De Boekenweek is begonnen!

Vanaf vandaag tot en met zondag 15 maart is het weer Boekenweek. Ben je benieuwd naar het boekenweekgeschenk of alle activiteiten die plaatsvinden? Lees snel verder! De Boekenweek vindt dit jaar plaats van 7 tot en met 15 maart.

Het boekenweekgeschenk
Als je in de winkel een boek koopt van € 12,50, krijg je hier gratis het boekenweekgeschenk bij. Dit jaar is het boek geschreven door Dimitri Verhulst, bekend van onder andere De helaasheid der dingen. De titel van het boekenweekgeschenk is: De zomer hou je ook niet tegen.

Synopsis
Pierre is een beginnende zestiger en ontvoert een mentaal gehandicapte jongen van vijftien naar de Provence. Daar zal hij de jongen het verhaal vertellen over de liefdesrelatie die hij met zijn moeder had, hoe die tot stand kwam, over haar intense kinderwens en zijn twijfel over zijn rol als vader. Uiteindelijk zal hij het ook moeten hebben over hoe die prachtige en passionele relatie eindigen kon, en wanneer de mentaal gehandicapte jongen werd verwekt.

 

Schrijfwedstrijd
Dit jaar is er een schrijfwedstrijd in het leven geroepen, in samenwerking met Djoser. De opdracht is om een verhaal van 1000 woorden te schrijven over het thema van de Boekenweek: waanzin. Er zullen drie winnaars gekozen worden, die samen met Ronald Giphart een reis maken naar IJsland. Verder worden alle verhalen gepubliceerd op het schrijversplatform van de Bibliotheek: Nederland Schrijft. Wil je graag meedoen met de wedstrijd? Hier vind je meer informatie.

Gratis met de trein
Op zondag 15 maart is het boekenweekgeschenk ook jouw treinkaartje. Je kunt overal naartoe reizen in Nederland in de tweede klas. Het boekenweekgeschenk is geldig voor één persoon en je hoeft niet in- of uit te checken. Ga jij hier gebruik van maken?

Het Boekenbal voor lezers
Heb jij altijd al weleens naar het Boekenbal gewild? Dat kan! Er is een speciaal Boekenbal voor lezers. Het vindt plaats op zaterdag 14 maart in de sfeervolle De Lichtfabriek. Denk bij dit Boekenbal aan voordrachten, muziek, theater, interviews, signeersessies en meer. Dimitri Verhulst is uiteraard ook aanwezig, hij sluit het bal af door middel van een interview en signeersessie. De kaarten zijn te koop via de website van de Boekenweek.

Kijk voor meer informatie op www.boekenweek.nl

Nieuwste artikelen

  • Film & Serie top 6: maart 2024

  • The Finish Line - Kate Stewart

  • Fictie top 6: maart 2024

  • Young adult top 6: maart 2024

  • Tunnel van botten - V.E. Schwab

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Winnen: Moederdag boekenpakket

  • Young Adult top-5: september

Zoek in artikelen