• Home
 • Nieuws
 • Bezoek de tentoonstelling van Anton Corbijn!

Bezoek de tentoonstelling van Anton Corbijn!

Fan van Anton Corbijn?! Zijn  foto's zijn nu te zien in een prachtige voorstelling! Dus wil je een dagje naar Den Haag, inspiratie opdoen of mooie foto's van beroemdheden bekijken, het kan allemaal! En Chicklit.nl geeft kaarten weg! 

Vanwege de zestigste verjaardag van Anton Corbijn vindt er nu een tentoonstelling plaats in Het Gemeentemuseum Den Haag. Hierin wordt teruggeblikt op de hoogtepunten uit al zijn series. Hij begon met grofkorrelige zwart-witfoto's van musici uit de jaren 70 en 80. Later zie je hoe hij zijn grenzen verlegt door nieuwe thema's te kiezen en te experimenteren met technieken en materialen.

Wie is Anton Corbijn?
Anton Corbijn is een Nederlandse fotograaf die bekend is geworden door zijn foto's van artiesten. In 2001-2002 legde hij muzikanten zoals Jimi Hendrix, Kurt Cobain, Sid Vicious en John Lennon vast tegen het decor van zijn geboortedorp Strijen. Echter, zij waren toen al overleden en zijn gedurende hun leven nooit daar geweest. In werkelijkheid gaat het dan ook om zelfportretten van Corbijn, die zich als de overledenen verkleedde. “De serie gaat over de dood op mijn geboorteplek. Het is een samenloop van mijn obsessie voor muziek en de obsessie van mijn ouders voor het leven na de dood. Van huis uit kreeg ik mee dat je altijd op de achtergrond moest blijven. Maar ik ontdekte decennia later dat ik altijd iemand had willen zijn en met mijn werk kom ik dichter bij de mensen die dat bereikt hebben.”

De tentoonstelling
Het museum wil de ontwikkeling van Anton Corbijn als autodidact en de diversiteit van zijn onderwerpen en gebruikte technieken laten zien. Met het maken van lith-prints doorbrak hij in 1989 zijn consequente zwartwit werk, zowel in toon, vorm en ook gedeeltelijk qua inhoud want hij breidde zijn onderwerpkeuzes naast musici uit naar acteurs, regisseurs, schrijvers en modellen. De laatste jaren legt Corbijn zich steeds meer toe op het maken van speelfilms. Zijn debuut Control, over het leven van de Britse zanger Ian Curtis van Joy Division, werd door critici en publiek zeer enthousiast ontvangen en bedolven onder zo’n 30 awards. Zijn volgende film The American, met George Clooney werd een nummer één in Amerika. Zijn nieuwste film, getiteld Life, staat gepland voor het najaar van 2015. Foto’s van de making-of van deze producties spelen ook een rol in de overzichtstentoonstelling.

Winnen!
Zou jij deze tentoonstelling graag bezoeken? Dat kan! Chicklit.nl mag namelijk kaarten weggeven. 

· Log in op je profiel op Chicklit.nl.
· Volg Chicklit.nl op Facebook, Twitter en Instagram.
· Vul in het onderstaand tekstvakje je naam en adresgegevens in (niet in het reactievakje, maar het tekstvakje onder "win"). 
 
Meedoen kan tot 5 mei. De winnaars krijgen bericht.

Op vrijdagavond zijn de Anton Corbijn tentoonstellingen in het Gemeentemuseum* en het Fotomuseum geopend tot 21.00 uur. De overige tentoonstellingen zijn buiten de reguliere openingstijden gesloten.
* Met uitzondering van 22 mei en 5 juni. Dan sluit het Gemeentemuseum om 17.00 uur.

Nieuwste artikelen

 • De zeven - Rose Wilding

 • Dolende geesten – Hilda Spruit

 • Wie ik ben zonder jou - Susan Muskee

 • Hart van de Duistere - Beau Charlotte

 • Rendez-vous op Montmartre (Bestemming Parijs #2) - Mirjam Mieserius

Gerelateerde artikelen

 • Winnen: 3 maanden gratis Storytel

 • Winnen: 3x Beter laat dan nooit van Charlotte de Monchy

 • Winnen: 5x Zomeravond van Suzanne Vermeer

 • Winnen: The Vampire Diaries goodiepakket van Storytel

 • Winnen: Moederdag boekenpakket

Zoek in artikelen