De Nederlandse première van Cinderella

Chicklit.nl mocht aanwezig zijn op de Nederlandse première van Cinderella! Lees hier het verslag.

Toen de uitnodiging voor de Nederlandse première van Cinderella binnen kwam, hoefde de redactie geen moment te twijfelen. Eental redactie leden wilde maar wat graag naar dit evenement. De uitnodiging zelf was al veelbelovend: mooi vormgegeven met het muiltje van Cinderella op de voorkant, en als dresscode je meest feestelijke prinsessenjurk of baloutfit. De première vond plaats in het Hulstkamp Gebouw in Rotterdam, een prachtige en passende locatie. We herkenden het gebouw aan de witte en blauwe ballonnen bij de ingang.

De binnenkant van het gebouw was misschien nog wel mooier dan de buitenkant. Een ruime zaal met veel ramen waardoor er veel licht naar binnen kwam. Bij binnenkomst konden alle gasten op de foto met de lakeien van Cinderella. In de eerste zaal was ook het glazen muiltje van Swarovski te bewonderen, waar uiteraard een gigantisch prijskaartje aan hing. Ook de nieuwe collectie van Olcay Gulsen was te bewonderen.

De première was vooral gericht op de kleine prinsesjes onder ons. In de volgende ruimte konden zij dan ook helemaal hun hart ophalen! Er was een grote catwalk in het midden van de ruimte. Aan de zijkanten daarvan stonden grote spiegels, waar de kinderen zich konden laten opmaken of hun haren konden laten doen zoals een echte prinses. Ook konden ze op de catwalk leren hoe zij moesten eten, wuiven, paardrijden, flauwvallen als een prinses. Na de les mochten zij zelf paraderen over de catwalk. Schattig! Na de modeshow van de prinsesjes heeft Olcay Gulsen haar nieuwe kledinglijn gepresenteerd. Haar label SuperTrash lanceerde een eenmalige Cinderella-collectie.

Na de modeshow werden we naar de derde ruimte gebracht, hier zouden we de film gaan bekijken. Maar eerst was het tijd voor Frozen Fever! Frozen Fever is een short film met een nieuw bioscoopavontuur dat exclusief te zien was bij Cinderella. Het was natuurlijk weer lachen met Anna, Elsa en Olaf! Daarna was het dan echt tijd voor de film. Aangezien het een Nederlandse première was, was de film in het Nederlands, maar dit wende gelukkig snel. Chicklit.nl schreef eerder al een recensie over deze film, en daar kan ik me alleen maar bij aansluiten. Wat een ontzettend mooie film! Ik was erg onder de indruk van alle mooie kostuums, locaties en special effects. Deze film is echt een must-see voor jong en oud.

Naast Olcay Gulsen waren er ook andere bekende Nederlanders aanwezig, zoals Chazia Mourali, Willemijn Verkaik, Abbey Hoes en Mehrnoush Rahmani (bekend van Moordvrouw).

Het was een geslaagde dag, voor jonge én wat oudere prinsesjes. We waren onder de indruk van de mooie locatie en de goede organisatie, en zelfs van de verrukkelijkste (roze!) donuts ooit. De romantische film Cinderella maakte het helemaal af met genoeg kippenvel-momentjes. Ik had deze dag niet willen missen!

Ga jij de film bekijken?

Nieuwste artikelen

  • Alles wat beweegt - Susan Smit

  • De terugkeer - Tina van Dijk

  • Het Wilde Eiland 2: Vuurlicht - Karen Swan

  • Ze kwamen ons halen - Martine Letterie

  • 12 Nederlandse YA auteurs om te volgen

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Pikante films op Netflix

  • Dit kunnen we verwachten van 365 dni 2

  • Deze acteurs haten de manier waarop ze beroemd zijn geworden

  • 8 plot holes in Disney films

Zoek in artikelen