Nieuwe Disney-verfilmingen!

Cinderella is verfilmd en nu in de bioscoop te zien, maar wist je dat er nog meer Disney-films worden verfilmd?...

Bij Chicklit.nl zijn we fan van Disney-verfilmingen. Daarom zijn we ook blij dat we weer nieuwe films hebben om naar uit te kijken! Onderstaande films worden opnieuw verfilmd in live-action versies. 

Mulan
De legendarische Chinese vrouw werd bekend door zich als man te verkleden en carrière te maken in het leger. In 1998 werd de Chinese legende van Hua Mulan wereldberoemd door de animatiefilm van Disney. De tekenfilm kreeg een Oscarnominatie en een Golden Globe nominatie voor Beste Soundtrack. In 2005 verscheen een minder succesvol vervolg. Wie de regie van de live-action film op zich zal gaan nemen is nog niet bekend. 

Dumbo
Disney heeft bevestigd dat Tim Burton de live-action versie van de tekenfilmklassieker "Dumbo" gaat verfilmen. De regisseur werkte eerder al samen met Disney aan de live-action versie van "Alice in wonderland" uit 2010. De tekenfilmklassieker uit 1941 vertelt het verhaal van een kleine olifant die kan vliegen.

The Jungle Book
Disney heeft Justin Marks, bekend van Street Fighter: The Legend of Chun-Li, in de arm genomen om het scenario te schrijven. De film moet in 2015 uitkomen. Over regisseur en acteurs is nog niets bekend.

Alice in Wonderland 2
Deze film zal in de bioscopen verschijnen op 17 mei 2016. Disney huurde Linda Woolverton in om het scenario te schrijven van het vervolg op Alice in Wonderland. ZIj was ook verantwoordelijk voor het eerste deel, gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Lewis Carroll. De film haalde meer dan een miljard dollar op. Johnny Depp is van plan om terug te keren in de rol van Mad Hatter in Alice in Wonderland 2.

Beauty And The Beast
De opnames voor Beauty and the Beast moeten later dit jaar starten zodat het vermoedelijk begin 2017 zou kunnen verschijnen. Het script is geschreven door Stephen Chbosky, die Watson regisseerde in The Perks of Being a Wallflower. Actrice Emma Watson zal de titelrol van Belle spelen in de live-action sprookjesfilm.

Welke Disney-film zou jij graag verfilmd zien?

Nieuwste artikelen

  • Eeuwig licht - Francis Spufford

  • Hotel op de Rots : Hotel in de Wolken - Mel Hartman

  • Grimwoud - Nadia Shireen

  • Oostende is niet ver meer - Katrien van Hecke

  • Tante Poldi 4: Tante Poldi en de Zwarte Madonna - Mario Giordano

Gerelateerde artikelen

  • De ergste film clichés 

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • Frozen regisseur bevestigt: Tarzan ís het broertje van Elsa en Anna 

  • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

  • De negen meest shocking onthullingen in Disney films

Zoek in artikelen