Meet & Greet met Elsbeth Witt

Van heinde en verre reisde men afgelopen zaterdag af naar het gezellige hart van Utrecht. Waarom? Voor een ontmoeting met Barista!-auteur Elsbeth Witt! Het was een gezellige drukte en onder het genot van een heerlijk stuk taart werd Elsbeth flink aan de tand gevoeld. En niet alleen door de winnende lezeressen, maar ook door collega-auteur Lisette Jonkman. Wat ze allemaal van haar wilden weten? Lees hier het verslag.


(not so fashionably) laat
Dat het zaterdag een drukte van jewelste was in het zonnige Utrecht, bleek wel aan de volle terrassen en de schaarste aan parkeerplaatsen. De zoektocht naar een vrije parkeerplek leverde Jacky en mij weliswaar een leuke sightseeing tour door Utrecht op (waardoor we nu zeker weten dat we nog een keertje terug moeten komen; wat een leuke winkeltjes!), het zorgde er echter ook voor dat we (not so fashionably) laat waren op onze eigen meet & greet en we bijna het podiuminterview hadden moeten missen. En dat wilden we natuurlijk niet!

Vraag maar raak
Gelukkig hebben we na ons record snelwandelen verbroken te hebben (tot pijnlijke ergernis van Jacky’s voeten) het grootste gedeelte van het unieke interview toch nog mee kunnen maken. Het was namelijk niemand minder dan collega-auteur Lisette Jonkman die Elsbeth het hemd van het lijf mocht vragen. En dat wilden we natuurlijk graag meemaken! Uit het interview bleek dat er tijdens de correctierondes wat dingen geschrapt zijn uit de Barista!-boeken (zoals bijvoorbeeld de verhaallijn van de zus van een van de hoofdpersonages), dat boek één het moeilijkst was om te schrijven, maar dat boek 2 ook best een uitdaging bleek omdat ze deze geschreven heeft tijdens de kerstperiode, dat Elsbeth tijdens het schrijfproces geen gebruik maakt van een proeflezer en dat het beste schrijfadvies wat ze ooit gekregen heeft is: ‘Gewoon doen! Niet wachten totdat je inspiratie hebt.’ Ook wist Lisette uit haar te peuteren dat ze alweer inspiratie heeft voor nieuwe boeken. Ja, je leest het goed, boekEN. Het worden er namelijk weer drie. Maar meer dan dit gegeven - en dat het weer chicklits worden - kon ze er helaas nog niet over loslaten. Dat wordt dus even geduldig afwachten…


Superpower!
Na het interview mochten de winnende lezeressen hun vragen stellen aan Elsbeth, en die wilden echt alles van haar weten. Zelfs wat voor superkracht ze zou willen hebben, waarop Elsbeth antwoordde: ‘Onzichtbaar zijn. Of vliegen. Nee, onzichtbaar zijn. Of, vliegen en onzichtbaar zijn.’
Daarna ging Elsbeth gezellig de verschillende tafeltjes af voor een kletspraatje. En of dit nog geen traktatie genoeg was, werden we ook nog eens verwend met een heerlijk stuk taart. Het lastige was alleen: we mochten kiezen. En als ik jullie vertel dat de keuze onder andere bestond uit carrotcake, cheesecake, chocoladetaart en blueberry muffins, dan hoef ik jullie natuurlijk niet uit te leggen dat dit een moeilijke opgave was. Dit vergde bijna ook een soort superpower!

In de spotlights
Nadat de (GROTE!) overheerlijke taarten in onze buiken verdwenen waren en alle kruimels van de gezichten geveegd, was het tijd voor de signeersessie en de nodige kiekjes. Dat veel van de meiden een lange reis moesten afleggen, was aan hun bagage niet altijd af te lezen. Velen van hen hadden namelijk alle drie de boeken meegesleept om te laten voorzien van een krabbel van Elsbeth.

Helaas komt aan al het goede een einde en zo ook aan deze geslaagde middag. Wij kijken er in ieder geval met een goed gevoel op terug. We hopen dat Elsbeth en de lezeressen ook genoten hebben, maar aan het gekwebbel ter plaatse en de vrolijke gezichten op de foto’s te zien, zit dat wel snor.

Barista! Troost

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (7 stemmen)
 • Omschrijving:

  Laura, Iris en Sophie werken bij koffiebar Barista! in het centrum van de stad. Dit is zó niet hoe ze zich het leven na hun studie hadden voorgesteld. In plaats van dat ze een vette baan hebben, zetten ze koffie voor mensen met een vette baan. Ondertussen laat Mister Right ook op zich wachten. Maar liefde komt soms uit een onverwachte hoek... Barista! bestaat uit drie sprankelende geestige Romans over liefde en vriendschap, het loslaten van verwachtingen en het omarmen van nieuwe kansen. Verfrissend als ijskoffie en hartverwarmend als cappuccino. Sprankelende feelgood, verfrissend en echt.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • My own worst enemy – Lily Lindon

 • De laatste verhalenverteller - Donna Barbra Higuera

 • Martin Scherstra – Hotel De jutter

 • De vrouwen van de suikerrietplantage - Ildefonso Falcones

 • De terugkeer naar Maxton Hall College - Mona Kasten

Gerelateerde artikelen

 • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

 • 10 jaar Chicklit.nl: dat is FEEST!

 • 10 interviews van Chicklit.nl die je wilt lezen

 • In gesprek met Myrthe van der Meer

 • Gratis e-teaser van Lisette Jonkman: Pizzageur & Maneschijn

Zoek in artikelen