt zich af in Zuid Frankrijk in de jaren '20 & ’30, en gaat over een Engelsman die wordt ingehuurd om onderzoek te doen naar mogelijke oplichterspraktijken in een wereld vol luxe herenhuizen, charmante dames en heerlijke jazz muziek. Voor de hoofdrollen heeft Allen zoals altijd weer een zeer getalenteerde groep acteurs gecast met o.a. Colin Firth, Emma Stone, Marcia Gay Harden en Jacki Weaver.


Voor welke van deze films zit jij zeker weten in de bioscoop?

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • 10 romantische films op Netflix

  • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

  • De beste zomerboeken in 2021

  • Deze acteurs zijn getrouwd met hun tegenspelers

  • 21 romantische series die je wil zien

Zoek in artikelen