Chicklit.nl Reading Challenge update #1

In januari postten we een artikel over de Chicklit.nl Reading Challenge. Chicklit's Anouk post regelmatig haar voortgang op Instagram. Benieuwd welke punten zij al heeft afgestreept? En hoe ver ben jij gekomen?

We lezen allemaal veel boeken en is het dan niet leuk om er gelijk een uitdaging van te maken? Een boek dat is uitgekomen in jouw geboortejaar, een boek dat is geschreven door iemand met dezelfde initialen als jij… Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat in onze Reading Challenge. De Chicklit.nl Reading Challenge bevat 32 vinkjes die je aan het eind van het jaar afgekruist moet hebben. Via Instagram houden we jullie op de hoogte van onze eigen vorderingen. Chicklit's Anouk geeft jullie bij deze haar eerste update.

***

Een boek met een waargebeurd verhaal
Claudia van Loon - Spuiten en snikken
Dit verhaal is geschreven door de schoonzus van een vriendin van een vriendin van mij. Als mensen uit mijn omgeving een boek hebben geschreven, ben ik daar altijd erg benieuwd naar! Spuiten en snikken gaat over  Claudia en Jan die te maken hebben met vruchtbaarheidsproblemen. Erg indrukwekkend boek!

Een boek dat je in één dag uit leest
Elsbeth Witt - Troost (Barista #3)
Barista! bestaat uit drie sprankelende geestige romans over liefde en vriendschap, het loslaten van verwachtingen en het omarmen van nieuwe kansen. Ik had de eerste twee boeken al gelezen, het derde deel nog niet. Het boek bevat 229 pagina's en leest heerlijk weg, waardoor ik hem in één dag uit kon lezen.

Een boek van een auteur waar je nog nooit van gehoord hebt
Jandy Nelson - Ik geef je de zon
Ik mocht alvast het ongecorrigeerde leesexemplaar lezen van Ik geef je de zon! Nog voordat het in de winkels lag, werd er gezegd dat dit het beste young-adult boek van 2015 was. Of het dat ook echt is durf ik nog niet te zeggen, maar het maakt zeker een grote kans. Het boek is zo fijn en magisch geschreven dat je echt van de personages gaat houden.
Lees hier de recensie

Een boek dat je moeder geweldig vindt
Adriaan van Dis - Ik kom terug
Ik had hier veel positieve verhalen over gehoord en van Dis is een bekende schrijver, dus ik had verwacht dat dit een goed boek zou zijn. Helaas vond ik het tegenvallen. Misschien ben ik gewoon niet de goede doelgroep. Mijn gedachten dwaalden vaak af bij de verhalen van zijn moeder. Daar zat niet echt een verhaal in, het waren gewoon losse flarden, onder andere over Nederlands-Indië. Door de korte zinnen, het simpele taalgebruik en de korte hoofdstukken was het boek wel makkelijk door te komen.
Lees hier de recensie

Een boek geschreven door een vrouwelijke auteur
Rainbow Rowell - Eleanor & Park
Ik verwachtte heel veel van dit boek, omdat er zo'n hype over was. Door mijn hoge verwachtingen vond ik het boek een beetje tegenvallen. Rainbow Rowell kan wel ontzettend fijn schrijven en ze heeft de personages sterk weggezet. Ze herinnert zich goed hoe het was om zo jong en verliefd te zijn.

Een thriller
S. K. Tremayne - IJstweeling
Voor Chicklit.nl mocht ik de ongecorrigeerde drukproef van dit boek lezen. Toen ik de samenvatting las was ik gelijk enthousiast en ik had het boek dan ook in een paar dagen uit. Soms dacht ik dat ik wist hoe het zat, maar op iedere pagina word je weer verrast. De hele tijd ga je je weer afvragen wat er is gebeurd. Dit was echt een boek in de categorie: oké, nog één hoofdstuk...
Lees hier de recensie

Een boek met meer dan 500 pagina's
Esther Verhoef - Tegenlicht
Dit boek stond al lang op mijn lijstje. Een dik boek, dus dan hoop je ook dat het een goed boek is. Tegenlicht van Esther Verhoef is even wennen. Omdat ik haar thrillers erg goed vind betrapte ik mezelf tijdens het lezen van Tegenlicht erop dat ik zat te wachten op de spanning. Ik vond het wel heel mooi hoe het leven van de hoofdpersoon zich heeft gevormd na haar traumatische jeugd. De gevolgen van haar jeugd laten hun sporen na in haar volwassen jaren.

Een boek dat één woord heeft als titel
Sara Shepard - Vriendschap (Pretty Little Liars #1)
Als trouwe kijker van de televisieserie was ik ook wel benieuwd naar de boeken. Op dit moment heb ik alleen nog maar het eerste, Nederlandse deel gelezen. Het eerste boek leek vooral op de eerste aflevering van de serie. Het boek is vlot geschreven en je leest hem zo uit. Ik heb gelezen dat de Nederlandse boeken anders zijn dan de serie, dus ik ben benieuwd naar de andere delen.

Een boek met een driehoeksverhouding
Helen Fielding - Het dagboek van Bridget Jones
Iedereen kent de film. Hoe zou het boek zijn? Het boek en de film zijn bijna exact hetzelfde. Ik heb de film al meerdere keren gezien en daar moet je soms echt om lachen. Bij het boek had ik dat niet. Misschien kwam het omdat ik alles herkende uit de film en de film steeds in mijn hoofd had, maar ik vond de schrijfstijl ook niet echt fijn.

***

Ik merk dat ik vooral de boeken lees die ik zelf wil lezen en die op mijn to-read lijstje staan. Nu kan ik daar nog wel punten mee afstrepen, maar waarschijnlijk moet ik straks toch echt op zoek naar andere boeken: bijvoorbeeld een boek dat is uitgekomen in mijn geboortejaar of een boek dat is geschreven door iemand met dezelfde initialen als ik. Dat wordt nog een zoektocht dus! Ik vind het wel heel leuk om steeds een punt af te kunnen strepen van de lijst.

Via Instagram zien we dat sommige van jullie ook meedoen met de Chicklit.nl Reading Challenge, super om dat te zien! Aangezien niet iedereen social media gebruikt, houden we jullie ook op de hoogte via de website. We zijn dan ook erg benieuwd naar jullie vorderingen. Laat je lijstje achter in een reactie!

Volg ons nu op Instagram om onze vordering bij te houden, maar ook voor leuke quotes en andere gerelateerde posts over boeken. 

Hoe ver ben jij met de Chicklit.nl Reading Challenge?

Nieuwste artikelen

  • Harteloos - Elsie Silver

  • Dochter van twee werelden – Sarah Lark

  • Hildes beloning - Marie Lamballe

  • You’d be home now - Kathleen Glasgow

  • Verboden te lezen - Paul van Loon

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Lucinda Riley kondigt De zeven zussen deel 7 aan

  • Winnen: Moederdag boekenpakket

Zoek in artikelen